Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum Muratora - uwagi

firewall

Recommended Posts

Ludzie mający pretensje o banowanie, usuwanie postów i moderowanie wg. widzimisię właściciela forum, co chwila próbują pozywać i brykają czołem w płot.

Forum prawne pełne jest rozczarowanych, że jednak się nie da...

Ja nie mam wglądu w dane prywatne użytkowników forum.

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widziałm jak na elektroda.pl jeden z tutajszych forumowiczów próbował dyskredytować swojego oponenta przenoszac cytaty stąd.

Jak mu koledzy z elektrody napisali, że wcale nie ma racji i nie widzą nic problematycznego, to im powycinał wpisy, bo jest moderatorem.

:lol2:

Szukam moderatora, ktory usunal wpis TB i moj o tresci:

wpis TB do kogos:

Ale dlaczego Pan zrobił tak drogą instalację, żeby tak dużo płacić i jeszcze obsługiwać??? Dlaczego. Nie wierzę Panu, że to tylko braki w wiedzy i pomyślunku! Jakoś nie chce mi się wierzyć. Ktoś musiał Panu kit wcisnąć.

Wiec moja odpowiedz chyba byla adekwatna do poziomu wpisu:

A dlaczego Ty sie urodziles? Nie wierze ze rodzice tak po prostu chcieli miec takiego geniusza w rodzinie. Nie wierze, ze to tylko brak wystarczajaco skutecznych srodkow antykoncepcyjnych sie do tego przyczynil. Jakos nie chce mi sie wierzyc, ktos musial w tym maczac rece i nie tylko. Listonosz? TATA?

Prosze przedstawic mi:

osobe ktora to usunela - konkretny nick moderatora, tak na przyszlosc - jezeli ktos usuwa moj wpis, lub go poprawia(sick) prosze o informacje na maila ! bo zmienia sie tym samym sens wypowiedzi i stanowisko firmy w danym temacie... a to juz moze wplywac na odbior przez mojego czytelnika, i wplywac na wyniki finansowe mojej firmy. Nikt z PANSTWA moderatorow nie zostal upowazniony przez nasza firme do modyfikacji naszych wypowiedzi i reprezentowania jej interesow, a takze podejscia do rynku i klientow! A modyfikacja, lub usuwanie poszczegolnych wypowiedzi z toczacej sie dyskusji - zmienia obraz sytuacji. Dzialacie na szkode naszej firmy.

pkt regulaminu ktory zlamalem

skoro juz poruszylismy TB - wyjasnic dlaczego istnieje on na FM jako moja konkurencja.

MAM PP oznajmilem ze sprzedaje dokladnie to samo co TB - dlaczego on jeszcze nie ma BANA pomimo zapewnien Redakcji, ze po wykupieniu PP - bedziemy chronieni?

W tym konkretnym przypadku, wypowiedz miala na celu zabranie glosu i przedstawienie naszej firmy jako grona profesjonalistow i osob obdarzonych poczuciem humoru. Zart, dosc cieta riposta miala to zobrazowac i w oczach naszych potencjalnych klientow, ktorych to zamierzamy pozyskac poprzez PLATNA usluge swiadczona przez Murator SA na rzecz naszej firmy zwana Platnym Profilem.

Tym samym moderator lub osoba odpowiedzialna za usuniecie tego wpisu, swiadomie dziala na niekorzysc naszej firmy, jednoczesnie chroniac interesy mojej konkurencji (TB) nagmiennie lamiacej regulamin forum.

Edytowane przez fighter1983

Osobiście dziękuję moderatorowi, który usnął obraźliwy powyższej cytowany wpis fightera. Mam nadzieję, że z czasem to forum stanie się bardziej kulturalne i przez to bardziej przyjazne użytkownikom.

(I to nie ja zgłosiłam ten wpis do moderacji).

osobiscie - wlasnie taki klient (takie grono klientow, jak marchew) nie jest targetem naszej firmy. Targetem jest klient, ktory w tej wypowiedzi widzi inteligentny zart obrocony przeciwko mizernej konkurencji. W porozumieniu ze specjalista ds kreacji wizerunku i psychologii czlowieka - opracowalismy profil psychologiczny naszego klienta, a raczej klienta - ktorego chcemy pozyskac. Usunieta wypowiedz, oraz jej interpretacja - miala na celu zjednanie nam i uzyskanie przychylnosci dokladnie tej grupy klientow - ktorzy sa naszym klientem. Tym samym tylko potwierdza sie, ze moderator usuwajac ten wpis zadzialal na szkode naszej firmy...o czym przekonalismy sie po 20 min. od momentu ujawnienia strategii dzialania firmy.

Nalezaloby wysnuc wniosek, ze kampania ktora zaplanowalismy - byla bardzo trafna i docierala dokladnie do osob, do ktorych chcielismy w ten sposob trafic. Tym samym - kampania reklamowa nad ktora pracowalo .. zylion osob zostala obrocona w proch z powodu usuniecia wpisu...

Ja tak dlugo moge :p

Wezcie ADMINISTRACJE i REDAKCJE w obroty, osoby, ktore bezposrednio czerpia zyski z tego forum - i niech przyjma stanowisko dot. PP tresci wypowiedzi, ukrytych firm (jak TB) i innych. Zrobcie tu porzadek. Albo - wystawcie forum.murator.pl na sprzedaz skoro nad tym nie panujecie.

Udalo Wam sie PRZYPADKIEM stworzyc mega poczytalne forum warte mnostwo pieniedzy, przy czym byl to czysty przypadek a nie zalozony cel i teraz nikt nie wie jak to opanowac... ale kazdy chce $ z tego.

jak klient może coś widzieć, skoro wpis został usunięty?

Ja to usunęłam, ponieważ był niegrzeczny.

Nie jest dozwolone zamieszczanie wypowiedzi w blogach i na forum lub

Materiałów, które:

(...)

naruszają polskie lub międzynarodowe przepisy prawa, dobre obyczaje, normy

moralne, obrażają godność lub naruszają dobra osobiste innych osób

ZPR MEDIA S.A. zastrzega sobie prawo blokowania dostępu do określonych

Materiałów i ich usuwania, również bez podawania przyczyny i powiadamiania

Użytkownika, w szczególności jeżeli treść lub charakter wypowiedzi w blogach i na

forum, galeriach i komentarzach jest bezprawny lub niezgodny z zasadami współżycia

społecznego

Oczywiście nie jestem w stanie wyłapać każdej niekulturalnej odzywki, ale usuwam te na które się natknę.

Dla przypomnienia - zbanowac można też płatny profil, jeśli złamie regulamin. Płacenie za profil nie daje nietykalności.

No ciekawa dyskusja... Kszhu - zachowujesz się jak obrażony dzieciak który grozi, ze wyjdzie z piaskownicy i zabierze swoje zabawki.

Prosze Cie - daj sobie sam bana na dzien, dwa, trzy i przemyśl to.

Oczywiscie ze ja tez nie mam pojecia o moderowaniu. Nikt mnie tego nie uczył. Kieruje się wyłącznie własną oceną sytuacji, a zgłoszenia jedynie mi raportują to, na co inni zwrocili uwagę.

jak klient może coś widzieć, skoro wpis został usunięty?

wpis zostal usuniety, ale dalsza konwersajca nie... czyli: kolejne wypowiedzi w pierwotnym zamysle - odnosily sie do pierwotnej formy wpisu. moderacja, usuwanie, poprawianie nawet jednego przecinka - moze zaburzyc sens calej wypowiedzi.

dobre obyczje

To jest interpretacja jednego czlowieka vs odczucia ogolu, to ze dla moderatora np. homoseksualizm powinien byc karany smiercia nie oznacza, ze wiekszosc spoleczenstwa tak sadzi. Jest to swego rodzaju naduzycie.

Dla przypomnienia - zbanowac można też płatny profil, jeśli złamie regulamin. Płacenie za profil nie daje nietykalności.

Taka mialem nadzieje - ze za $ nie mozna kupic nietykalnosci.

I mam nadzieje, ze nie byla to grozba.

Nie mniej jednak powiedz mi drogi strazniku prawosci - co do tej pory jako moderator uczynilas, aby usunac na stale nagminnie dzialajacego na moja szkode TB. Wszakze jego skrytoreklama ujawniona przez tak wiele osob, przy czym osobnik sam nie kryje sie z tym czym sie zajmuje zawodowo - dzial wprost na szkode mojej firmy o czym wielokrotnie zostalas poinformowana nawet w tym watku?

I co uczynila Redakcja w tej kwestii? i wywiazania sie ze swojej obietnicy ochrony PP przed nieuczciwa konkurencja na FM? Bo poki co widze ze TB i jemu podobni czuja sie swietnie, a to ja loguje sie na konto, zeby dokonac przelewu za PP.

Fighter. Zdecyduj sie czy wystepujesz na forum jako Doradca, czy firma której obecnosc tu jest obliczona jedynie na zysk.. Przy okazji raportowanych postów trafiłem tez na Twoje wypowiedzi i przyznaję - jako potencjalny klient unikam autorow zbyt krwiożerczych postaw. I mozesz miec przez to gorsze wyniki finansowe.

Z grzeczności nie reaguję na teksty reklamowe płatnych profili, chociaz ja inaczej rozumiem ideę tej "instytucji", czyli ramka w formie reklamy, ale wypowiedzi mieszczące się w ramach zasad forum. Tylko to nie ja o tym decyduję, chociaż też tą wypowiedzią mogę wpłynąć na wyniki własciciela forum..

Anegdota dla porywczych moderatorow tak sklonnych do poprawiania wpisow i ich kasowania.

Rzecz sie dzieje za czasow II wojny swiatowej, do obozu Auschwitz - Birkenau w transporcie kolejowym dociera grupa 20 mezczyzn, oficerow Wojska Polskiego, transport ten nadzworowany jest bezposrednio przez zwierzchnika SS Heinricha Himllera stacjonujacego aktualnie w Berlinie.

Rozkaz jest taki: wszystkie dyzycje co do losu tych 20 mezczyzn znajdujacych sie w transporcie podejmuje tylko zwierzchnik SS.

Przychodzi telegraf bezposrednio od Himmlera do Auschwitz o tresci:

"ROZSTRZELAĆ. NIE WOLNO WYPUŚCIĆ!"

operator telegrafu popelnia jednak blad i przepisujac tekst rozkazu wpisuje:

""ROZSTRZELAĆ NIE WOLNO. WYPUŚCIC!"

Tym samym grupie 20 osob blad uratowal zycie.

koniec anegdoty :p

A Wy mi mowicie, ze usuniecie wpisu na pol strony nie zaburza sensu wypowiedzi i nie niesie za soba konsekwencji?

Gość Arturo72

Prosze przedstawic mi:

osobe ktora to usunela - konkretny nick moderatora, tak na przyszlosc - jezeli ktos usuwa moj wpis, lub go poprawia(sick) prosze o informacje na maila ! bo zmienia sie tym samym sens wypowiedzi i stanowisko firmy w danym temacie... a to juz moze wplywac na odbior przez mojego czytelnika, i wplywac na wyniki finansowe mojej firmy. Nikt z PANSTWA moderatorow nie zostal upowazniony przez nasza firme do modyfikacji naszych wypowiedzi i reprezentowania jej interesow, a takze podejscia do rynku i klientow! A modyfikacja, lub usuwanie poszczegolnych wypowiedzi z toczacej sie dyskusji - zmienia obraz sytuacji. Dzialacie na szkode naszej firmy.

pkt regulaminu ktory zlamalem

skoro juz poruszylismy TB - wyjasnic dlaczego istnieje on na FM jako moja konkurencja.

MAM PP oznajmilem ze sprzedaje dokladnie to samo co TB - dlaczego on jeszcze nie ma BANA pomimo zapewnien Redakcji, ze po wykupieniu PP - bedziemy chronieni?

Ale jaja...

Forum zmierza po takich wpisach do upadłości...

Taki post powinien być usunięty od razu,bez mrugnięcia okiem.

Niejednokrotnie doświadczyłem,że użytkownik mający płatny profil i wygadujący ewidentne głupoty,który poskarżył się na tego,który mu je wytknął ów ten został zbanowany a głupoty płatnego zostały.

(płyta fundamentowa,ogrzewanie)

Edytowane przez Arturo72

Fighter. Zdecyduj sie czy wystepujesz na forum jako Doradca, czy firma której obecnosc tu jest obliczona jedynie na zysk.. Przy okazji raportowanych postów trafiłem tez na Twoje wypowiedzi i przyznaję - jako potencjalny klient unikam autorow zbyt krwiożerczych postaw. I mozesz miec przez to gorsze wyniki finansowe.

Z grzeczności nie reaguję na teksty reklamowe płatnych profili, chociaz ja inaczej rozumiem ideę tej "instytucji", czyli ramka w formie reklamy, ale wypowiedzi mieszczące się w ramach zasad forum. Tylko to nie ja o tym decyduję, chociaż też tą wypowiedzią mogę wpłynąć na wyniki własciciela forum..

Bo NIKT nie jest w stanie ocenic sytuacji na podstawie kilku wpisow.

1. zarejestrowalem sie tu absolutnie prywatnie, nawet nie jako firma, dla idei, zawsze piszac zgodnie z wlasnym sumieniem i doradzajac najlepiej wg posiadanej wiedzy

2. w ciagu okresu bytnosci na forum - wspolpracowalem z kilkoma firmami

3. w momencie wejscia PP - wykupienie jej za wlasne pieniadze, aby moc sie podpisac i umiescic nazwe firmy z ktora wspolpracuje - skutkowaloby natychmiastowym rozwiazaniem umowy, bo wiekszosc postow nastawionych na doradztwo i polecenie rozwiazan, ktore moja firma partnerska traktowala jako konkurencyjne

4. Bylem najwiekszym przeciwnikiem PP

5. Zaakceptowalem ten stan rzeczy - aby byc fair w stosunku do Muratora

6. Nie jestem "krwiozerczy" jestem agresywny w swoich wypowiedziach, bo nie uznaje zasady "klient nasz Pan" i nie sprzedam sie za pieniadze. Tak jak zaden producent nie "kupil mnie" abym polecal jego produkty. Defacto jeden z dyrektorow regionu ogolnopolskiej wiodacej firmy producenckiej w systemach docieplen zaproponowal mi nieformalna gratyfikacje (łapówke mowiac wprost) za promocje ich produktow. Wyrzucilem go za drzwi i kazalem zabierac mieszalnik.

7. I tak jak nie chce kazdego dostawcy, tak nie chce kazdego klienta. Praca, ktora jest moja pasja ma mi dac godziwy byt i wystarczy. Nie musze zarabiac milionow oszukujac ludzi. Dlatego robie to co lubie, i nie z kazdym. Nie dla kazdego bede pracowac, bo po prostu czesc ludzi dziala mi na nerwy i nie ma takich pieniedzy, ktore mogliby mi zaplacic, jezeli ich nie toleruje.

8. Kieruje sie glownie systemem wartosci, gdzie $ nie jest na pierwszym ani na drugim czy trzecim miejscu, wiec ewntualna utrata klientow (zysku) - trudno widocznie tak mialo byc.

Ale jaja...

Forum zmierza po takich wpisach do upadłości...

Taki post powinien być usunięty od razu,bez mrugnięcia okiem.

Niejednokrotnie doświadczyłem,że użytkownik mający płatny profil i wygadujący ewidentne głupoty,który poskarżył się na tego,który mu je wytknął ów ten został zbanowany a głupoty płatnego zostały.

(płyta fundamentowa,ogrzewanie)

I teraz przeczytaj to, co znajduje sie pomiedzy tymi wpisami :)

I wyciagnij wnioski.

To co zacytowales i podkresliles mi na czerwono - napisane zostalo specjanie aby wywolac reakcje i pokazac jak dziala to forum i jak dziala PP i jakie podejscie ma Redakcja i Murator SA.

Nie panuja nad tym zupelnie, chca brac od nas - uzytkownikow nie dajac nic w zamian.

Nie ma tu okreslonych jasnych zasad, wszystko jest metne.

Nie zatrudniaja zawodowych, profesjonalnych moderatorow

Nie zatrudniaja doradcow

To my tworzymy forum, a Murator chce z tego czerpac maksymalne zyski korzystajac z naszej wiedzy i zaangazowania.

Gość Arturo72

Z grzeczności nie reaguję na teksty reklamowe płatnych profili, chociaz ja inaczej rozumiem ideę tej "instytucji", czyli ramka w formie reklamy, ale wypowiedzi mieszczące się w ramach zasad forum.

Dokładnie tak,tak to powinno być rozumiane jak myślisz i jak myśli większość użytkowników i zapewne tak jak myślała Redakcja forum.

PP to nie jest typowa reklama nastawiona na pozyskanie klienta i wciskanie mu beznamiętnie swojego produktu, tylko jest to wyróżnienie za fachową i bezinteresowną pomoc a nie jedynie nastawioną na zysk i wydojenie każdego użytkownika z kasy.

Jesli ktoś z PP będzie pisał z sensem i w temacie,co na forum jest bardzo weryfikowalne to użytkownik sam go dostrzeże właśnie przez ramke.

Gość Arturo72
chca brac od nas - uzytkownikow nie dajac nic w zamian.

No niestety,ja mój DB mam "gratisowy" dla innych użytkowników,zeby mogli sobie pooglądac i może coś tam skorzystać a ty za swoje porady masz ramkę,gdzie jeśli ktoś stwierdzi,że z sensem gadasz to się odezwie,właśnie przez ramkę bo będzie wiedział,żes ty dobry gość

Dokładnie tak,tak to powinno być rozumiane jak myślisz i jak myśli większość użytkowników i zapewne tak jak myślała Redakcja forum.

PP to nie jest typowa reklama nastawiona na pozyskanie klienta i wciskanie mu beznamiętnie swojego produktu, tylko jest to wyróżnienie za fachową i bezinteresowną pomoc a nie jedynie nastawioną na zysk i wydojenie każdego użytkownika z kasy.

Jesli ktoś z PP będzie pisał z sensem i w temacie,co na forum jest bardzo weryfikowalne to użytkownik sam go dostrzeże właśnie przez ramke.

spojrz szerzej. wielowatkowo. i znajdz poczatek tej dyskusji, oddziel to co jest prowokacja od stanu rzeczywistego.

Fragmenty wyrwane z kontekstu - zawsze beda dziwnie brzmialy.

Czy to nie TY wpisales mi sie, ze mnie polecasz ze wzgledu na akcje ze wzornikami, dostales jak sie domyslam go gratis ode mnie, i z wpisu domyslam sie, ze oceniajac Twoje potrzeby vs koszty transportu przekazalem Ci namiar na konkurencyjna dla mnie firme w zakresie dystrybucji Caparola? Prawdopodobnie korzystajac z moich zazylosci z Kenpol Swietochlowice i proszac w Twoim imieniu o korzystne ceny dla Ciebie na miejscu?

I ja nie oczekuje teraz wdziecznosci, pochwal, czegokolwiek w zamian. Chcialem wtedy, zebys kupil po prostu dobry system elewacyjny. Nie wazne gdzie. Nie wazne, ze ja na tej sprzedazy nie zarabiam, robic cos w imie zasad - najlepszego doradztwa - nawet jezeli trzeba klienta odeslac do konkurencji.

Gość Arturo72
spojrz szerzej. wielowatkowo. i znajdz poczatek tej dyskusji, oddziel to co jest prowokacja od stanu rzeczywistego.

Fragmenty wyrwane z kontekstu - zawsze beda dziwnie brzmialy.

Czy to nie TY wpisales mi sie, ze mnie polecasz ze wzgledu na akcje ze wzornikami, dostales jak sie domyslam go gratis ode mnie, i z wpisu domyslam sie, ze oceniajac Twoje potrzeby vs koszty transportu przekazalem Ci namiar na konkurencyjna dla mnie firme w zakresie dystrybucji Caparola? Prawdopodobnie korzystajac z moich zazylosci z Kenpol Swietochlowice i proszac w Twoim imieniu o korzystne ceny dla Ciebie na miejscu?

No dokładnie,to ja napisałem i ze wzornikiem i z przedstawicielem Caparola miomo,że na PW to było,ale napisałem to na forum ogólnym że każdy to widzi i tym samym widzi,że fighter1983 jest polecanym użytkownikiem i firma z renomą i prędzej uderzy do Ciebie niż do jakiegoś tajemnego jaska bez PP.

I widzisz,właśnie dzięki takim akcjom i wpisom zwykłych użytkowników zyskuje się klienta.

Edytowane przez Arturo72

No dokładnie,to ja napisałem i ze wzornikiem i z przedstawicielem Caparola miomo,że na PW to było,ale napisałem to na forum ogólnym że każdy to widzi i tym samym widzi,że fighter1983 jest polecanym użytkownikiem i firma z renomą i prędzej uderzy do Ciebie niż do jakiegoś tajemnego jaska bez PP.

Wiec Twoj przypadek jest najlepszym dowodem na to, ze nie kieruje sie checia zysku.

Wiec dlaczego negujesz i atakujesz moj wpis wyrwany z kontekstu zdania domagajac sie natychmiastowego skasowania, dlaczego zarzucasz ze takim wpisem daze do upadku forum? jest wrecz odwrotnie... ja o te forum wlasnie chyba walcze? a moze mi sie tylko wydaje?

Zeby nie sprzedalo sie do konca, zeby bylo nadal takie jak bylo kiedys? Zeby skoro juz jest platne PP - poruszac sie w ramach rozsadku i skoro juz jest - chronic uzytkownikow PP? Zeby nie pojawialy sie tylko idiotyczne reklamy?

Wyrwales fragment wypowiedzi z calej dyskusji.. i na niej oparles zalozenie, ze natychmiast powinno byc to skasowane Gdzie zamyslem bylo przedstawienie dosc przejaskrawionego obrazu akualnego kierunku w ktorym to forum dazy.