Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum Muratora - uwagi

firewall

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja uważam, że to bezsens.

80% ruchu (poza polityką) generują spamerzy.

Posiadacze normalnych kont tego nie widzą, ale w rzeczywistości jakieś pierwsze 10 stron Hyde Parku składa się z usuniętych tematów założonych przez jednopostowców.

Wątek kulinaria zrobił się dziecinadą polegającą na wyzłośliwianiu się na niktspecjalnym, chociaż widzę, że niktspecjalny od dłuższego czasu stara się nie wchodzić w pyskówki, mimo, ze usilnie Władca Przysmaków stara się go prowokować. Naprawdę zdumiewa mnie, że tam rozmawiają dojrzali ludzie a nie gimnazjaliści. Przez to większość forumowiczów omija ten dział, podobnie jak tematy polityczne.

Wypada powiedzieć ,że dzięki za zauważenie tego .:yes:

...

Wątek kulinaria zrobił się dziecinadą polegającą na wyzłośliwianiu się na niktspecjalnym, chociaż widzę, że niktspecjalny od dłuższego czasu stara się nie wchodzić w pyskówki, mimo, ze usilnie Władca Przysmaków stara się go prowokować. Naprawdę zdumiewa mnie, że tam rozmawiają dojrzali ludzie a nie gimnazjaliści. Przez to większość forumowiczów omija ten dział, podobnie jak tematy polityczne.

Moja odpowiedź w temacie "Kulinaria"

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?93759-KULINARIA&p=7742251&viewfull=1#post7742251

Chef - niepotrzebnie się trudziłeś, bo nie zamierzam prowadzić dochodzenia "kto zaczął pierwszy". Widzę co dzieje się teraz.

Jak widac, widzisz to co chcesz. To nie jest moja wina ze gotuje z zasadami sztuki kulinarnej , ksiazek i lekcji branych w instytutach kulinarnych( bardzo popularne zajecia dla pasjonatow gotowania). Wiem ze jest to przeciwienstwo samowoli kulinarnej zwanej potocznie syfem. Tak jak enes wkleja swoje syfy , ja wklejem swoje dania. Nie mozna miec do mnie pretensji, ze moj pies jada lepiej, obecnie indyka. "Kazdy orze tak jak moze".

Chef - niepotrzebnie się trudziłeś, bo nie zamierzam prowadzić dochodzenia "kto zaczął pierwszy". Widzę co dzieje się teraz.

Czyżby "niepotrzebnie" w odpowiedzi na Twoje wpisy ?

Co się dzieje "teraz" Ciebie zainteresowało w odpowiedzi na skargi "pokrzywdzonych" ale jaka była praprzyczyna takiego stanu rzeczy i konfliktu Ciebie już nie interesuje ?

Zaiste, ciekawe podejście, interesuje Ciebie jak rozumiem "tu i teraz" ? ... życzę powodzenia w pełnieniu funkcji "moderatora" :)

Jak widac, widzisz to co chcesz. To nie jest moja wina ze gotuje z zasadami sztuki kulinarnej , ksiazek i lekcji branych w instytutach kulinarnych( bardzo popularne zajecia dla pasjonatow gotowania). Wiem ze jest to przeciwienstwo samowoli kulinarnej zwanej potocznie syfem. Tak jak enes wkleja swoje syfy , ja wklejem swoje dania. Nie mozna miec do mnie pretensji, ze moj pies jada lepiej, obecnie indyka. "Kazdy orze tak jak moze".

Ok. Wklejaj dania.

Ale co ciebie obchodzi jak jada niktspecjalny? To jego problem. Usmażenie szynki jeszcze nikogo nie zabiło. I niktspecjalny jakoś na swojej kuchni żyje.

Nie masz monopolu na smaki.

Natomiast głupawe docinki, które kierujesz pod jego adresem, nic wspólnego z kulinariami nie mają.

Ok. Wklejaj dania.

Ale co ciebie obchodzi jak jada niktspecjalny? To jego problem. Usmażenie szynki jeszcze nikogo nie zabiło. I niktspecjalny jakoś na swojej kuchni żyje.

Natomiast głupawe docinki, które kierujesz pod jego adresem, nic wspólnego z kulinariami nie mają.

Odpowiadam na jego glupie dociki i "wgjakiegostam" oraz wyzwiska. Nastepna sprawa, moze jadac i trociny, tak jak smazyc szynke kanapkowa, ktora w ten sposob traci walory smakowe i odzywcze(i to nie jest moj wywod naukowy), sa do tego odpowienie szynki swieze. Jak ktos chce wycierac sobie usta papierem toaletowym i to propagowac - jego sprawa, ja tylko stwierdzam ze ten papier jest do ..... i prezentuje serwetke do ust zgodnie ze sztuka kulinarna. Czy papierem toaletowym mozna wycierac usta? Chcesz wycieraj, to samo tyczy sie smazenia szynki kanapkowej.

Edytowane przez Władca Przysmaków

Ok. Wklejaj dania.

Mnie obchodzi ... dlaczego ? udzieliłem odpowiedzi.

To, że ktoś "jakoś na swojej kuchni żyje" nie upoważnia do propagowania niewłaściwych (a czasami wręcz szkodliwych) propozycji ...

Mniemam, że również masz prawo się oburzać na bełkotliwe wpisy dotyczące ogrodnictwa ? :) ... dotyczy to również "monopolu na kwiatki, trawki i drzewka" ;)

"Docinki" ("głupawe" - to Twoja opinia), mają z kulinariami wiele wspólnego, gdyż dotyczą spraw związanych bezpośrednio z naszym zdrowiem.

Nie wiem jak dalece jesteś zaawansowana w gotowaniu i przygotowywaniu potraw, ... być może jak większość konsumentów nie zdajesz sobie sprawy ze skutków nieprawidłowości we własnym żywieniu siebie, swej rodziny i swoich gości.

Jeżeli miała byś ochotę na rozmowy w tym temacie, chętnie służę pomocą ... chyba, że wszystko wiesz lepiej i takich porad Tobie nie potrzeba (przykładem jest tutaj "rewolucyjno - spontaniczny" NS, który całe swe grono konsumentów traktuje niczym "króliki doświadczalne" po spożyciu jego "rewelacyjnych kompozycji smakowych" :) )

Zapraszam do dyskusji :) ... w temacie "Kulinaria" (nie tutaj).

Wiem natomiast (z uwagi na wykonywany zawód) jak wpływ mają skutki spożywania "przypalonych" potraw (patrz przykład "parówki w skorupkach") ... toksyczne związki "zwęglenia" mają wpływ na nasz system trawienny i mogą powodować występowanie chorób (nie tylko niestrawności - popularnie zwanych "sraczką").

Propagowanie takich potraw uważam za szkodliwe dla zdrowia (nie tylko forumowiczów).

ps - wyzwania na pojedynki kulinarne z NS-em (nie po raz pierwszy) uważam za pomysły wyjęte z dna absurdów ... a nazywanie mnie "tchórzem" w odmowie takiego uczestnictwa totalnym idiotyzmem :)

... i to tymczsem "na tyle" :)

ps - wypowiedź kopiuję do tematu "Kulinaria" by tego wątku nie "zaśmiecać"

Mnie obchodzi ... dlaczego ? udzieliłem odpowiedzi.

To, że ktoś "jakoś na swojej kuchni żyje" nie upoważnia do propagowania niewłaściwych (a czasami wręcz szkodliwych) propozycji ...

Mniemam, że również masz prawo się oburzać na bełkotliwe wpisy dotyczące ogrodnictwa ? :) ... dotyczy to również "monopolu na kwiatki, trawki i drzewka" ;)

"Docinki" ("głupawe" - to Twoja opinia), mają z kulinariami wiele wspólnego, gdyż dotyczą spraw związanych bezpośrednio z naszym zdrowiem.

...

Masz rację.

Podobnie ma się sprawa w internetowym "doradzaniu" na tematy leczenia i szczepienia.

ja pitole, w każdym temacie przepychanki. idźcie stad do swoich tematów i tam ślijcie sobie długie i krótkie.

Gdzie są moderatorzy !!!! Dlaczego nie potrafią utrzymać porządku!!!???

... a Ty gdzie jesteś ze są wypowiedzią :) ;)

A co tu zgłaszać, temat jest o uwagach na temat forum, rozumiem, ze tu moderatorzy nie zaglądają, są ślepi itp?

Czy trzeba zgłaszać, te przepychanki przeniesione z innego tematu? jeśli tak, to ja nie wiem po co tu jesteście. Dla pochwalenia się że jesteście moderatorami na jakimś forum? te przepychanki z automatu powinny trafić do kosza, lub do wydzielonego tematu i tam sobie dyskutować. a tak, jak zwykle, 10% wątku jest na temat, a reszta to spam, nawet taki o uwagach.

zresztą, jakie czasopismo, takie forum..

Mozecie mnie banować, na forum i tak wejdę, pisać nie muszę, bo i tak niewiele się dowiaduje

Edytowane przez Slawko123