Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum Muratora - uwagi

firewall

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Arturo72
Nie zauważyłem żadnych uwag na temat Forum w usuniętych postach.

Proszę Redakcję o przeanalizowanie powyższych postów, jak też tych usuniętych przez "moderatorów".

Myślę, że komu jak komu ale Redakcji zależy na forum..

Gość Arturo72
Arturo72 trafnie napisał o pozytywnej roli Elfir na forum i dlaczego tego wpisu już nie ma ?

Czy miałem zjawę ??

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?230910-Forum-Muratora-uwagi&p=7777803&viewfull=1#post7777803

Powyższy post wymagał reakcji "moderatora" i był usunięty...

Nie mam pytań.

Czy Redakcja zareaguje?

P. S.

Tomaszsu131, "moderatorze" nie brnij, przywróc proszę całość mojego postu łącznie z propozycją referendum na temat mojej obecności na forum wygłoszone i napisane przez "moderatora" finlandie, które to bezczelnie usunąłes o godz. 0.34...

Łącznie z wypowiedzią "moderatora" finlandii i jego cytatem zawartym w tym poście.

Edytowane przez Arturo72

Post przywrócił się w części dotyczącej pozytywnej roli Elfir.

I dobrze.

W czasach gdy Elfir moderowała temat polityczny zrobiło się jakoś spokojniej i normalniej.

Niektórzy dyskutanci byli "wyciszeni" (sami z siebie). :)

O pozostałej części wpisu nie dyskutuję.

Od kiedy użytkownicy forum, by móc aktywnie uczestniczyć w dyskusji, są zmuszeni zaakceptować w profilu punkt o brzmieniu:

"Zgadzam się na otrzymywanie od TIME SA (właściciela marki murator.pl) informacji marketingowych, m.in. o nowościach, promocjach, rabatach, akcjach specjalnych drogą elektroniczną (np. e-mail)"?

no ja tez musialem potwierdzic, bo nie moglem sie zalogowac.

potwierdzilem ale juz zamierzalem do szanownego zpr pisac czy to aby na pewno zgodne z praem ze mam chciec syfu na mailu.

prosze mi to odznaczyc, bo nie wiem gdzie to bylo

A ja nic nie mogłem, bo forum mi nie działało. To okienko zgody wyskakuje mi często na różnych urządzeniach. Cóż, irytuje mnie, ale się przyzwyczaiłem.

Takie czasy, że nasz email jest cenniejszy niż zobaczenie reklamy. Zupełnie nie wiem po co ktoś kupuje te bazy danych, bo 99,9% ofert odrzucam po zapoznaniu się z pierwszym zdaniem a emaile na skrzynce bez przeglądania wyrzucam w śmieci..

Ale macie pomysł, jak forum w sposób przyjazny użytkownikom może zarabiać na swoje utrzymanie?

A ja nic nie mogłem, bo forum mi nie działało. To okienko zgody wyskakuje mi często na różnych urządzeniach. Cóż, irytuje mnie, ale się przyzwyczaiłem.

Takie czasy, że nasz email jest cenniejszy niż zobaczenie reklamy. Zupełnie nie wiem po co ktoś kupuje te bazy danych, bo 99,9% ofert odrzucam po zapoznaniu się z pierwszym zdaniem a emaile na skrzynce bez przeglądania wyrzucam w śmieci..

Ale macie pomysł, jak forum w sposób przyjazny użytkownikom może zarabiać na swoje utrzymanie?

oczywiscie. nawet kilka pomyslow, pytanie jak duzo musi zarobic forum. czy ma przyniesc zysk ZPR, czy wystarczy na utrzymanie?

1) wylapac uzytkownikow bez PP ktorzy powinni miec PP a przy okazji niektore PP ktore po prostu robia syf - przy okazji wywalic, bo ewidentnie niektore przypadki PP to czysty smietnik

2) sposrod tych co sa z ramienia producentow, dystrybucji : wspolnie zrobic jakas akcje grupowego zakupu dla forumowiczow na fajnych warunkach?

3) sporzadzic liste np dobrych wykonawcow/dostawcow z ramienia forum, tylko nie na zasadzie: zaplacil to juz jest dobry, tylko faktycznie: zebrac opinie z forum, zweryfikowac zawodnika i wrzucic w taka "top liste" w danej dziedzinie. nie dosc, ze taki podmiot chetnie podzieli sie zyskiem, to jeszcze stanie sie motywacja dla wszystkich zakamuflowanych, aby starac sie wskoczyc na ta "biala liste muratora"

tylko kazda z tych czynnosci wymaga troche pracy, zaangazowania i faktycznie moze posluzyc zbudowaniu czegos fajnego

bo najlatwiej jest sprzedac powierzchnie reklamowa ktora zasypia spamerzy posugujac sie ta statystyka:

Aktualnie na forum jest 7680 użytkowników. 126 zalogowanych oraz 7554 gości

oczywiscie. nawet kilka pomyslow, pytanie jak duzo musi zarobic forum. czy ma przyniesc zysk ZPR, czy wystarczy na utrzymanie?

1) wylapac uzytkownikow bez PP ktorzy powinni miec PP a przy okazji niektore PP ktore po prostu robia syf - przy okazji wywalic, bo ewidentnie niektore przypadki PP to czysty smietnik

2) sposrod tych co sa z ramienia producentow, dystrybucji : wspolnie zrobic jakas akcje grupowego zakupu dla forumowiczow na fajnych warunkach?

3) sporzadzic liste np dobrych wykonawcow/dostawcow z ramienia forum, tylko nie na zasadzie: zaplacil to juz jest dobry, tylko faktycznie: zebrac opinie z forum, zweryfikowac zawodnika i wrzucic w taka "top liste" w danej dziedzinie. nie dosc, ze taki podmiot chetnie podzieli sie zyskiem, to jeszcze stanie sie motywacja dla wszystkich zakamuflowanych, aby starac sie wskoczyc na ta "biala liste muratora"

tylko kazda z tych czynnosci wymaga troche pracy, zaangazowania i faktycznie moze posluzyc zbudowaniu czegos fajnego

bo najlatwiej jest sprzedac powierzchnie reklamowa ktora zasypia spamerzy posugujac sie ta statystyka:

Aktualnie na forum jest 7680 użytkowników. 126 zalogowanych oraz 7554 gości

Zabrakło Ci jeszcze punktu o tych którzy urządzają prywatę jeszcze za czasów starej Redakcji i mają immunitet i są nietykalni bez PP.Doskonale zakamuflowani reklamują się z głupia frant.Nie mi ich wskazywać.Dokonałem swojej oceny takie tu prawo.Od tego są moderatorzy.

• 2 weeks później...
Gość grend
Po pierwsze to nie jest mój problem tylko problem moderacji. To się cały czas dzieje - podobno cyt z bana "obrażam innych forumowiczów" - dostałem 3 bany pod rzad. Czy napisanie o stanie faktycznym o moderowaniu przez Tomasza jest powodem do dawania bana - za bardzo tego nie rozumiem, nie można pisać o czyms co sie działo i dzieje a nie ma się problemu z działalnością Tomasza o której piszę ? - może mi jakoś wytłumaczysz ten fenomen ? Bo dla mnie to bardzo trąci systemem angielskim gdzie idzie się siedzieć za mówienie prawdy ....