Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum Muratora - uwagi

firewall

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

. Niech ci użytkownicy zmienią styl i jakość, to problem zniknie. Ale przecież wiadomo że się nie zmienią, bo nie po to tu są żeby się zmieniać. Ich zadaniem jest robienie zadymy, dawanie upustu swoim frustracjom, ew. leczenie kompleksów albo wpędzanie w nie innych żeby choć przez chwilę znaleźli się na ich poziomie.

Był taki dawno temu czas - kiedy forum się rodziło - że każdy użytkownik zwracał się do drugiego z szacunkiem, po koleżeńsku, doradzał i za te rady był chwalony.

Ale to było dawno.

Tak w/g moich obliczeń, jedno pokolenie wstecz.

Internety były wtedy na łączach telefonicznych stacjonarnych, połączenie trwało wieki i bylo kosztowne.

Dzisiaj można w 10 sekund kogoś zbesztać, opluć, obrazić.....

Mam winić czasy? Userów?

Kogo?

Pojęcia nie mam.....

• 4 weeks później...
Był taki dawno temu czas - kiedy forum się rodziło - że każdy użytkownik zwracał się do drugiego z szacunkiem, po koleżeńsku, doradzał i za te rady był chwalony.

Ale to było dawno.

Tak w/g moich obliczeń, jedno pokolenie wstecz.

Internety były wtedy na łączach telefonicznych stacjonarnych, połączenie trwało wieki i bylo kosztowne.

Dzisiaj można w 10 sekund kogoś zbesztać, opluć, obrazić.....

Mam winić czasy? Userów?

Kogo?

Pojęcia nie mam.....

Potwierdzam Twoje spostrzeżenia.

Kogo winić wszyscy (lub prawie wszyscy) wiedzą :)

Przy okazji zastanawiam się jak długo moderatorzy będą biernie się przyglądać napływowi użytkowników, których jedynym celem robienie syfu w tematach szerokopojętego ogrzewania. Kilkuset postów po niecałym miesiącu od rejestracji to chyba nawet kaizen nie miał, a on znał się na wszystkim i był w każdym dziale. Ci z kolei przy milczącej zgodzie robią syf tylko w jednym dziale. Proceder trwa od kilku miesięcy, ale moderatorzy "nie widzą"...