Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum Muratora - uwagi

firewall

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A tego, że arturo jest tu z siódmym kontem moderatorzy naturalnie już nie zauważyli?

Najwidoczniej zachowywał się jak w normach forum i nikt go nie zgłaszał (aż do wczoraj). Ja sam byłbym w stanie zaakceptować jego obecność, gdyby ograniczał się do dyskusji, ale tak już ma w te sobotnie noce, że przekracza granice przyzwoitości pisząc kłamstwa i obrażając innych użytkowników.

Klon został zbanowany - włącznie z postami, które napisał.

Kogo banują bezpodstawnie?

Co do określenia "debil" to masz rację.

Może nie banować ale reagować i następnie banować.

Niepełnosprawność intelektualna w stopniu lekkim (upośledzenie umysłowe lekkie, dawniej debilizm – niestosowana z uwagi na negatywne znaczenie w języku potocznym) – poziom intelektualny osób dorosłych charakterystyczny dla 12. roku życia. Ta forma deficytu intelektualnego stanowi najwięcej rozpoznań.

Widzę że banowanie forumowiczów moderatorom się udaje ale reagowanie na obrażanie to już nie bardzo.

No chyba że nazwanie kogoś DEBILEM nie jest obraźliwe w oczach tutejszych moderatorów.

Litości. Raport "przyszedł" o 16.49, o 18.20 napisałeś post. Reakcja na zgłoszony post nastąpiła o 21.04. To nie są jakieś extra wyniki ani powód do chwalenia się, ale przypominam że na forum nie ma dyżurującego moderatora i każdy to robi społecznie w ramach swoich możliwości.

To był drugi Raport. Możesz sprawdzić kiedy przyszedł pierwszy?

A fakt, dogrzebałem się - masz o 11.27. Jak widzisz: dziś po raz pierwszy od paru dni jestem przed laptopem i sprawdzam zaległe raporty. Wszystkie nieaktualne.

To był drugi Raport. Możesz sprawdzić kiedy przyszedł pierwszy?

A fakt, dogrzebałem się - masz o 11.27. Jak widzisz: dziś po raz pierwszy od paru dni jestem przed laptopem i sprawdzam zaległe raporty. Wszystkie nieaktualne.

ps. Czyżby z tego wynikało że na forum jest potrzeba więcej moderacji? Nie wykluczone. Zawsze można proponować odpowiednie kandydatury..

Może za mało wyraźnie piszesz?

Pisałeś o niesłusznym zbanowaniu własnej osoby?

Nie znam sprawy więc nie komentuję.

Uwaga dotyczyła interwencji we własnej osobie czego nie napisałeś w pierwszym tekście #3729 .

I tylko tyle.

Edytowane przez d7d
literówka

Widzę że banowanie forumowiczów moderatorom się udaje ale reagowanie na obrażanie to już nie bardzo.

No chyba że nazwanie kogoś DEBILEM nie jest obraźliwe w oczach tutejszych moderatorów.

Podajesz liczbę mnogą a piszesz o sobie we własnej sprawie.

Weź ty się człowieku napij zimnej wody i przestań pisać te bzdury.

Mój wpis dotyczył niereagowania przez moderatorów na obrażanie forumowiczów.

wiseman na 6591, a potem z 6591 na stos ??

i dlatego "banowanie forumowiczów" w liczbie mnogiej ??

ps. Czyżby z tego wynikało że na forum jest potrzeba więcej moderacji? Nie wykluczone. Zawsze można proponować odpowiednie kandydatury..

Nieaktualne? Czyli zamiecione pod dywan? Ktoś inny "załatwił". A jak.

Nieaktualne? Czyli zamiecione pod dywan? Ktoś inny "załatwił". A jak.

Nieaktualne, czyli wcześniej interwencję podjął inny moderator. Raport nie oznacza obowiązku wykonania żądania zgłaszającego. Czasem są to po prostu przesadzone oczekiwania..

Przesadne oczekiwania?

Na przyklad takie aby moderator zareagował na działania osobnika prowokującego awantury.

Np. takie, że ktoś będący w "opozycji" do jakiegoś użytkownika zgłasza jego posty jako reklamę. Inne przypadki także czasem bywają nacechowane osobistymi powodami.

wiseman na 6591, a potem z 6591 na stos ??

i dlatego "banowanie forumowiczów" w liczbie mnogiej ??

Dokłaenie tak. Jak pamietam, pojawiał się tutaj pod kazdym nickiem, z pretensjami o niesłuszne banowanie.

Już to powinno dać do myslenia, co to za użytkownik

Ty też głupa strugasz że nie rozumiesz co napisałem?

Odpowiedzialem temu drugiemu na jego pytanie.

Gdzie tu widzisz skarżenie sie na banowanie?

Określenie "temu drugiemu" pokazuje poziom wypowiedzi.

Poprzedni wpis potwierdza tezę o "skarżeniu się".

Nie wiem czy temat Uwagi" służy takiemu zawracaniu głowy.

To jest prywatna skarga na Moderatorów a nie uwagi o FM.

Dlaczego zmieniasz nicki ?

Nie zmienisz poglądów i sposobu wypowiedzi.

stos - żeby było jasne - informowanie innych jakie były twojej poprzednie nicki nie jest dla mnie komentowaniem nicku. Gdyby ktoś robił o nim jakieś głupie uwagi czy wyśmiewał, to co innego.

Na przyszłość dwa razy zastanów się po prostu co piszesz. Nie będziesz musiał w kółko nicków zmieniać, jak się pod jednym z nich skompromitujesz.

• Like 1

Gdybyś wiedzała dlaczego musiałem zmieniać nic to byś takich tekstow nie pisała.

Ja swoich nickow nie zmienialem z powodu tego co pisałem tylko dlatego że pewna kasta nietykalnych forumowiczow robiła sobie żarty z moich nicków a moderatorzy na to nie reagowali.

Chyba padnę... Z mojego nicka też sobie żarty robili, podobnie z avatara, ale jakoś mi nie przyszło do głowy ich zmieniać, a raportować tym bardziej. Co najwyżej ci użytkownicy do kibla polecieli.

Edytowane przez Redakcja
wycieczki osobiste