d7d 09.12.2019 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Dyskutujmy w oderwaniu od osobistych animozji. Wolę nie wiedzieć komu pomagam odpisując na posty. Liczą się fakty, a nie ludzie i ich sympatie. Założenie słuszne ale w praktyce tak nie jest. Osobiste animozje nie są związane tylko z poglądami politycznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 09.12.2019 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 (edytowane) Z ciekawości zapytam, kto z Was używa poczty płatnej, bez reklam? ja używam bezpłatnej a reklamy trafiają do spamu bez żadnych płatnych opcji ,polecam gmail . Przeglądarka opera i tez nie mam wyskakujących okienek , często jak chce przeczytać jakiś artykuł to muszę odblokować , bo ni huhu..,. Edytowane 9 Grudnia 2019 przez cuuube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.12.2019 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Z ciekawości zapytam, kto z Was używa poczty płatnej, bez reklam? Używam płatną e-pocztę, bezpłatną też.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.12.2019 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 No dobrze, wierzę żę są osoby które płacą za email w imię komfortu, tak jak za czytanie pełnych wersji artykułów w płatnych serwisach. Bardziej chodziło mi o fakt, że zdecydowana większość z nas odrzuca wszystko co kosztuje, jeśli w innym miejscu jest "takie samo i za darmo". Nie wiem ile kosztuje utrzymanie forum. Nie wnikam. Reklamy toleruję (chociaż mój laptop przed modernizacją miał z nimi mega problemy wydajnościowe ;( ) ale widzę też, że wielu użytkowników ma już ich przesyt. Jest to wyraźny sygnał dla właścicieli forum.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.12.2019 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Generalnie nie ma nic za darmo. A dokładnie "za darmo" skończyło się. Więc albo płacisz albo masz reklamy bo z czegoś dany portal musi się utrzymać. Informatycy nie pracują za darmo, za darmo nie ma utrzymania serwerów. "Za darmo" to są Moderatorzy chociaż niektórzy uważają inaczej w myśl zasady "płacę więc wymagam". Tylko że ci "wymagający" nic nie płacą. Ale to taka drobnostka. Z przesytem reklam zgadzam się. FM systematycznie obniża poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 09.12.2019 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 No dobrze, wierzę żę są osoby które płacą za email w imię komfortu, tak jak za czytanie pełnych wersji artykułów w płatnych serwisach. Bardziej chodziło mi o fakt, że zdecydowana większość z nas odrzuca wszystko co kosztuje, jeśli w innym miejscu jest "takie samo i za darmo". Nie wiem ile kosztuje utrzymanie forum. Nie wnikam. Reklamy toleruję (chociaż mój laptop przed modernizacją miał z nimi mega problemy wydajnościowe ;( ) ale widzę też, że wielu użytkowników ma już ich przesyt. Jest to wyraźny sygnał dla właścicieli forum.. Różne w tych sprawach mogą być poglądy, tak jak i różne poczucie "wygody" użytkownika. Osobiście od długiego już czasu nie mam telewizji kablowej (z dwóch powodów: nie dość, że płaciłem za serwis to zwiększyła się ilość reklam). Każdy z telewizorów wyposażony został w "Amazon Fire Stick" podłączony za pomocą wi-fi do internetu. Większość programów które mnie interesują, mam teraz "za darmo" z mniejszą ilością reklam. Na tym forum jestem coraz rzadziej i już tylko jakby "z rozpędu", (głównie z powodów nazwał bym "rozrywkowych") Używam przeglądarki "AD Blocker" (na wszystkich urządzeniach) która skutecznie blokuje reklamy. Pocztę elektroniczną (kilka adresów) mam zainstalowaną na dedykowanym serwerze (tym samym gdzie moja strona internetowa i blog). Masz rację , dla antyszczepienkowców i chemitralsów powinien być dział "Nie sama budowa cię zabije" Dorzucił bym jeszcze do tego działu menu jednego forumowicza Pozdrawiam Wszystkich już w świątecznym nastroju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 09.12.2019 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Nie sztuką jest rozmawiać przy zgodnych poglądach, sztuką jest kulturalnie rozmawiać i poznawać poglądy innych niż nasze. Nie do zrealizowania przez śmiertelnika jakim jest admin. Dobrze o tym wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 09.12.2019 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Nie do zrealizowania przez śmiertelnika jakim jest admin. Dobrze o tym wiesz. "admin" czyli Redakcja ma to poniżej pleców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.12.2019 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Poniżej pleców? czyli w nogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.12.2019 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Nie do zrealizowania przez śmiertelnika jakim jest admin. Dobrze o tym wiesz. Na takim poziomie dobra moderacja jest możliwa tylko trzeba chcieć. Pewnie "admin" nie ma czasu albo temat jest dla "admina" problematyczny. Zadaniem "admina" powinno być doprowadzenie do dyskusji ma kulturalnym poziomie. Jednak, moim zdaniem, "admin" tego nie ogarnia. Może jest to zadanie dla Moderatorów a nie dla "admina". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.12.2019 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Trzeba chcieć, i mieć możliwości. Ja nad propozycją moderowania zastanawiałem się parę miesięcy, proponowałem lepsze w mojej opinii kandydatury.. tyle że nie były one zainteresowane zbieraniem krytyki w imię dobra społecznego. Zgodziłem się z założeniem, że ograniczę się do swojego "działu domowego" i myślę że gdybym w nim pozostał, to wiódłbym szczęśliwe, nieświadome życie. Niestety, ale raporty przychodziły z całego forum i nie dało się ich odzobaczyć i pozostać obojętnym. Zmierzam do tego, że spełnienie Waszych oczekiwań co do kompleksowości moderacji wymagałoby fachowców-moderatorów dyżurujących w każdym dziale. A tymczasem działających moderatorów można policzyć na palcach jednej ręki. Dlatego z chęcią poprę dobre kandydatury - tylko je przedstawcie. Nie dam gwarancji że admin ze strony Redakcji ustosunkuje się do tego przychylnie, ale może warto spróbować. Ze swojej strony widzę osoby zaangażowane, którym forum nie jest obojętne a które chyba potrafią zachować obiektywizm w ocenie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.12.2019 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Praca Moderatora jest trudna i niewdzięczna. Dostajesz podziękowania za moderację? Raczej krytyka na całego. Ja dziękuję ! Może powinien być powołany zawodowy Moderator - w sensie płatnego etatu. Są przychody z reklam (?) to może starczyło by na etat Moderatora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 10.12.2019 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Ja jestem otwarty na poszerzenie grona moderatorów, z chęcią rozpatrzę ewentualne kandydatury.Takiej moderacji, która zadowoli wszystkich, nie da się osiągnąć na tym Forum. Zawsze ktoś poczuje się pokrzywdzony i oskarży moderatora o stronniczość, osobiste zatargi itp. Jedni chcieliby żeby usuwać najdrobniejsze przytyki w stosunku do innych, inni chcieliby wolnej amerykanki. Jedni zgłoszą posty z komentarzem "dlaczego moderator na to pozwala", a po interwencji odezwą się inni z tekstem "miotła przyszła i taka ciekawa dyskusja umarła" PS. Nie odpowiadam za reklamy na Forum, nie mam wpływu na ich ilość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.12.2019 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 ... PS. Nie odpowiadam za reklamy na Forum, nie mam wpływu na ich ilość Czy było by nietaktem zapytanie za co Szanowna Redakcja "odpowiada" na tym forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 11.12.2019 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Możemy sami coś zorganizować , może coś pod patronatem siepomaga , by nie było problemów z przypisaniem środków do konkretnej osoby ... oni wtedy dysponują zebrane środki po równo dla wszysykich aktualnie potrzebujących , lub według potrzeb i czasu na leczenie . https://www.siepomaga.pl/jak-dzialamy/potrzebujacy/?ts=adwords&gclid=EAIaIQobChMI246N-omk5gIVCOh3Ch2XuQ1yEAAYAiAAEgLJa_D_BwE https://pomagam.pl/pytania?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=1644329277&utm_content=315738951563&utm_term=zbiórka.pl&gclid=EAIaIQobChMI246N-omk5gIVCOh3Ch2XuQ1yEAAYASAAEgJw5vD_BwE https://zrzutka.pl/jak-to-dziala/ Przez stronę Siepomaga nie da rady utworzyć forumowej zbiórki , tak by to oni podzielili środki Nam jako fundacji bardzo trudno rozdzielać środki przekazywane bez wskazania konkretnego celu. Dlatego proponuje wybór zbiórki i założenie skarbonki ... Wspieranie naszych Podopiecznych to darowizna na rzecz organizacji pożytku publicznego, którą można odliczyć przy rocznym rozliczeniu podatku. Podsumowanie darowizn z całego roku wysyłamy mailowo na początku stycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.12.2019 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 (edytowane) ............... Nie odpowiadam za reklamy na Forum, nie mam wpływu na ich ilość moderowano nie rozumie co Redakcja Muratora miała na myśli. Jako On nie odpowiada za reklamy na FM. Po co więc pytać jak to dosłownie wyraził. To jego ilość za którą potencjalnie bierze kasę. Edytowane 11 Grudnia 2019 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 11.12.2019 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Przepraszam, ale zrozumiałem tylko pierwsze zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.12.2019 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 moderowano nie rozumie co Redakcja Muratora miała na myśli. Jako On nie odpowiada za reklamy na FM. Po co więc pytać jak to dosłownie wyraził. To jego ilość za którą potencjalnie bierze kasę. 1. Czy Moderator Tomaszs131 może ujawnić "moderowaną" treść w pierwszym zdaniu? Może być na PW. 2. Redakcja odpowiedziała (odpowiedział) że nie odpowiada za ilość reklam. Pytanie Chef Paul brzmiało: Czy było by nietaktem zapytanie za co Szanowna Redakcja "odpowiada" na tym forum ? Twierdzenie - komentarz nikspecjalny Po co więc pytać jak to dosłownie wyraził. wskazuje na brak zrozumienia pytania. 3. Kto bierze potencjalnie kasę ?? To jego ilość za którą potencjalnie bierze kasę. (dziwne zdanie). Kto jest ukryty pod powyższym określeniem ? "Czyja" jest ta "jego" ilość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.12.2019 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Brawo Tomaszu.Redakcji składam ukłon ,że nie zrozumiała mojego przekazu.Niech żyje Redakcja!!!!!!!!!!!.Tomasz nie masz ....................moderowano.Zrobiłem to za Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 11.12.2019 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Usunąłem ewidentną, przysłowiową szpilę, epitet, którypodkreśla stosunek autora postu do kolegi z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts