Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum Muratora - uwagi

firewall

Recommended Posts

Lotnicy - jak dostaniemy kopniaka to przyjdzie nam tylko rozłożyć rączki by szybując podziwiać okolicę. Niestety, za innym klasykiem: drzwi od stodoły nie mamy...

Organizacja i cała reszta do dyskusji... a forum może być nawet z serii typu fora.pl albo podobne czyli "za konto" zakładane w trzy czy pięć minut...

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to jak... kopiemy sie z koniem, czy kilka-kilkanascie osob z forum zwolujemy, odpalamy nowe i robimy swoje podworko?

deja vu?!?

ktoś wspomniał 2008r, ale mi to bardziej przypomina 2010 :p

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?158185-Uciekamy-z-tego-forum!!!

:bye:

i tu :p

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?157016-KIEDY-OFICJALNY-ZLOT-MURATORA-W-2010-ROKU

Edytowane przez JTKirk

Żarty jakieś z tym nowym forum. Ile już takich prób było. W ilu dziedzinach. Będzie sobie wegetowało mając kilkadziesiąt, no maksymalnie kilkuset użytkowników. Nie popadajcie w paranoję. Idzie nowe. Brzęczkowskiego zbanowali. :) (ciekawe na jak długo). Kasuje się posty w których ktoś kogoś się tylko czepia. Myślę, że takie żenujące kłótnie jak ta tego który tu tak płacze - Kszhu z Nydarem nie będą już możliwe. Wiadomo, że na tak dużym forum, przy takiej ilości moderatorów będą zdarzać się nieporozumienia. Nie piszczcie jednak, że nie da się tu funkcjonować. Ta dyskusja jest najlepszym dowodem na to , że można.

perm zdaje sobie sprawe z tego, ile to jest pracy, ile czasu potrwaloby wypozycjonowanie i zebranie takiej ilosci uzytkownikow, byc moze nigdy by sie to nie wydarzylo. Aby "rozhulac" takie forum do wielkosci FM - trzeba by bylo wlasnie szukac powiazanych uslug, tak jak ma wlasnie murator: gazeta+projekty+artykuly+forum

i razem to hula i powoduje ze jedno nakreca drugie.

Ja nie twierdze ze nie da sie funkcjonowac, chociaz nie ukrywam, ze wyedytowanie mi watku + ban doprowadzily mnie do tego, ze juz bylem zdecydowany na definitywne opuszczenie. Telefon i rozmowa z P. Andrzejem nieco mnie uspokoily, ale jak sama Redakcja napisala - do nastepnego razu... czyli za tydzien? zapytalem :v

TB podobno ma dozywotniego bana. zobaczymy :)

Jeśli sądzicie, że nowa inicjatywa, będzie wolna od problemów tutaj poruszanych to błąd.

Albo będzie jak na FM, albo ostra moderacja i ... kto wówczas ma decydować co jest słuszne i 'jedynie prawdziwe'.

Decydować będzie firma najwiecej inwestujaca w reklamę i tak naprawdę utrzymująca nowe przedwsięwzięcie?

Z marketingu: nie wierzę, że FM zarabia na reklamie mało. Tak naprawdę wiadomo o jednej rzeczy: wchodząc tutaj każda osoba jest w teorii zainteresowana budownictwem albo bezpośrednio - bo coś robi, albo pośrednio - bo czegoś dla kogoś szuka, to oznacza, że dla gości od reklamy każdy user tu jest grupą docelową. Do tego ileś informacji jakie zamieszczamy pozwala bardzo dokładnie określić grupy docelowe, wyznaczyć pewne zasady i założenia reklamy, ba wykupienie profilu płatnego pozwala (lub lepiej pozwalałoby, gdyby ci co to wypisują byli mądrzejsi) podawać bardzo konkretne marki bardzo konkretnych rzeczy - słowem - sam raj. Do tego jeszcze artykuły pisane z i poprzez producentów - nie trzeba pisać, że sponsorowany - a dla laików nosi znamiona fachowości i pełnego obiektywizmu - przecież tu nie ma dwóch oficjalnych producentów okien, klejów, farb i td. Mają monopol!

to uwierz! mało wiesz o reklamie internetowej i produktach ktore oferuje Murator klientom komercyjnym - forum nie jest miejscem do reklamowania , zauwaz ze banery reklamwe pojawiaja sie tylko na stronie glownej - nie ma ich gleboko w wyspecjalizowanych sekcjach - uzytkownicy internetu a zwlaszcza forumowicze (dot. to kazdego forum) sa uczuleni na reklamy i to co im sie "podaje" i w jaki sposob podaje

zauwaz tez ze na maila z forum nie przychodza reklamy lub jest ich bardzo malo !

do tego jesli wezmie sie jeszcze rabaty agencyjne, klientowskie itp bardzo malo im zostaje

w kontekcie kosztow utrzymania - wydawnictwa internetowe w zdecydowanej wiekszosci sa nieoplacalne, nie maja samofinansowania , sa dodatkiem do innych mediow

oczywiscie jest tzw PP czy wejscie "zapytaj eksperta" , ta 2-ga jest "mniej nachalna" , wchodzi tam ten kto chce a nie ze Ekspert udziala sie po calym forum !

to uwierz! mało wiesz o reklamie internetowej i produktach ktore oferuje Murator klientom komercyjnym - forum nie jest miejscem do reklamowania , zauwaz ze banery reklamwe pojawiaja sie tylko na stronie glownej - nie ma ich gleboko w wyspecjalizowanych sekcjach - uzytkownicy internetu a zwlaszcza forumowicze (dot. to kazdego forum) sa uczuleni na reklamy i to co im sie "podaje" i w jaki sposob podaje

zauwaz tez ze na maila z forum nie przychodza reklamy lub jest ich bardzo malo !........................

Chyba mamy różne poczty.

Nie wiem co w nich jest, ale zliczylem wszystko co dostalem od Redacji na skrzynke forumowa. Na maila podanego przy rejestracji raczej nic od nich nie dostaje.

Moze przy rejestracji nie wyrazilem zgody na wysylanie spamu na maila. Nie pamietam czy byla tam taka opcja.

Jak nie masz filmów np. to mamy inne skrzynki forumowe.:yes:

nie zauwazylam tego ;)

Musisz długo na niego patrzeć.,a na skrzynkę forumowa i na adres mailowy z FM reklamy jakieś tam mam.Czytam ,że nie złośliwość przez niego przemawia używając półsłówek.Pojawia się i znika.Myśli nad zmianami dla pokory.Takie motto tegoż zacnego forum.Publikacje pisać czas. a nie duperelami zajmować. Elfir coś by napisała o tem ale na razie przygląda się poczynaniom co niektórych.Druga Pani moderator także z ukrycia???Intryguje mnie ten nowy bardzo ambitny w poczynaniach.:welcome:

Edytowane przez niktspecjalny

Oj tam oj tam..

mialam swoj 3watek..poprosilam o jego usuniecie i tak tez zrobiono.. otrzymalam info, ze jest szansa na przywrocenie.(Czyli watek jest ukryty) ok..ale nie zamierzam tego robic...

Usunelam posty w jednym z watkow...przez co popsulam go tym zachowaniem :oops: pozostaly wpisy cytowane.. (porada dla "kolegi" co to tak chce pousuwac wszystkie swoje wpisy... u mnie te 6tys wpisow zajelo mi prawie 5dni ;) wyszlo tego jakies 50str na minusie w danym watku...:cool: )

czy jestem zadowolona z tego? nie do konca..

dlaczego? bo zajelo mi to tyyyle czasu, kazdy post to 3-4 klikniecia... :D ale nie zloszcze sie... :no: to byla moja decyzja, i tlumaczyc sie nie musze

Potrzebujesz tego do swej statystyki.Mam ich 50 -siąt.Dobrze dobrze.???

Dla jednego "duzo" to moze byc 20 szt a dla innego 200 szt.

Tak jak pisalem ja tych wiadomosci mam 6 szt i tylko na skrzynce forumowej. na maila nic nie przychodzi. Musiales zazyzczyc sobie otrzymywanie takich wiadomosci. :)