Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum Muratora - uwagi

firewall

Recommended Posts

Mój post dotyczył błędnego pojmowania charakteru umów sprzedaży i zlecenia/dzieło.

Podkreślał, że nie znamy brzmienia umowy i nie ma co na forum ferować wyroków. A forum może być jedynie czynnikiem społecznym kontrolującym. Na tyle, na ile się da.

WIĘC DO CHOLERY, CZEMU WYCIĘTO MI POSTA ?

I żeby sprawa była jasna. Dopóki nie dostanę wytłumaczenia będę codziennie w tym temacie zadawał to samo pytanie.

A potrafię być upierdliwy.

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hurtem do dyskusji...

Myślałem, że zasadniczo piszę sensownie, grzecznie i wypominam błądy i wielbłądy...

Redakcjo (jak zawsze Szanowna): problemem nie jest brak modów, problemem jest że wodzów jest więcej jak Indian a dodatkowo także to, że każdemu wodzowi podlegają wszyscy Indianie. Lekarstwem jak pisałem i to wołami, jest to, by każdy mod miał wybrany dział lub dwa pod sobą. I on sam tam zaprowadzał sensowne porządki. Na forum jest circa 90 działów, dzieląc to przez 1500 wypowiedzi, okazuje się, że na jeden dział przypada średnio aż! 16-17 wypowiedzi w ciągu dnia. Biorąc pod uwagę, że wodzów, Indian i ich sojuszników jest ponad 30 - to na statystyczny łeb czerwony i kochający czerwień wypada "aż" 45 wypowiedzi. Tak naprawdę oznacza to, że średnio zdolny mod poświęci w sumie w dwóch rzutach circa 1 godzinę dziennie !!! by zaprowadzić dobrej jakości porządek. Jak rozumiem jest to praca godna Herkulesa - bo jej ogrom przeraża, i Syzyfa - bo nigdy nie zostanie doprowadzona do końca...

W kwestii Danfossa: wyjaśniałem wczoraj: skoro ja nie mogłem napisać komentarza do bzdur jakie napisał jeden z producentów płytek klinkierowych i wykwitów na nich, tylko musiałem "podbijać" temat by są oba obok siebie plątały, to jakim cudem ktoś może napisać coś złego na tego kto płaci Redakcji (oczywiście Szanownej) i wymaga by nikt nie powiedział złego słowa w jakikolwiek sposób, bo Redakcja (oczywiście Szanowna) ma zapisane w umowie, że żadne złe słowo na "cudowny i reklamowany towar" paść nie może. Przy okazji - nie płacisz nic, w tzw. żywej gotówce na konto, Redakcji (oczywiście Szanownej) - to czegóż wymagasz.... Jesteś mały żuczek mający czytać reklamy i nie pyszczyć...

A ja wiedziałem, że się na moda nadajesz: wiesz czego chcesz, masz wiedzę, aparycję a i tam gdzie się udzielasz i ja jestem panuje porządek. Wiedzy.... też.

no dzieki...

aparycję ? wez no zerknij w slownik :) gadalismy juz dziesiat godzin przez tel, ale sie nie widzielismy :stirthepot: a poza tym do modowania aparycja chyba niepotrzebna...

Ktoś kiedyś powiedział, że milej jest kiedyś wywali ktoś kto wygląda niż facet który ledwo co z lasu wychynął... A że mi bliżej do zbója Madeja, tylko takiego kijaszka brakuje, to ustąpię miejsca tym co lepiej wyglądają... Poza tym jakby to ująć - to, że ktoś kogoś nie widział, nie oznacza, że oczami wyobraźni, jak kiedyś śpiewał kabaret Otto.... ;D

Hurtem do dyskusji...

Myślałem, że zasadniczo piszę sensownie, grzecznie i wypominam błądy i wielbłądy...

Redakcjo (jak zawsze Szanowna): problemem nie jest brak modów, problemem jest że wodzów jest więcej jak Indian a dodatkowo także to, że każdemu wodzowi podlegają wszyscy Indianie. Lekarstwem jak pisałem i to wołami, jest to, by każdy mod miał wybrany dział lub dwa pod sobą. I on sam tam zaprowadzał sensowne porządki. Na forum jest circa 90 działów, dzieląc to przez 1500 wypowiedzi, okazuje się, że na jeden dział przypada średnio aż! 16-17 wypowiedzi w ciągu dnia. Biorąc pod uwagę, że wodzów, Indian i ich sojuszników jest ponad 30 - to na statystyczny łeb czerwony i kochający czerwień wypada "aż" 45 wypowiedzi. Tak naprawdę oznacza to, że średnio zdolny mod poświęci w sumie w dwóch rzutach circa 1 godzinę dziennie !!! by zaprowadzić dobrej jakości porządek. Jak rozumiem jest to praca godna Herkulesa - bo jej ogrom przeraża, i Syzyfa - bo nigdy nie zostanie doprowadzona do końca...

W kwestii Danfossa: wyjaśniałem wczoraj: skoro ja nie mogłem napisać komentarza do bzdur jakie napisał jeden z producentów płytek klinkierowych i wykwitów na nich, tylko musiałem "podbijać" temat by są oba obok siebie plątały, to jakim cudem ktoś może napisać coś złego na tego kto płaci Redakcji (oczywiście Szanownej) i wymaga by nikt nie powiedział złego słowa w jakikolwiek sposób, bo Redakcja (oczywiście Szanowna) ma zapisane w umowie, że żadne złe słowo na "cudowny i reklamowany towar" paść nie może. Przy okazji - nie płacisz nic, w tzw. żywej gotówce na konto, Redakcji (oczywiście Szanownej) - to czegóż wymagasz.... Jesteś mały żuczek mający czytać reklamy i nie pyszczyć...

Witam a że we wolnym kraju żyję co bardzo szanuję(Polska) to z całą odpowiedzialnością powiem ,że trochę się zapędziłeś.

Wytłuszczenie nam ber łan.itd.:

1.właśnie brakuje moderatorów ale z uprawnieniami bez posiadania tytułu nadanego w jakiś tam sposób przez społeczność Muratora.Dopóki tego nie zrozumiesz twe pisanie nie ma sensu

2.Nie do tej apteki chadzasz:p.Będzie jeszcze bardziej stronniczo.Moderator obecnych czasów,powinien reagować wszędzie jeśli jest moderatorem z powołania a nie z wyboru na FM np.Jeśli sobie nie radzi czy nawet nie widzi pyskówek ,wzajemnych obrażań,niemerytorycznych wypowiedzi nieregulaminowego reklamowania itd.zgłasza to ale tak by odniosło to wymierny skutek. Największe ciało panujące, Guru Muratora,żeby był porządek musi to okiełznać.Jeśli nie, czas pokaże a już widać wszędzie ,że ludzie tworzący tu biznes dla biznesu Muratora powoli będą opuszczać to zacne Forum.Z reklam Redakcja nie wyżyje jeśli userzy odejdą uznając ,że dzieje im się krzywda.

3.Widzisz zaczynasz nie od tej strony.Średnio zdolny skąd czerpiesz te nazwy???.To idąc dalej tokiem twego rozumowania tej lepsiejszy to super zdolny ,który załatwi cały "błądny" proceder FM

4.Tak jesteś mały żuczek ale reklamy mus czytać bo z tego i nie tylko żyje RM..Jeśli ta nachalność ci przepełnia wzrok i masz jej dość pomijaj ją ale jeśli nie to jest to oznaka ,że zaraz napiszesz coś co cię w niej urzeka, by stworzyć nowe problemy i udzielając się stricte wedle ich pokazu tylko zapętlisz się w problemach czego twoje wywody są namacalnym dowodem.Taka jest konstrukcja Muratora.

pozdrawiam NS

Edytowane przez niktspecjalny

No widzisz. Ja dostałem żale na priv ze "sieje dezinformację" sSiwy dostał bana. A Tobie zabrali. Posta.

Prawda przecież nie boli kole w oczy jak jest nieprawdziwa.To w czym problem???Ban jest dla wszystkich tobie też go szykują.Nie czujesz tego???Śiejesz nie tylko to masz według mnie większe zdolności :p.

pozdrwaiam NS.

Proszę nie piłuj gałęzi na której stoisz.:D

ej dajcie mi mod-a w elewacjach :) bedzie fajnie :)

O Matko Córko!!! A za co to wyróżnienie???.Jak się ma układ lojalnościowy z Ojcem Dyrektorem to po juhasa ci jeszcze tytuł moda???Trochę nawrzeszczałeś obraziłeś się

Fighter1983 - opuszcza forum i przechodzi w tryb czytelnika

i lecimy dalej z górki i masz być moderatorem???Zaiste ten PP ma coś obligatoryjnego.Zastanawiam się w stosunku kto do kogo.:yes::D

Edytowane przez niktspecjalny
wytłuszczenie

NS: moderatorstwo (państwo) to trochę jak wojsko. Każdy mod musi mieć podległy sobie dział. Oczywiście zasady, co gdzie i za co powinny być w Regulaminie... Jeśli mamy do dyspozycji 30 osób posiadających jakieś uprawnienia (mopdy, władzctwo, nadmody etc) to trzeba im dać robotę. Wydzieloną działkę za którą będą odpowiadali. Na razie to co się dzieje to jest spychologia stosowana. 30 luda ma papiery by wszędzie dyrygować. Są dwie wersje: albo każdy będzie sprawdzał wszystko - co jest awykonalne, czyli będzie sprawdzało się tam gdzie się bywa. I wersja numer dwa czyli czekam na sygnały co się dzieje... i tak to wygląda. Póki walka nie wyjdzie za drzwi działu a częściej tematu - to może się tam lać niemal dowolna ilość krwi, a ząbki wybite można zbierać na kupki i przeliczać...

Na typowym forum oparciem moda jest regulamin, plus instancja odwoławcza pełniąca dlań funkcję kontrolną... I przy okazji będącym pewnym ograniczeniem.

Tak bo jestem mały żuczek, ale na tyle groźny, że należy zakazać mu głośnego komentowania tego co wielki (nie)dźwiedź napisze. Bo dla tego ostatniego inna perspektywa jest śmiertelnym zagrożeniem, bo wykaże jego ignorancję. Skutek jak wspominałem komiczny...

Szanowni Forumowicze, czytamy Wasze uwagi. Podział moderacji na działy - to po części jest.

A przy okazji, zapraszamy Was gorąco na IX już aukcję. W tym miejscu podziękowania dla Fighter1983, który wspaniale zareagował na to wydarzenie.

AUKCJA

Pozdrawiamy

niktspecjalny

http://forum.muratordom.pl/images/mdom_statusicon/user-offline.png

Bannedhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?230910-Forum-Muratora-uwagi&p=6708759

ZarejestrowanyApr 2006Posty10.041Wpisy w Dziennikach Budowy18

W końcu.

Nie ma się z czego cieszyć. To tylko nowy avatar NS

Edytowane przez Greengaz

Z tym avatarem tak strzeliłem ;), bo sam nie wierzę w tyle szczęścia. Może to jednak prawda i prezent pod choinkę ze strony moderatorow?

nie pomyliłeś się ... rżnie głupa :) ... (tak mu się spodobał pomysł jednego z forumowiczów) :)

ps - w tym "zbanowanym skanie" zapomniał wkleić, że już Rekordzistą został ... fakt, bije wszelkie rekordy ;)

Edytowane przez Chef Paul