Gość Arturo72 01.02.2015 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Poniższy post jest wprowadzaniem innych użytkowników w bład: Moc za duża stanowczo. Oszacuj najpierw zapotrzebowanie na ciepło, a póżniej dobieraj moc kotła. Napisalem posta wyjaśniającego ale został wykasowany. Czy forum ma za zadanie wprowadzać inwestorów w błąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 01.02.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 niestety, jego krucjata wśród kotłów na węgiel wymaga ofiar Rozumiem, że to forum to miejsce do walki i prowadzenia krucjat a nie kulturalnej wymiany zdań i doświadczeń? Smutne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.02.2015 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Rozumiem, że to forum to miejsce do walki i prowadzenia krucjat a nie kulturalnej wymiany zdań i doświadczeń? Smutne. : Ha boimy się moderatora? Twojego kumpla już zbanowano m.in. po moich raportach. Jesteś za cienki w uszach żeby gadać o wojsku, tym bardziej gdy 5 moich kumpli nie wróciło ze 9 zmiany a kilkudziesięciu jest inwalidami. czy siebie też już zaraportowałeś ? Wydałeś sobie rozkaz ? Pokaż mi jedno słowo o rankingu kotłów na ekogroszek w swoim poście... mam sąsiada Afgana i ma całkowicie zryty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Liwkoo 01.02.2015 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Rozumiem, że to forum to miejsce do walki i prowadzenia krucjat a nie kulturalnej wymiany zdań i doświadczeń? Smutne. Kulturalnej? Ty mówisz o kulturze? Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 01.02.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Kulturalnej? Ty mówisz o kulturze? Dobre Ciekawe, że dwóch ludzi potrafi narobić moderatorom tyle pracy co cała reszta. Podziwiam redakcję za cierpliwość. Widzę, że regulamin ciebie nie dotyczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Liwkoo 01.02.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Ciekawe, że dwóch ludzi potrafi narobić moderatorom tyle pracy co cała reszta. Podziwiam redakcję za cierpliwość. Widzę, że regulamin ciebie nie dotyczy? Poczekajmy na odpowiedź Elfir co sądzi o wykasowaniu mojej stopki Widziała ją setki razy i jej nie przeszkadzała, ciekawe co teraz powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 01.02.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Poczekajmy na odpowiedź Elfir co sądzi o wykasowaniu mojej stopki Widziała ją setki razy i jej nie przeszkadzała, ciekawe co teraz powie. Przecież odpisała Ci, że to redakcja zrobiła. Co chcesz to większą czcionką na czerwono. Pozdrawiam za dalsze łamanie regulaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.02.2015 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Nicka "Liwkoo" właśnie miałem wątpliwą przyjemność zbanować. Na stałe. I tak zrobię z każdym kolejnym klonem. Zgodnie z regulaminem, każdy użytkownik może mieć tylko jedno konto. Jeśli to "oryginalne" zostało chwilowo zbanowane, to użytkownik musi zrozumieć że jest to kara. A nie zabawa w kotka i myszkę. Zainteresowani znają moje zdanie na ten temat. Stopka Liwko od jakiegoś czasu nie była informacją, a manifestem. Intencja jest zrozumiała, ale forma prowadzenia tej krucjaty już narusza regulamin. Stopka nie powinna być dominująca w całym poście, a urosłą właśnie do takiej pozycji - skutecznie zaśmiecając obraz forum i ja popieram jej edycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 01.02.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Moja uwaga: stopki i opsy są tutaj drażliwym tematem. Ja miałem w stopce namiar na stronę o białym cemencie: bez reklam, bez cookiesów, bez diabli wiedzą czego, bez wymieniania marek - została wywalona. Krótka piłka: płacisz - masz. Nie płacisz - to czego chcesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 01.02.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Nicka "Liwkoo" właśnie miałem wątpliwą przyjemność zbanować. Na stałe. I tak zrobię z każdym kolejnym klonem. Zgodnie z regulaminem, każdy użytkownik może mieć tylko jedno konto. Jeśli to "oryginalne" zostało chwilowo zbanowane, to użytkownik musi zrozumieć że jest to kara. A nie zabawa w kotka i myszkę. Zainteresowani znają moje zdanie na ten temat. Stopka Liwko od jakiegoś czasu nie była informacją, a manifestem. Intencja jest zrozumiała, ale forma prowadzenia tej krucjaty już narusza regulamin. Stopka nie powinna być dominująca w całym poście, a urosłą właśnie do takiej pozycji - skutecznie zaśmiecając obraz forum i ja popieram jej edycję. Zgadzam się z osądem Finlandii, ale czy mimo to nie dało się tej stopki wyedytować tak, żeby informacja o domu, zużyciu energii itp została? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 01.02.2015 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Ciekawe, że dwóch ludzi potrafi narobić moderatorom tyle pracy co cała reszta. Podziwiam redakcję za cierpliwość. Widzę, że regulamin ciebie nie dotyczy? Zainspirowany powyższym postem zrobiłem krótkie podliczenie. W ciągu ostatniego tygodnia (od poniedziałku do teraz) do moderacji trafiło 79 zgłoszeń, z czego 50 (pięćdziesiąt!) tyczyło waszych kłótni, a 41, czyli ponad połowa pochodziło z tylko jednego wątku "ranking kotłów". Jedyne skojarzenie, które mi się nasuwa, to małe dzieci w piaskownicy (tylko one chyba jednak szybciej potrafią dojść do porozumienia). PS: dzisiejszy dzień to na chwilę obecną 26 zgłoszeń, w 99% od was... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 01.02.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Zainspirowany powyższym postem zrobiłem krótkie podliczenie. W ciągu ostatniego tygodnia (od poniedziałku do teraz) do moderacji trafiło 79 zgłoszeń, z czego 50 (pięćdziesiąt!) tyczyło waszych kłótni, a 41, czyli ponad połowa pochodziło z tylko jednego wątku "ranking kotłów". Jedyne skojarzenie, które mi się nasuwa, to małe dzieci w piaskownicy (tylko one chyba jednak szybciej potrafią dojść do porozumienia). PS: dzisiejszy dzień to na chwilę obecną 26 zgłoszeń, w 99% od was... Przecież o tym pisałem, że dwóch panów potrafi narobić taki bajzel. Czy nie wystarczy nie wchodzić sobie w drogę(wątek) i nie prowadzić nagonki i krucjaty? Czym może doradzić w wyborze pieca Arturo72? Ciągłym powtarzaniem swojego rankingu, lub powtarzaniem w kółko OCZ? Niech pewne osoby trzymają się swoich tematów i będzie dużo mniej roboty. Prosty przykład z dzisiejszego przedpołudnia kiedy wiadomi panowie byli nieaktywni - wątek o piecach prowadził konstruktywną wymianę zdań bez kłótni. Nie mam zamiaru pouczać moderatorów tego forum, ale zastanowił bym się na Ich miejscu nad sytuacją. Do dnia wczorajszego nie udzielałem się na forum, gdyż tylko czytałem porady i zgrzytałem zębami widząc co się dzieje w wątku. Ale ile można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.02.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 (edytowane) Czym może doradzić w wyborze pieca Arturo72? np tym,że poniższy cytat jest wprowadzaniem w bład innych i w tym ciebie: Moc za duża stanowczo. Oszacuj najpierw zapotrzebowanie na ciepło, a póżniej dobieraj moc kotła. Ale jak chcecie być dalej nie świadomymi inwestorami to se bądźcie. Nie wstyd Wam ? Edytowane 1 Lutego 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.02.2015 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Nikomu nie można zabronić nie udzielania się w jakimś wątku. Każdy ma prawo do swojego, odmiennego zdania. Może być nawet bardzo przewrażliwiony na danym punkcie, ale MUSI zachowywać się w określonych granicach, czyli - ogólnie mówiąc- nie prowokować kłótni. We wspomnianym wątku pewnie połowa usuniętych postów należy do innych użytkowników niż "tych dwóch". Nie wytrzymują im nerwy, ale to da się zrozumieć i za to ban się nie należy, inaczej niż przy prowokatorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 01.02.2015 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 (edytowane) Nikomu nie można zabronić nie udzielania się w jakimś wątku. Każdy ma prawo do swojego, odmiennego zdania. Może być nawet bardzo przewrażliwiony na danym punkcie, ale MUSI zachowywać się w określonych granicach, czyli - ogólnie mówiąc- nie prowokować kłótni. We wspomnianym wątku pewnie połowa usuniętych postów należy do innych użytkowników niż "tych dwóch". Nie wytrzymują im nerwy, ale to da się zrozumieć i za to ban się nie należy, inaczej niż przy prowokatorach. Rozumiem wolność słowa, ale na innych forach recydywa jest karana srożej. Tutaj sam napisałeś, że żółte kartki i się kończą i to wszystko co możesz zrobić. Apropo twojego pierwszego akapitu - rozumiesz o co mi chodzi ale nic z tym nie jesteś w stanie zrobić. Szkoda. Szkoda też, że pewne osoby nie mogą zrozumieć jak niewiele trzeba żeby zapanował pokój. Wystarczy przecież przestać prowadzić ukrytych krucjat itp. Edytowane 1 Lutego 2015 przez kedlaw0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.02.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Wystarczy przecież przestać prowadzić ukrytych krucjat itp. Nie masz zielonego pojęcia człowieku o co biega w temacie ogrzewania a odzywasz się jak byś zeby zjadł. Jesteś robiony w balona przez forumowych sprzedawców kotłów,może lubisz to ale są inni,którzy by tego nie chcieli. Czemu wspominam cały czas o OZC ? Bo dla Twojego domu potrzebujesz kocioł maks.6kW. Gdzie mam pisać,że Was dymają jak nie w temacie o kotlach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 01.02.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Nie masz zielonego pojęcia człowieku o co biega w temacie ogrzewania a odzywasz się jak byś zeby zjadł. Jesteś robiony w balona przez forumowych sprzedawców kotłów,może lubisz to ale są inni,którzy by tego nie chcieli. Czemu wspominam cały czas o OZC ? Bo dla Twojego domu potrzebujesz kocioł maks.6kW. Gdzie mam pisać,że Was dymają jak nie w temacie o kotlach ? Ha ha ciągniesz tę śpiewkę nawet w temacie o forum - dobre. Brak słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.02.2015 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Dlaczego Elfir bezczelnie kłamiesz? Liwko - spasuj, nie mam pojęcia o co ci chodzi, nie mam pojęcia kto usunął twój podpis. Nie było mnie miesiąc na forum. Napisałam, że Redakcja cię zbanowała, bo wszystko zwalasz na mnie. Czyli ty bezczelnie kłamiesz. Masz pretensje, nie twórz klonów tylko pisz przeprosiny do Redakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.02.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Wiesz jaką sprawność ma kocioł pracujacy z 10-20% mocą ? Tak będzie u ciebie cały czas. Jakie masz obciążenie cieplne domu ? Nawet tutaj uprawiasz krucjatę? Arturo - za chwilę też zostaniesz zbanowany za trollowanie w temacie kotłów. Nie trolluj w temacie kotłów nikt cię nie będzie obrażał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.02.2015 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Nawet tutaj uprawiasz krucjatę? Arturo - za chwilę też zostaniesz zbanowany za trollowanie w temacie kotłów. Jaką krucjatę ??? Ja tylko piszę i pytam się gdzie mam pisać na jakiej podstawie dobiera się moc kotłów na ekogroszek ? Jak ktoś się pyta w tamtym temacie jaką moc kotła ma wziąś to czy mogę odpowiedzieć na to pytanie czy mam zakaz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts