Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum Muratora - uwagi

firewall

Recommended Posts

Ktoś poszedł po rozum do głowy i przywrócił mnie na forum (cześć Jarek). A teraz się pytam gdzie jest moja stopka i co takiego było w niej nieregulaminowego?

Edycję??? Wykasowanie całej stopki bez podania przyczyny nazywasz edycją??? Wszyscy widzieli ją setki razy a jednemu ------------------słowo obraźliwe-------------------------się nie spodobała i ją wykasowano to nazywasz edycją? :eek:

Cześć tej stopki była obraźliwa dla forumowiczów.

Jeśli będzie Pan nadal obrażał moderatorów, zostanie Pan zbanowany. Pozdrawiamy

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć tej stopki była obraźliwa dla forumowiczów.

Jeśli będzie Pan nadal obrażał moderatorów, zostanie Pan zbanowany. Pozdrawiamy

Obraźliwa??? Masakra! Co takiego mogło być obraźliwego w zdaniu "Nie dla węgla w nowych domach"??? Kogo tym obraziłem??? Bzdura i nic więcej!

A gdzie pozostała część stopki??? Też kogoś nią obrażałem???

Obrażanie moderatorów było konsekwencją durnego wykasowania mojej stopki. Przepraszam, ale inaczej tego nie potrafię nazwać. Wygłupiliście się i tyle.

Ktoś poszedł po rozum do głowy i przywrócił mnie na forum (cześć Jarek).

Cześć Liwko.

Czytam właśnie, że zwracasz się do mnie imiennie (o ile faktycznie o mnie chodzi), co więcej jakoby specjalnie mi poświęciłeś swoją stopkę, ale szczerze mówiąc nie za bardzo wiem o co chodzi, mógłbyś jaśniej?

Wungiel może się nie podobać. To nie dyskusja o gustach...:D

Natomiast czemu to było czerwonymi wołami na pół strony jak na transparencie pierwszomajowym?

Moją estetykę urażało...:lol2:

A że moderator nie potrafi zmienić koloru i rozmiaru, lub nie umie poprosić żebym sam to zrobił, to łatwiej mu wykasować całą stopkę i po problemie. Tylko dlaczego się potem dziwi, że jest awantura na forum?

Cześć Liwko.

Czytam właśnie, że zwracasz się do mnie imiennie (o ile faktycznie o mnie chodzi), co więcej jakoby specjalnie mi poświęciłeś swoją stopkę, ale szczerze mówiąc nie za bardzo wiem o co chodzi, mógłbyś jaśniej?

A to nie ty wykasowałeś moją stopkę lub mnie zbanowałeś? Jeżeli nie to przepraszam. Szukam "mądrego" po omacku a żaden nie chce się przyznać.

Natomiast czemu to było czerwonymi wołami na pół strony jak na transparencie pierwszomajowym?

Aby uwypuklić to o czym większość myśli tylko boi się to wypowiedzieć głośno.

Czy ta wielkość będzie satysfakcjonująca?

Edytowane przez plusfoto

Wiesz... jeśli szukasz winnego strzelając po omacku i licząc na to, że trafisz, to trochę brakuje mi słów do skomentowania tego. Zwłaszcza, że już dwukrotnie była ta informacja podawana. Nie mam nic wspólnego z "Redakcją", w szczególności mój nick nie przypomina w niczym nicka "Redakcja", taka drobna podpowiedź z mojej strony.

Natomiast co do starych brudów - tak pamiętam. Pamiętam co więcej, za co cię wtedy zbanowałem, bynajmniej nie za to, że ostrzegałeś forumowiczów, czy że zauważyłeś Wielką Tajemnicę Forum, że najpierw byłem administratorem, a potem moderatorem. Ban, jeślibyś zapomniał, poszedł za inwektywy kierowane bezpośrednio pod moim adresem.

Edytowane przez Jarek.P

Wiesz... jeśli szukasz winnego strzelając po omacku i licząc na to, że trafisz, to trochę brakuje mi słów do skomentowania tego. Zwłaszcza, że już dwukrotnie była ta informacja podawana. Nie mam nic wspólnego z "Redakcją", w szczególności mój nick nie przypomina w niczym nicka "Redakcja", taka drobna podpowiedź z mojej strony.

Natomiast co do starych brudów - tak pamiętam. Pamiętam co więcej, za co cię wtedy zbanowałem, bynajmniej nie za to, że ostrzegałeś forumowiczów, czy że zauważyłeś Wielką Tajemnicę Forum, że najpierw byłem administratorem, a potem moderatorem. Ban, jeślibyś zapomniał, poszedł za inwektywy kierowane bezpośrednio pod moim adresem.

Może nie zauważyłeś, ale wykasowałem tamten post, po co drążysz temat? Ale uderz w stół... Inwektywy pod twoim adresem? Nabijałem się tylko z tego, że w ciągu kilku minut byłeś raz adminem a raz moderatorem. To były inwektywy? Mnie to śmieszyło a ciebie widać wk...ło. i poleciałem :)

Odnośnie redakcji. Wysłałem zapytanie o moją stopkę i nadal nie uzyskałem odpowiedzi, a wysłałem w dniu wykasowania. A skoro byłeś administratorem co sam potwierdzasz, to chyba mam prawo myśleć że masz coś wspólnego z redakcją?

Może nie zauważyłeś, ale wykasowałem tamten post, po co drążysz temat? Ale uderz w stół... Inwektywy pod twoim adresem? Nabijałem się tylko z tego, że w ciągu kilku minut byłeś raz adminem a raz moderatorem. To były inwektywy? Mnie to śmieszyło a ciebie widać wk...ło. i poleciałem :)

Odnośnie redakcji. Wysłałem zapytanie o moją stopkę i nadal nie uzyskałem odpowiedzi, a wysłałem w dniu wykasowania. A skoro byłeś administratorem co sam potwierdzasz, to chyba mam prawo myśleć że masz coś wspólnego z redakcją?

W momencie, gdy wysyłałem swoją odpowiedź, twój post miał się dobrze, więc owszem, nie zauważyłem. Ale ok, zostawmy.

Inwektywy pod moim adresem wiązały się z młotkiem z mojego avatara i tym, co mam za pomocą owego młotka zrobić. Było to wyrażone w dość żołnierskich słowach, niespecjalnie pasujących do określenia "nabijałem się". W innej sytuacji i przy innej rozmowie być może uznałbym to za żart, ale tamten wątek jakoś tak niespecjalnie na żartobliwy wyglądał w całości, więc i zareagowałem tak, jak zareagować jako moderator powinienem.

"Administrator" zaś jednak wymaga jak widzę tłumaczenia, więc niech będzie: nadanie na tym forum praw do moderacji, technicznie sprowadza się do nadania częściowych uprawnień administratora forum. Początkowo wiązało się to z pojawieniem się przy nicku informacji "Administrator", pierwotnie taka sama labelka była dla wszystkich: zarówno dla pełnego, faktycznego administratora forum. jak i dla moderatorów. Ponieważ pojawiały się w związku z tym nieporozumienia, bardzo często nas, moderatorów brano za twórców, czy też właścicieli forum, prosiliśmy również i my, moderatorzy, żeby to zmienić. Zmieniono, utworzono nową grupę użytkowników "Moderator" (czy też ręcznie zmieniono nam labelki, nie mam pojęcia, jak to zrobiono od strony technicznej, nie ma to chyba większego znaczenia) i jakoś w okolicach tamtej kłótni innowacja weszła w życie. Była to czysto kosmetyczna zmiana (jeden napis został zastąpiony innym), nie wiązała się ona (przynajmniej w moim przypadku) z jakąkolwiek zmianą możliwości i uprawnień, więc snucie tutaj jakichś podejrzeń, że wynikało to z owej kłótni i miało jakikolwiek wpływ na jej przebieg jest tyle śmieszne, co kompletnie nietrafione.

"Administrator" zaś jednak wymaga jak widzę tłumaczenia, więc niech będzie: nadanie na tym forum praw do moderacji, technicznie sprowadza się do nadania częściowych uprawnień administratora forum. Początkowo wiązało się to z pojawieniem się przy nicku informacji "Administrator", pierwotnie taka sama labelka była dla wszystkich: zarówno dla pełnego, faktycznego administratora forum. jak i dla moderatorów. Ponieważ pojawiały się w związku z tym nieporozumienia, bardzo często nas, moderatorów brano za twórców, czy też właścicieli forum, prosiliśmy również i my, moderatorzy, żeby to zmienić. Zmieniono, utworzono nową grupę użytkowników "Moderator" (czy też ręcznie zmieniono nam labelki, nie mam pojęcia, jak to zrobiono od strony technicznej, nie ma to chyba większego znaczenia) i jakoś w okolicach tamtej kłótni innowacja weszła w życie. Była to czysto kosmetyczna zmiana (jeden napis został zastąpiony innym), nie wiązała się ona (przynajmniej w moim przypadku) z jakąkolwiek zmianą możliwości i uprawnień, więc snucie tutaj jakichś podejrzeń, że wynikało to z owej kłótni i miało jakikolwiek wpływ na jej przebieg jest tyle śmieszne, co kompletnie nietrafione.

No to faktycznie musiał być niezły zbieg okoliczności, skoro akurat wtedy tak ci się miana zmieniały :)

A z tym młotkiem to sobie nie przypominam, mógłbyś to odkopać? Chętnie zobaczę jak to w rzeczywistości wyglądało. Ja pamiętam, że śmieszyły mnie tylko twoje zmiany pod awatarem.

No dobra, a co z moją stopką, umiesz na to pytanie odpowiedzieć bo redakcja nie chce?

Ów zbieg okoliczności prawdopodobnie był wywołany właśnie tamtą awanturą, ty czy być może jeszcze ktoś inny zaczęliście głośno się wypowiadać na temat administratorów forum i na fali tej dyskusji administracja (ta prawdziwa) zareagowała, robiąc z tym porządek.

Konkretnego postu tak od ręki nie pokażę, nie kolekcjonuję moderowanych wpisów, musiałbym ręcznie wertować ówczesne moderowane dyskusje (wyszukiwarka skasowanych nie znajduje), a wybacz, nie chce mi się trochę. Było minęło, szkoda drążyć.

Co do stopki - nie widziałem jej w formie, która trafiła do moderacji, więc nie znam sprawy.

Co do stopki - nie widziałem jej w formie, która trafiła do moderacji, więc nie znam sprawy.

No właśnie, nikt nie chce się na ten temat wypowiedzieć, a ja nie wiem czy pisać kolejną, bo znowu kogoś mogę obrazić. Finlandia twierdzi, że mam ją napisać w ramach jakichś norm, tylko ja się pytam jakich, skoro uważam że żadnych nie przekroczyłem?

No ale spróbuję.