Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum Muratora - uwagi

firewall

Recommended Posts

Podałem po to żebyś z perspektywy czasu mógł na spokojnie przeczytać i ocenić to co wypisujesz. Dyskusja ma kila stron, mogę też sięgnąć do swojej historii poszukać i wskazać inne wątki jeżeli o to prosisz. Nie zgłaszałem na tym forum żadnego postu do moderacji podobnie jak nic nie usuwałem z zalinkowanego wątku. Od lat czytam Twoje posty również w innych wątkach zaczynając od kabli, a kończąc na Pc jak widzisz na podanym przykładzie. Swego czasu interesowałem się Pc i chciałem się czegoś dowiedzieć w tym zakresie, podobnie jak o innych sprawach związanych z budową. Ale tym co wyprawiacie z Artuo bardziej zrażacie niż pomagacie w wyborze. Takie były moje odczucia. Przetraw to na spokojnie.

Stary ty piszesz o tym co było dwa lata temu! Dwa lata temu nikt mnie za to nie banował! Banują mnie za to że jestem przeciwnikiem węgla w nowych domach i mam pełne prawo wyrażać swoje zdanie. To wy ciągle wyciągacie ode mnie moją pompę! Poczytaj ostatnie moje posty, a nie te z przed dwóch lat (za które nie byłem banowany) to może ci się coś rozjaśni.

Nie wiem czy dobrze przytoczę ale jest takie powiedzenie. Jeżeli jedna osoba na ulicy, mówi Ci że jesteś koniem, zignoruj ją. Jeżeli to samo powtarza następna, przystań i pomyśl chwilę, natomiast jeżeli to samo powtarza trzecia i następna to zacznij szukać u siebie ogona.

Ja cały czas mam nadzieję że jesteś w stanie zrozumieć to co się do Ciebie piszę.

Jak myślisz, na świecie jest więcej ludzi mądrych czy głupich?

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiesz, może nawet by chcieli, to taka darmowa reklama przecież by była. Nie raz w swoich stopkach mieli telefony do siebie, niby w celu wykonania wizualizacji pracy kotła To jest dopiero perfidne!

Chodzi o zmianę napisu ELITA FORUM na napis typu "Uwaga sprzedawca kotłow,pomp ciepła ,okien " itd...

a nie" telefon do przyjaciela" ;)

Edytowane przez animuss

dlaczego te grupy nie są czytelnie oznaczone ,dla nowego uzytkownika ,nawet jak nie wykupią Płatnego Profilu , ,przecież to manipulacja delikatnie pisząc.

To nie jest pytanie do moderacji. Nie my stworzyliśmy forum, nie my nim zarządzamy, nie piszemy do niego kodów.

Dwa lata temu nikt mnie za to nie banował! Banują mnie za to że jestem przeciwnikiem węgla w nowych domach i mam pełne prawo wyrażać swoje zdanie.

By było jasne, dla wszystkich: nikt tu nie banuje za przekonania, a w tym przypadku chodzi wyłącznie o FORMĘ ich prezentowania.

Stary ty piszesz o tym co było dwa lata temu! Dwa lata temu nikt mnie za to nie banował! Banują mnie za to że jestem przeciwnikiem węgla w nowych domach i mam pełne prawo wyrażać swoje zdanie. To wy ciągle wyciągacie ode mnie moją pompę! Poczytaj ostatnie moje posty, a nie te z przed dwóch lat (za które nie byłem banowany) to może ci się coś rozjaśni.

Jak myślisz, na świecie jest więcej ludzi mądrych czy głupich?

Livko proszę - zrozum to co pod Twoim adresem pisano już wielokrotnie. Nawet ja to zrozumiałem. Banują Cię nie za poglądy ale za SPOSÓB ich wyrażania i MIEJSCA w których to robisz. Od pewnego czasu ma to takie stadium że coraz większej liczbie osób zaczyna to przeszkadzać na tyle że przestają biernie się temu przyglądać. Dostajesz prośby, upomnienia, bany po pewnym czasie wracasz i zaczyna się to samo.

Ochłoń i pomyśl na spokojnie - Twoje zachowanie stało się tematem tego wątku.

Z ludzi mądrych spotkałem tylko siebie, Ciebie i Arturo dlatego mogę odpowiedzieć ze są w mniejszości ;-) ;-) A już poważnie nikt nie ma monopolu na bycie mądrym, uczymy się przez całe życie. Co więcej na jego końcu każdy z nas uświadamia sobie jak bardzo był głupi.

Koniec z mojej strony - OVER

To nie jest pytanie do moderacji. Nie my stworzyliśmy forum, nie my nim zarządzamy, nie piszemy do niego kodów.

A kto ma możliwości banowania ? ,jeżeli jest Profil płatny dla Sprzedawców i innych zarabiających ,a część z nich nie korzysta z tej opcji,to trzeba sobie zadać pytanie dlaczego tak jest ? to jest luka ,którą wykorzystuje pewna grupa użytkowników ,a koszty ponoszą inni nieświadomi .

Gdy piszesz post, po lewej na dole masz "Pokaz Twoja Sygnature". Jak nie chcesz, zeby byla widoczna, to odznaczasz (jak ja teraz;)) i jej nie widac:)

to jest luka ,którą wykorzystuje pewna grupa użytkowników.

Naprawdę kwestie opłat i profili reklamowych nie leża w gestii moderatorów.

Jeśli widzisz bezsprzeczną reklamę, zgłaszaj do moderacji. Ale ja nie jestem detektywem, który będzie badał, czy osoba polecająca produkt ma go w domu, czy prowadzi działalność gospodarczą, czy jest pracownikiem firmy czy pomaga kuzynowi w marketingu.

Kiedys chyba tak bylo, teraz juz nie, bo widze u siebie, ze przy starych postach mam sygnature, przy nowych nie mam:)

Ok, może tak jest, ale w takim razie co robi nr telefonu w stopce ukrytego sprzedawcy kotłów? Z tego co pamiętam kilka razy był usuwany, ale nadal mu włos z głowy nie spadł. Najważniejsze że to ja jestem tym złym, a oni to tylko biedne ofiary systemu :)

Ok, może tak jest, ale w takim razie co robi nr telefonu w stopce ukrytego sprzedawcy kotłów? Z tego co pamiętam kilka razy był usuwany, ale nadal mu włos z głowy nie spadł. Najważniejsze że to ja jestem tym złym, a oni to tylko biedne ofiary systemu :)

Nie taki ukryty, bo przeciez wszyscy wiedza, czym sie zajmuje, a on sie niczego nie wypiera;)

Gdyby napisal bezczelnie "tel....", bo byloby sie o co przyczepic, a tak to tylko cyferki.

Badz obiektywny i sprawiedliwy i pomysl o wszystkich innych osobach, ktore sa na forum bez platnego profilu, a sa sprzedawcami "czegos". Nalezaloby udoopic wszystkich, tak? Tylko, ze czesc tych osob pomaga innym i dzieli sie swoja wiedza na forum bezinteresownie. To nie oni szukaja "jeleni" i potencjalnych klientow na forum, a zaplacenie za platny profil jest dla nich wywaleniem kasy w bloto.

Pisalam o tym w temacie o platnym profilu. Przed kazdym etapem budowy musialam sie "douczyc" i szukalam informacji na forum (okna, wentylacja itd) Wiem mniej wiecej, kto co sprzedaje i pomimo, ze te osoby byly dla mnie pomocne, to nigdy zadna z tych osob nie zlozyla mi zadnej oferty. Owszem, dostalam, ale od 2-postowcow:D

Nie sadze, ze osoby bedace kilka lat na forum, beda sie znizaly do wysylania ofert innym uzytkownikom. Jesli ktos zapyta, to oczywiscie, ale wierzyc mi sie nie chce, ze jak tylko ktos napisze w temacie o kotlach, to mu zaraz sprzedawcy skrzynke zawalaja ofertami:no:

Na co? Tereska napisała bardzo mądrze. Duża część użytkowników-branżowców jest tu w celu wymiany doświadczeń. Nie wszyscy z nich są przeświadczeni o swojej nieomylności, że tylko oni mogą dawać porady i jeszcze brać za to kasę. Takie postawy da się wyczuć na kilometr i nikt z ich usług nie skorzysta. A z drugiej strony konkurencja wykonawcza takich gości wytępi złośliwościami.

Jeśli pytasz o oferty na priw to dla mnie jest to naganne i należy raportować (PW także ma trójkącik, a nikt jeszcze nigdy PW nie zaraportował). Niektórzy Moderatorzy mogą sprawdzić czy taka dwupostowa osoba nie jest drugim profilem bardziej oficjalnego użytkownika. A dublowanie kont jest niezgodne z Regulaminem.

A patrząc przez pryzmat reklamy - ja też mam jakąś tam działalność (kto inny ma się znać na temacie, jak nie branżowiec siedzący w tym na co dzień?), ale dla mnie profil płatny jest za drogi by go mieć dla zasady fair play. Musiałbym go mocno wykorzystywać marketingowo, jednoznacznie stawiałby tu mnie jako wyłącznie komercyjnego handlowca.

A nim nie jestem i taka obecność na forum byłaby dla mnie sprzeczna z własnymi przekonaniami i musiałbym po prostu sobie stąd pójść. W swojej realnej działalności nie korzystam nawet z tytułu i logo "najlepszy doradca" które są "dane" w celu chwalenia się.

Oczywiście klienci jak chcą to znajdą. Bez problemu. Czy tzn że mam odejść z forum jeśli nie wykupię PP?

Nie palcie głupa. Pytam o podawanie w stopce nr telefonu przez branżystów bez płatnej reklamy? Jeśli to jest dozwolone to po jaką cholerę płatny profil? Trzeba szybko dać znać pozostałym jeleniom, że nie trzeba za to płacić, wystarczy sprytnie ukryć namiary w stopce i po problemie.

Wszyscy wiedzą że to branżyści tak? To skoro wiedzą to nic innego im nie trzeba, wystarczy nr telefonu :p

A patrząc przez pryzmat reklamy

Przepraszam, ale niesamowicie wzruszyłem się.

Bo oto jawi mi się nieskazitelny obraz Tego Forum.

Nadepnij na odcisk takiemu z płatnym profilem, to się zdziwisz - nawet mimo tego, żeś moderator.

Napisz coś złego o dowolnym wykonawcy, albo spróbuj podpowiedzieć inwestorowi jak "uwalić" niesolidnego wykonawcę - Twoje zdziwienie sięgnie zenitu.

Fajnie, że masz jakąś tam ideę, ale już tak nie słodź - bo jaki kuń (Forum) jest, każdy widzi.

Ps. To Forum, przed "modernizacją" było najlepszym forum budowlanym.

Można powiedzieć, że było guru dla inwestorów.

Dział prawny był najlepszym nie tylko "budowlanki", a dział PCi przecierał szlaki "niewiedzy" nie tylko inwestorów.

Przypomnij sobie jakie osoby tu pisywały.

Powinieneś to pamiętać.

BYŁO

Edytowane przez sSiwy12