niktspecjalny 25.02.2015 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 ........................Wrócę znów do tego co napisałem wcześniej - w mojej ocenie większy problem dla forum stanowi ten "smród " w postaci naganiaczy - pomagaczy, którzy rozwalają kolejne wątki merytoryczne i potencjalną konkurencje, a formalnie nie prowadzą własnej działalności linkując na kogoś kogo formalnie nie ma na tym forum. W tym przypadku też nie da się uniknąć uznaniowości w moderacji bo prawda z pewnymi wyjątkami (casus Arturo) wychodzi bardzo rzadko. Ryzyko i odpowiedzialność za tą uznaniowość spoczywa na modach i jak sami piszecie nie jest to wdzięczne zajęcie. Tak czytam cię i nie wiem komu i co chcesz przekazać..Naganiaczom-poma gaczom czy branży.Nie możesz tak szufladkować.Ci pierwsi rozwalają a branża buduje zdrowie:) w topikach.Zakładam nowy watek i nie życzę by prawiono mi morały co w konsekwencji doprowadzi do bicia piany ,którą w konsekwencji sam także zacznę bić.Wejdę z nogami w niego i już na wstępie bez dogłębnej analizy zapukam do autora i innych ,że pierniczą głupoty itd.A do du..py mnie z tym .Forum Muratora w mym odczuciu jest dla wszystkich zgodnie z regulaminem ale w obecnych czasach już nie tylko wewnętrznym ale stricte zewnętrznym prawnym.Skoro to ma przynieś wymierny skutek, to każde wejście jakiegoś pajaca z poglądami jątrzycie la powinny być przez moda cięte.Nie znaczy to ,że ma być to władza absolutna ale cięte by topik-ki wyglądały tak jakby autor sobie tego życzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 25.02.2015 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Tak czytając te Wasze "potyczki", jakże w temacie - tak się zastanawiam, czy teza o nieuprawnionej moderacji jest trafna, czy też jest to tylko potwierdzenie faktu, że moderatorzy nawet nie wiedzą jak przeczytać Regulamin FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.02.2015 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Właśnie po tego typu zasługach wystarczy potem kropla żeby przelać czarę, a Ty przelewasz ją już po raz kolejny i kolejny i ....... Każda cierpliwość ma swoje grnice. Jak widać nawet ta anielska Jeżeli nie wiesz co i kto jest tematem tej dyskusji, wróć znowu do posta, którego numer ci podałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.02.2015 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Nie generalizowałbym tego jak kolega wyżej.Wolne wnioski na temat pracy forum.Bez wycieczek słownych z epitetami w roli głównej.Umoralnianie itp. sSiwy12 a co ty chcesz zamykać???Bo cie nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.02.2015 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Jeśli to ma pomóc w moich watkach to jestem za by mod był konsekwentny ale równo dla wszystkich.Mam jakiś inny dzionek i wpadam w dziurę łognia to po łapkach i do kwarantanny.Ale KUŹWA wszystkich jednakoż.Wszystkich równo. do jednego gara za zasługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 25.02.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Jeżeli nie wiesz co i kto jest tematem tej dyskusji, wróć znowu do posta, którego numer ci podałem. Tematem tej dyskusji jest Forum Muratora - uwagi. Moim zdaniem problemem forum muratora jest są jego użytkownicy, nad których zachowaniem nie da się przejść obojętnie i które jak widać wymaga moderacji. Moja uwaga bardzo często zbyt łagodnej i spóźnionej w stosunku do osób, które robią to w warunkach recydywy. Z Tobą jak widać też można czasami konstruktywnie porozmawiać, dlatego czasami poświęcam na to swój czas. Oczywiście do momentu, w którym nie wychodzi z Ciebie Liwko A, że ostatnio wychodzi często - dlatego częste bany. Pretensje o to raczej nie do foru muratora i modów lecz do samego siebie. Koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.02.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Koniec Trzymam za słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 25.02.2015 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Dawno nie czułem się jak dziad co pewne zwierzęciu przy drodze pewne zasady tłumaczył. Regulamin forum w zasadzie! nie istnieje!!! i nie ważne co te czy inne mądrale piszą o tych kilku paragrafach które są tam wyszczególnione. Regulamin powinien ujmować prawa i obowiązki: modów, płatnych profili, modów z płatnymi profilami i wszystkich możliwych kombinacji "alpejskich" po to by wiadomo było co kto kiedy i za co i jak wysoko może podskakiwać. Tutaj czegoś takiego nie ma! Powinno pisać jakie są grupy osób uprawnionych do jakich działań, kto i na jakich warunkach może uderzyć poza oficjalnym modem i dlaczego i w jaki sposób ktoś zostaje tym modem. Do tego ładny znaczek (np pała policyjna dla panów i pałeczka z kokardką dla ładniejszej części świata ). To wszystko musi być ujęte w regulaminie. Pisanie o tym: że tolerujemy starszych użytkowników przypomina troszkę stare witzy studenckie z ich obiektywnymi metodami oceniania... czyli zdali ci których prace obiektywnie spadły na komputer.... albo tych lubimy a tamtych nie, a lubimy bo ci nam sponsorują papu a tamci paliwo, a ci co dali nic to szpadel i równo z ziemią. A może do tego podpunktu zastosujemy wyliczankę z dzieciństwa lub grę w marynarza? Dalej brak jednolitych ordnungów oznacza tyle, że każdy mod sprząta po swojemu, ten tak inny na odwrót a trzeci marzy żeby mu gitary nie zawracać, a jak zawracają to robi jesień średniowiecza i znów jest spokój. To wszystko musi być opisane w regulaminie, a regulamin w tej kwestii jest najkrótszy jak się da - czyli niczym nie zapisana tablica. Zaklęcia Redakcji (jak zawsze Szanownej) niczego tu nie zmienią, bo zmienić nie mogą... nadal będą równi i równiejsi, każdy mod będzie zamiatał po swojemu, a Redakcja (jak zawsze Szanowna) będzie udawała że ten chaos rodem z pożaru w pewnym ciekawym przybytku jest szczytem porządku jaki może istnieć. Fakt była dyskusja o tym co komu i gdzie urosło i co najlepsze ćwiczył ją mod. Czyli daje "dobry?" przykład w tym co i jak należy robić? Może jeszcze zaczniemy traktować to jako bazar? Ktoś tu już takie cuda próbował zamieszczać, ale widać było już za dużo i wyleciało. Bez porządków tutaj się nie zrobić nic. a porządek trzeba zacząć od regulaminu: ci co akceptują zostają, reszta - out, potem porządek wśród nicków i userów, a dalej to już pójdzie łatwo... bo tylko wybór realnej liczby modów, określenie osób które z różnych powodów będą instancjami oceniającymi te czy inne spory, i ostrzeżenie: nowe zasady nowe porządki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.02.2015 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Dawno nie czułem się jak dziad co pewne zwierzęciu przy drodze pewne zasady tłumaczył. Regulamin forum w zasadzie! nie istnieje!!! i nie ważne co te czy inne mądrale piszą o tych kilku paragrafach które są tam wyszczególnione. Regulamin powinien ujmować prawa i obowiązki: modów, płatnych profili, modów z płatnymi profilami i wszystkich możliwych kombinacji "alpejskich" po to by wiadomo było co kto kiedy i za co i jak wysoko może podskakiwać. Tutaj czegoś takiego nie ma! Powinno pisać jakie są grupy osób uprawnionych do jakich działań, kto i na jakich warunkach może uderzyć poza oficjalnym modem i dlaczego i w jaki sposób ktoś zostaje tym modem. Do tego ładny znaczek (np pała policyjna dla panów i pałeczka z kokardką dla ładniejszej części świata ). To wszystko musi być ujęte w regulaminie. Pisanie o tym: że tolerujemy starszych użytkowników przypomina troszkę stare witzy studenckie z ich obiektywnymi metodami oceniania... czyli zdali ci których prace obiektywnie spadły na komputer.... albo tych lubimy a tamtych nie, a lubimy bo ci nam sponsorują papu a tamci paliwo, a ci co dali nic to szpadel i równo z ziemią. A może do tego podpunktu zastosujemy wyliczankę z dzieciństwa lub grę w marynarza? Dalej brak jednolitych ordnungów oznacza tyle, że każdy mod sprząta po swojemu, ten tak inny na odwrót a trzeci marzy żeby mu gitary nie zawracać, a jak zawracają to robi jesień średniowiecza i znów jest spokój. To wszystko musi być opisane w regulaminie, a regulamin w tej kwestii jest najkrótszy jak się da - czyli niczym nie zapisana tablica. Zaklęcia Redakcji (jak zawsze Szanownej) niczego tu nie zmienią, bo zmienić nie mogą... nadal będą równi i równiejsi, każdy mod będzie zamiatał po swojemu, a Redakcja (jak zawsze Szanowna) będzie udawała że ten chaos rodem z pożaru w pewnym ciekawym przybytku jest szczytem porządku jaki może istnieć. Fakt była dyskusja o tym co komu i gdzie urosło i co najlepsze ćwiczył ją mod. Czyli daje "dobry?" przykład w tym co i jak należy robić? Może jeszcze zaczniemy traktować to jako bazar? Ktoś tu już takie cuda próbował zamieszczać, ale widać było już za dużo i wyleciało. Bez porządków tutaj się nie zrobić nic. a porządek trzeba zacząć od regulaminu: ci co akceptują zostają, reszta - out, potem porządek wśród nicków i userów, a dalej to już pójdzie łatwo... bo tylko wybór realnej liczby modów, określenie osób które z różnych powodów będą instancjami oceniającymi te czy inne spory, i ostrzeżenie: nowe zasady nowe porządki.... jeśli pozwolisz.Co ty tutaj robisz???Pracujesz na czyichś usługach???tyle napisałeś i wynika z tego ,że napisałeś elaborat i ostaniesz się piarowcem.zapytam komu to ma służyć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 26.02.2015 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 (edytowane) jak coś takiego skomentować?? Ja wiem. Potencjalny klient dowie się ode mnie którego potrzebuje, jeśli ma wątpliwości czy aby nie proponuję mu za małej mocy współpracuję z firmą która zajmuje się profesjonalnymi obliczeniami i można zlecić wykonanie OZC, jest wtedy czarno na białym. Gdybyś kiedyś coś potrzebował to znajdziesz kontakt tutaj: http://karoka.eu/kategoria,23/ozc rozumiem intencje, tym niemniej nie powinien być podawany taki link, przez osobę bez PP !!! P.S. jest to jak najbardziej chwalebne i godne polecania - zwracanie potencjalnym klientom uwagi na OZC (żeby prawidłowo dobrali kocioł - co jest ciągle rzadkością), tym niemniej uprawianie marketingu w taki sposób na tym forum jest dla mnie nieakceptowalne Edytowane 26 Lutego 2015 przez JTKirk dopisałem P.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.02.2015 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Witaj w klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 26.02.2015 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 (edytowane) Łe tam, pikusieniek - toć tam napisano: Doradzamy na Forum Muratordom oraz Forum budowlanym pod nickiem: XXXXX Czyli: - układ naczyń jawnie powiązanych - w nicku nazwa firmy, - link strony z bezpośrednią ofertą tego forumowicza (forumowiczów) Ps. Oba stare "ryje", ale nie moderatory. Ciekawi mnie ruch Redakcji Edytowane 26 Lutego 2015 przez sSiwy12 dopisałem Ps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.02.2015 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 (edytowane) Wiecie sSiwy12 i JTKirk, moderatorzy często nas proszą o pomoc w moderowaniu forum. Nie sa po prostu w stanie wszystkiego ogarnąć. Także spełniając nasz forumowy "obowiązek" zgłaszamy do wygwiazdkowania nick Elfir i karoka65. Myślicie że nam podziękują za czujność? Elfir nie powinna mieć nic przeciwko, wszak jej motto życiowe mówi jasno: "Kazda rozumna istota etycznie jest rowna Tobie. Nie istnieje pytanie, czy istota ta jest lepsza czy gorsza, nawet jesli jej etyka i moralnosc rozni sie od twojej" Strugaccy Edytowane 26 Lutego 2015 przez Liwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.02.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Czyz to nie przez tego osobnika i jego klakierow były rozdawane bany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 26.02.2015 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 (edytowane) A dla przypomnienia, jak to się załatwia, zgodnie z zasadami FM: joliska poinformowała mnie: w Regulaminie Forum Muratora wyraźnie napisano, a Pan, zakładając profil, się na to zgodził, że zabronione jest: - posiadanie nicka sugerującego firmę - Pan taki ma; - reklam w sygnaturze - Pan taką ma; - reklamowanie produktów i usług w miejscach do takich celów niewłaściwych - Pan to robi Do reklamowania własnych usług służą: płatny profil i Ofero.24. Polecam zwłaszcza profil płatny, bo wiedzę i doświadczenie Pan ma olbrzymie i mógłby Pan się nim dzielić z zainteresowanymi. Umieszczanie reklam (zdjęć), swojego adresu www, zachęcanie do korzystania z Pana usług w dotychczasowej formie będzie skutkowało niestety zbanowaniem ... . dot. Irbis Edytowane 26 Lutego 2015 przez sSiwy12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 26.02.2015 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Kurcze tak namieszaliście że teraz nie wiem - mam zmieniać "nicka" czy grozi mi wygwizdkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 26.02.2015 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Czepiasz się .... jednostki, a tu raczej chodzi o równe traktowanie:popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 26.02.2015 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 W ten sposób dochodzimy do czystej paranoi: regulamin rozumiany dosłownie i restrykcyjnie zabrania posiadania nicków związanych z działanością komercyjną, i nie jest powiedziane, czyją, a więc dowolną. W tym momencie należałoby wykasować tak ze 3/4 profili z forum, bo większość z nich da się powiązać z nazwą gdzieśtam istniejącej w świecie firmy o charakterze komercyjnym. "Plusfoto" w ogóle wylatuje od razu, "liwko" tak na szybko znalazłem tylko jakiś kabaret, ale kabaret przecież za friko nie pracuje, więc komercha jak nic. Kasujemy?Nie? Dlaczego? Tylko dlatego, że "oczywiste jest", że chodzi o własną firmę? A gdzie tak w regulaminie pisze? Jeśli chcemy stosować regulamin restrykcyjnie do wszystkich, to bądźmy konsekwentni, trzymajmy się jego zapisów. Powiedziane jest "Nicki (loginy), emblematy (avatary) oraz sygnatury (podpisy zamieszczane pod treścią wypowiedzi) użytkowników nie mogą mieć charakteru komercyjnego; nicki nie mogą zawierać w sobie nazw stron internetowych; reklamowe, związane z działalnością gospodarczą są niedozwolone i będą usuwane.". Jeśli nick wskazuje na jakąś działalność komercyjną, należy go usunąć, amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 26.02.2015 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Paranoja - masz rację, ale tylko dlatego, ze są równi i równiejsi, co oficjalnie potwierdziła Redakcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 26.02.2015 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Zagadka. czym się różnią od siebie nicki: Irbis, Elfir, karoka65, kamieniarz? no to oczywiste - osoby te są różnie traktowane, mimo że przypadek taki sam (jak dla mnie) Irbis (czy też Irbis Strzecharstwo) - jego sprawa jest opisana w zacytowanym fragmencie przez sSiwy12 Kamieniarz - został mu wygwiazdkowany nick, nie mam pojęcia za co, domyslam się tylko, że za działalność Elfir - żadnych sankcji i restrykcji karoka65 - żadnych sankcji i restrykcji czyli Paranoja - masz rację, ale tylko dlatego, ze są równi i równiejsi, co oficjalnie potwierdziła Redakcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts