Myjk 11.03.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 jak juz to temat brzmi Forum Muratora-uwagi.. wiec chcialam zwrocic Wam "uwage", ze jest watek z licytacja dla dzieci, gdzie kazdy chetny moze pomoc nie chcesz, nie musisz.. ale "nie wytykaj" , ze posty powinny byc usuniete, bo TO akurat nie jest na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.03.2015 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 (edytowane) To forum to takie miejsce gdzie moderatorka chwaliła się szczegółami anatomicznymi i tym jakie kto lubi z jej otoczenia... To da się p. Czy mógłbyś to przytoczyć? Bo prawda jest taka, że kto inny a nie ja wspominał o moich szczegółach anatomicznych i w kontekście "matkowania" niedojrzałym emocjonalnie osobnikom z forum. Sprostowała to nawet osoba, która zaczęła ten temat. A powtarzanie oszczerstw i idiotycznych plotek nie świadczy dobrze o człowieku. *** Ciebie nie interesuje prawda, wystarczą plotki. Dlatego dałeś się wkręcić w hejtowanie mojej osoby. Bo to łatwiejsze, bardziej bezrefleksyjne i ma się poczucie solidarności. Bo po co sprawdzać, czy mpoplaw pisze prawdę o "tajemniczym" znikaniu postów na temat sterowania podłogówką. A to, że posty są na swoim miejscu, kogo to obchodzi? Liczy się, że ustawiłeś się po jednej stronie barykady - z tymi od teorii spiskowych. Najśmieszniejsze, że niedługo zabraknie wam forum do pisania, bo z tego co widzę, to konkurencyjne forum budowlane też właśnie zostało oskarżone o "tajemnicze znikanie bardzo ważnych postów" (które dla całego reszty świata są trollingiem, off-topem i nic nie wnoszącymi przepychankami). A oskarżenia wypływają od tych samych osób, co i tutaj się wypowiadali negatywnie. Może to jednak nie wina forum a wina charakteru? Edytowane 11 Marca 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 12.03.2015 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 (edytowane) Nie chodzi o słowa. Chodzi o różnicę między wypowiedzią naładowaną emocjami, ale odnoszącą się do konkretnego problemu nie bardzo ciebie rozumiem, co ty właściwie sugerujesz ?? jeśli napluję komuś w twarz z uśmiechem na ustach to automatem jestem wartościowym składnikiem forum a jeśli napluję komuś w twarz z grymasem na ustach to automatem jestem pieniaczem do moderacji i zbanowania ?? to jest ten tajny niepisany regulamin ?? PS poniżej specjalnie dla Elfir na dowód tego jak beszczelnie kłamie, kolejny user któremu tajemniczo znikają posty w dyskusji z PP Polemika z bogusławem nie ma żadnego sensu. Już to pisałem we wcześniejszym poście ale mi wycięli. Płatny profil pomaga nieuczciwym. Nikogo nie obrażałem, nie lżyłem, ani w żaden inny sposób się nie naraziłem na anihilację Edytowane 12 Marca 2015 przez mxxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 12.03.2015 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 mpoplaw - ponawiam swoją prośbę z postu 1499. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.03.2015 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 nie bardzo ciebie rozumiem, co ty właściwie sugerujesz ?? jeśli napluję komuś w twarz z uśmiechem na ustach to automatem jestem wartościowym składnikiem forum a jeśli napluję komuś w twarz z grymasem na ustach to automatem jestem pieniaczem do moderacji i zbanowania ?? to jest ten tajny niepisany regulamin ?? Tak, widzę, że nie rozumiesz. Cóż, trudno. Jeśli naprawdę nie widzisz różnicy między cytowanymi wypowiedziami, to nie podejmuję się tego wytłumaczyć, bo chyba należałoby sięgnąć do podstaw, które zwykle się z domu wynosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 12.03.2015 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 to może inaczej zapytam:czy celowe i świadome rozsiewanie bezpodstawnych kłamstw i plotek na forum przez Elfir jest w pełni akceptowalne przez ciebie osobiście, i czy identyczne postępowanie przez inne osoby również będzie w pełni przez ciebie akceptowalne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.03.2015 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Jak pisałem wcześniej: "a czy jest on zasadny, czy nie, to już zupełnie inna sprawa i nie ze mną o tym dyskutuj". Jesteś dorosłym człowiekiem, zachowuj się jak dorosły. Twierdzisz, że ktoś kłamie, przedstaw to w formie faktów. Elfir, o ile dobrze pamiętam, przedstawiła ci konkretny zarzut (manipulowania wypowiedziami), o ile pamiętam, również nie raz dokumentowała te zarzuty linkami i cytatami. na tym się skup, jeśli uważasz, że nie ma racji - wykaż to. Kłócicie się o jakies skasowane posty: powiedz konkretnie, gdzie zostały one skasowane, w jakim wątku i gdzie mniej więcej one były (choćby datę podaj). Elfir twierdzi, że te posty cały czas tam są i mają się dobrze, więc możliwości są trzy: ktoś z was kłamie świadomie, ktoś z was nie zadał sobie trudu, żeby sprawdzić jaki jest stan faktyczny i wreszcie trzecia możliwość: każde z was myśli o zupełnie innych postach. To się da ustalić w pięć minut kto ma rację, bez wycieczek osobistych i tekstów poniżej pasa. Spuść parę, zacznij dyskutować mniej nerwowo, a bardziej rzeczowo, wszystkim na zdrowie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 12.03.2015 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 pytanie retoryczne mam, ty jesteś poważny dorosły człowiek ?? ta wymiana zdań zaczęła się 24 lutego, z mojej strony wpadło już parędziesiąt linków i cytatów na dowód tego jak perfidnie Elfir kłamie, ze strony Elfir jak na razie nic nie wpadło, ona broni się argumentami że ma rację bo musi mieć racje bo przecież jest modem więc z automatu ma rację i jest nietykalna i parę razy jeszcze dodała że nie wie, albo nie pamięta, albo nie była wtedy modem poniżej masz bezpośredni link do samego początku dyskusji, przejrzyj sobie z łaski swojej co tam się działo, sam sobie naocznie sprawdź ile moich pytań pozostało bez odpowiedzihttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?230910-Forum-Muratora-uwagi&p=6786107&viewfull=1#post6786107 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 12.03.2015 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 na razie moje pytanie pozostaje bez odpowiedzi. Więc może powtórzę bo mniemam że go nie zauważyłeś: mpoplaw - czy dać link do postu w którym Elfir nazwała Cię : kłamca oszust perfidny matacz] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.03.2015 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Ok, prześledźmy. Skupię się na konkretach, ok? "mpoplaw - zostały usunięte twoje posty, w których przytaczałeś w cytatach oderwane wypowiedzi mata, a które dotyczyły kompletnie innego elementu konstrukcyjnego (balkon) niż ten o którym toczyła się dyskusja. " "ad1. o piance na balkonie to ja osobiście pisałem jeden raz i ten post nigdy nie został skasowany ad2. przywróć posty które wyleciały, pośmiejemy się wspólnie, zaraz będzie czarno na białym ile tam było o balkonach a ile o demaskowaniu kłamstw branży natryskującej piankę ad3. cytuję zawsze na dowód swoich słów, nienawidzę gołosłownych oskarżeń i ludzi którym się wydaje że można bezkarnie obrażać bez podania dowodów" "w temacie bezczelnych i perfidnych manipulacji cudzymi opiniami, w formie cytowania oderwanych od kontekstu wypowiedzi (które dotyczą kompletnie innej sprawy) za co zostałem bezpodstawnie pomówiony przez Elfir to poniżej oryginalny cytat którego powielanie jak się okazuje zostało zabronione na tym forum Co do lobbingu na forach - Regulus jest stałym reklamodawcą papierowego Muratora, dlatego, pomimo bezpłatnego profilu, możesz się reklamować na forum bezkarnie (co w zasadzie narusza regulamin forum). cytatu tego użyłem w wątku o podłogówce który Bogusław zdążył już przerobić na swoją modłę Liwko konia z rzędem dla ciebie jak rozszyfrujesz mi zawikłaną kobiecą logikę, i wskażesz który wyraz z powyższego cytatu był według Elfir bezczelną manipulacją" Użyłeś tej konkretnej mojej wypowiedzi jako dowodu na stanowisko Redakcji w sprawie płatnych nicków. A ja nie reprezentuję Redakcji. Redakcja nota bene zamieściła sprostowanie. Dlatego jesteś manipulantem. podsumujmy: napisałem na tym forum prawie 11 tyś postów i według ciebie wszystkie o balkonach co kategorycznie wiąże się z moderacją fighter1983 i sSiwy12 bardzo podobnie coś napisał a ty w pijanym widzie coś tam zobaczyłaś, coś ci się zdawało i poleciały posty Liwko to już nawet do komputera nie musi siadać i już mu bana wlepiasz Gratuluję mościa panno, bardzo skutecznie to forum rozwaliłaś Ta wypowiedzi jest właśnie pięknym przykładem manipulanctwa z twojej strony Ewentualnie totalnego braku umiejętności zrozumienia pisanego tekstu. Wiem, że to dla ciebie trudne do zrozumienia, ale Liwko nie dostaje banów tylko ode mnie i nie tylko ja usuwam głupie, trollowate, wszczynające kłotnie, będące zaczepkami wobec forumowiczów czy spamerskie wpisy na tym forum. I tak dalej. "Parudziesięciu linków" o których piszesz nie znalazłem, podobie jak nie znalazłem nic, co by uzasadniało twe zarzuty wobec Elfir. Może źle szukałem, może jestem ślepy. Możesz w takim razie dać kilka przykładowych linków raz jeszcze? Konkretnych jednoznacznie dowodzących, że Elfir kłamie? Ewentualnie, bo umknęło ci jakoś, możesz napisać dokładniej, gdzie wyleciały posty, w jakim wątku i którego dnia? Jako moderator mogę je znaleźć, chętnie sprawdzę, czy i kto je skasował i jako został wpisany powód ich skasowania. Choćby dla własnej informacji, żeby wiedziec, czy po dobrej stronie barykady stoję. Bo póki co, oceniając po samej dyskusji między wami, ot choćby po powyższych cytatach raczej nie mam wątpliwości co do tego, kto miesza i kto "bardzo skutecznie to forum rozwala". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 12.03.2015 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Ale piaskownica... Jakos mnie nie dziwi, ze ciagle chodzi o te same osoby, setki tysiecy potrafia jakos korzystac z forum i nie wdawac sie w zadne przepychani. Wspolczuje moderatorom, no ale w czynie spolecznym to tylko mozna ewentualnie zbierac OPR... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 12.03.2015 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Wspolczuje moderatorom, no ale w czynie spolecznym to tylko mozna ewentualnie zbierac OPR... Dokładnie tak. Często wkur.... mnie niezrozumiałe działania Redakcji (patrz temat pompy Danfoss) ale jak widzę taką dziecinadę i postawę "na Rejtana" (odchodzę i żądam usunięcia moich 11 tys postów) pretensje do całego świata bo coś tam, obrażanie się, manipulacje wypowiedziami to też mnie rzuca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 12.03.2015 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Ok, prześledźmy. Skupię się na konkretach, ok? I tak dalej. "Parudziesięciu linków" o których piszesz nie znalazłem, podobie jak nie znalazłem nic, co by uzasadniało twe zarzuty wobec Elfir. Może źle szukałem, może jestem ślepy. Możesz w takim razie dać kilka przykładowych linków raz jeszcze? Konkretnych jednoznacznie dowodzących, że Elfir kłamie? Ewentualnie, bo umknęło ci jakoś, możesz napisać dokładniej, gdzie wyleciały posty, w jakim wątku i którego dnia? Jako moderator mogę je znaleźć, chętnie sprawdzę, czy i kto je skasował i jako został wpisany powód ich skasowania. Choćby dla własnej informacji, żeby wiedziec, czy po dobrej stronie barykady stoję. Bo póki co, oceniając po samej dyskusji między wami, ot choćby po powyższych cytatach raczej nie mam wątpliwości co do tego, kto miesza i kto "bardzo skutecznie to forum rozwala". Jarek P. ze tez Tobie się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.03.2015 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Ale piaskownica... Dokładnie. Tak to jest jak nie ma jasno określonych reguł. Moderatorzy i redakcja nie przestrzegają regulaminu, a tego żądają od nas. Lecą bany, znikają posty i za nic nie można się dowiedzieć kto i za co. Gdy prosimy o wyjaśnienia i traktowanie wszystkich równo, po redakcji spływa jak po kaczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 12.03.2015 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Dokładnie. Tak to jest jak nie ma jasno określonych reguł. Moderatorzy i redakcja nie przestrzegają regulaminu, a tego żądają od nas. Lecą bany, znikają posty i za nic nie można się dowiedzieć kto i za co. Gdy prosimy o wyjaśnienia i traktowanie wszystkich równo, po redakcji spływa jak po kaczce. Liwko, niech pierwszy rzuci kamieniem ten co bez winy To jest forum a nie czyjas prywatna krucjata. Czemu setki tysiecy userow banow nie dostaja? Odpusc ta rozszczeniowa i dochodzeniowa postawe i badz pomocny na forum tak zeby po prostu "nie przeginac". I zaden MOD nie bedzie Ci nigdy bliski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.03.2015 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Liwko, niech pierwszy rzuci kamieniem ten co bez winy To jest forum a nie czyjas prywatna krucjata. Czemu setki tysiecy userow banow nie dostaja? Odpusc ta rozszczeniowa i dochodzeniowa postawe i badz pomocny na forum tak zeby po prostu "nie przeginac". I zaden MOD nie bedzie Ci nigdy bliski Po pierwsze żaden mod nie jest mi bliski Po drugie, ciągle zadaję redakcji to samo pytanie, dlaczego i za co dostałem np. ostatniego bana i do dzisiaj nie dostałem odpowiedzi. To tak jakbyś za darmo dostał kopa w doopę. Lubisz? Pytam się redakcji dlaczego usunęła moja stopkę, w której też nie było nic nieregulaminowego i też bez echa. Zresztą tą stopkę usunęła dwa razy! Mówisz mam podkulić ogon bo nie jestem np. PP? Żartujesz prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 12.03.2015 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Dokładnie. Tak to jest jak nie ma jasno określonych reguł. Moderatorzy i redakcja nie przestrzegają regulaminu, a tego żądają od nas. Lecą bany, znikają posty i za nic nie można się dowiedzieć kto i za co. Gdy prosimy o wyjaśnienia i traktowanie wszystkich równo, po redakcji spływa jak po kaczce. nie ma i nie będzie - bo tak jest najwidoczniej redakcji na rękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 12.03.2015 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Najśmieszniejsze, że niedługo zabraknie wam forum do pisania, bo z tego co widzę, to konkurencyjne forum budowlane też właśnie zostało oskarżone o "tajemnicze znikanie bardzo ważnych postów" (które dla całego reszty świata są trollingiem, off-topem i nic nie wnoszącymi przepychankami). A oskarżenia wypływają od tych samych osób, co i tutaj się wypowiadali negatywnie. Może to jednak nie wina forum a wina charakteru? Jakby napisać, aby zbytnio nie urazić - wiem. Łżesz Pani, jak Myszowaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.03.2015 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Zarzut kłamstwa kierowany pod adresem innego użytkownika jest ciężką kategorią oskarżenia /sam to tu odczułem/ wiecc kategorycznie powinien być poparty konkretnymi dowodami by można było się do nich odnieść. W innym wypadku powinien bycu z automatu wstrzymywany.Zbyt swobodnie sobie taką obelga poczynamy i jest to bardzo odpychajace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 12.03.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Elfir: w kwestii tego, czy mod sam opisywał detale czy się włączył w radosną zabawę - skutek jest jeden. Zamiast trzymać porządek i prawo sam dołączył do tych co mają go w nosie. Na normalnym forum ktoś gadający takie teksty - wyleciałby z ostrzeżeniem, że o tym i o owym to my sobie na p.w. możemy, nawet ze szczegółami i filmikami, jak kto lubi. Ale forum to jest forum. A nie Chałupy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts