Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum Muratora - uwagi

firewall

Recommended Posts

@Myjk - nie przeczę, że jaśniejsze reguły i lepszy regulamin by się przydał, ale tu akurat dyskutujemy o przypadkach, w których moderacja była ewidentnie potrzebna i oczywista również wg reguł obecnych. Po co na to tracę czas? W sumie sam się sobie dziwię, zwłaszcza, że wątki poświęcone termoizolacjom i ogrzewaniu moderuję niezwykle rzadko i większość z prowadzonych tu dyskusji mnie w żaden sposób nie dotyczy. Ale po prostu reaguję nerwowo widząc takie bezczelne odwracanie kota ogonem i sianie fermentu, jak wyżej opisane, w dodatku prowadzone w sposób dość odległy od kultury, by nie powiedzieć, że momentami po prostu chamski. Więc reaguję.

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To jest niestety poziom, jaki Pan proponuje na forum - złośliwości, która nic nie wnosi. Nie pomaga nam to w poprawianiu forum.

to jest niestety poziom proponowany przez szanowną redakcję. Problem jest, od dawna sygnalizowany - wielokrotnie

nie zauważyłem, żeby zostały podjęte jakiekolwiek działania zmierzające do uregulowania problemu

o przestrzeganiu regulaminu forum już nie wspomne...

wyciąg z regulaminu forum

b) Nie jest dozwolone zamieszczanie wypowiedzi w blogach i na forum Materiałów, które:

• zawierają dane osobowe i teleadresowe,

• są reklamami lub promocją działalności gospodarczej własnej lub obcej,

c) Nicki (loginy), emblematy (avatary) oraz sygnatury (podpisy zamieszczane pod treścią wypowiedzi) użytkowników nie mogą mieć charakteru komercyjnego; reklamowe, związane z działalnością gospodarczą są niedozwolone i będą usuwane.

spytam po raz kolejny, czy nicki (loginy), emblematy (avatary) komercyjne reklamowe, które były tutaj upublicznione zostały usunięte, skoro są tutaj niedozwolone??

skoro redakcja ma inne stanowisko w tej kwestii, stojące w sprzeczności z regulaminem forum, to niech zmieni ten regulamin, takie to trudne?

i proszę nie wymagać od forumowiczów przestrzegania regulaminu, skoro sama redakcja go nie przestrzega!!!

To jest niestety poziom, jaki Pan proponuje na forum - złośliwości, która nic nie wnosi. Nie pomaga nam to w poprawianiu forum.

A jaki poziom trzyma redakcja skoro banuje i usuwa stopki nie naruszające regulaminu, zaś na ewidentne przykłady łamania tego regulaminu przymyka oko?

Jaki poziom trzyma redakcja, która po wielokrotnych prośbach o wyjaśnienie sytuacji nas olewa?

I wy piszecie o poziomie???

I wracając do tematu (dalej wątek o izolacji pianką). Po wymoderowanym poście następuje 51 postów bez żadnych śladów moderacji, natomiast licznie poprawiane przez samych ich autorów., w tym kilka postów usuniętych przez ich autora (który moderatorem nie jest, tak dla jasności). I po tych pięćdziesięciu postach znów mamy twój post usunięty przez moderatora. Post krótki, przytoczę go, aby liczna publiczność mogła samodzielnie ocenić zasadność moderacji:

w pełni popieram twoje spostrzeżenia, nazywanie kogoś pajacem na samym początku dyskusji jeszcze przed postawieniem jakiejkolwiek tezy to wyjątkowe chamstwo, jakże typowe dla budującego na kredyt

[...]

Rewolucyjne teorie może wygłaszać każdy głupek. jednakże żeby stały się rzetelne potrzeba dowodów

Następny temat: "pod tym postem jest najnowszy przykład znikających postów, sprawdź sobie jak bardzo był groźny że musiał wylecieć, i daj znać kto konkretnie to skasował i za co"

A proszę bardzo: posty 2381, 2382, twój oraz twego adwersarza, oba skasowane przeze mnie z powodu "wypowiedź nie na temat", choć w zasadzie powinienem wpisać "manipulacje cudzymi wypowiedziami".

[...]

a co do szczelności pianki w praktyce poniżej ciekawy cytat

nikt ważny: Drugi test szczelności o którym wspominałeś odbył się ? Jakie wyniki ?

Tomaszs131: Odbył się ale chyba będzie gorszy od poprzedniego

Znowu robisz wode z mozgu czytajacym owy watek. Powiedz skad wyciales i zmanipulowales moj cytat.

Nie boj sie. Kazdy bedzie mogl na wlasne oczy zobaczyc jak potrafisz w mistrzowski sposob zmanipulowac wypowiedz dla swoich celow.

Wklej moja wypowiedz na temat nie szczelnosci pianki. Czekamy....

Cytat Tomasza który przytaczasz jest ewidentną manipulacją, podajesz zdanie wyrwane z kontekstu, który zupełnie zmienia sens wypowiedzi. temat trafił do moderacji w wyniku zgłoszenia, które zawierało komplet informacji i zostało przeze mnie uznane za zasadne.

I tak możemy jeszcze długo, post po poście, ale szczerze mówiąc - chyba już mi się nie chce. Kilka już osób nazwało Cię manipulantem, dodając do tego różne przymiotniki. Póki co nie znalazłem nic, co by temu przeczyło, za to mnóstwo faktów potwierdzających taką opinię.

Mpoplaw dlaczego wciaz nie cytujesz calej wypowiedzi!????

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?224194-MOWO-monta%C5%BC-okien-w-ociepleniu/page8&highlight=mowo

Post 150, w ktorym wyraznie mowie w czym jest problem, moje slowa poparlem

zdjeciami z termowizji. Dla ciebie oczywiscie jest wygodniej okroic go dla swoich celow z faktow.

Ani slowa nie wspomnialem o piance. Jak dlugo tak mozesz? A insynacje na temat mojej fuszerki budowlanej maja sie nijak do

zuzywanego przez pompe pradu. Ponownie ujawniles swoje prawdziwe oblicze, a kazdy pisany na moj temat post pograza cie coraz bardzie. Manipulujesz wypowiedziami chyba dla poklasku, ktorego jakos znalezc narazie nie mozesz.

Co do testu to oficjalnych danych jeszcze nie dostalem.

Pamiętam że Bogusław (nie mający jeszcze płatnego profilu i występujący wtedy jako lekarz zatroskany o los ludzi co mają ogrzewanie podłogowe) po 10 pytaniu zadanym w różnych tematach przyznał że jest producentem grzejników. To było kilka ładnych lat temu. Cierpliwość popłacała w tamtym przypadku.

Kto wie - może Kolega Mpoplaw też przemówi i "na liczbach wymiernych , czarno na białym" wskaże rzeczony cytat z Elfir.

Cytat Tomasza który przytaczasz jest ewidentną manipulacją, podajesz zdanie wyrwane z kontekstu, który zupełnie zmienia sens wypowiedzi

czy ty aby na pewno dokładnie to chciałeś powiedzieć ??

przypomnijmy: pytanie było o szczelność budynku gdy ocieplamy pianką, jeśli więc szczelność domku nie ma żadnego związku z pianka to co konkretnie ma związek ??

No i wyszło na moje... Przyszła Redakcja forum (jak zawsze szanowna) mądrze pokiwała głową pogroziła łapką i poszła dalej. Przyszło trzech moderatorów zgodzili się w dwóch rzeczach - że oni nad tym burdelem zapanować to nigdy w życiu, a poza tym wątek w którego ludzie przerzucają się postami i cytatami o wiele bardziej przypomina miejskie wysypisko śmieci, gdzie kilka stron to aluzje do tego kto jakie ma nicki i dlaczego takie pomijając detal że ileś postów wyleciało . Nagle w tym bałaganie wyskakuje smutny pan mówiący a ja sobie przypominam, że ten co to był przeciw i mienił się konowałem był tak naprawdę lekarzem od sprzedaży innego konkurencyjnego wynalazka...

Przecież to wszystko działa wedle mojego regulaminu?!

Dla mnie to jest kabaret.... a możemy awansować do etapu "pożar w burdelu"....

zgłoszenia, które zawierało komplet informacji i zostało przeze mnie uznane za zasadne

co konkretnie było zmanipulowane ?? czyżby Tomasz131 pisząc że odbył się drugi test szczelności tak naprawdę miał na myśli że NIC się nie odbyło ?? a może gdy pisał że drugi test wypadł gorzej to miał na myśli że wypadł 100 razy lepiej ??

a może prawda jest bardziej banalna: dajcie człowieka a paragraf się znajdzie

czyli w praktyce, jeśli cytujesz za dużo to automatem ciebie moderują bo nie na temat, a jak cytujesz za mało to automatem manipulacje cudzymi wypowiedziami a jak się zapytasz dlaczego Tomasz131 zaczyna dyskusję od wyzwisk (ty pajacu) to ciebie moderują za sianie fermentu

PS dajcie mi kontakt do jakiegoś admina obeznanego z PHP, mi naprawdę zależy na tym skrypcie co usunie wszystkie moje posty, ja naprawdę nie mam ochoty tutaj już być

Mpoplaw dlaczego wciaz nie cytujesz calej wypowiedzi!????

każdy cytat automatem ma wklejony odnośnik do oryginału, inteligentny człowiek jednym kliknięciem myszki natychmiast się tam przeniesie gdyby tylko chciał cokolwiek dodać

walecie całego cytatu na 1000 słów tylko po to żeby dopisać pod nim 3 własne słowa to wyraz skrajnego pajacowania

Edytowane przez mxxxx

c

PS dajcie mi kontakt do jakiegoś admina obeznanego z PHP, mi naprawdę zależy na tym skrypcie co usunie wszystkie moje posty, ja naprawdę nie mam ochoty tutaj już być

Zacznij od wylogowania się i nie pisania. Jak bedziesz usuwał te 11 000 postów to rób to w taki sposób żeby tematy z usunietymi postami były w dalszym ciągu zrozumiałe i czytelne. Inny użytkownicy tego forum moga sobie nie życzyć robienia sieczki z wielu ciekawych tematów.

Pozdrawiam i powodzenia.

Acha - podrzuć ten cytat z Elfir w którym tak brzydko Cie nazywa - ciągle o tym zapominasz. Bo taki cytat istnieje, prawda? W przeciwnym razie musiałbym bym uwierzyć w to co ludzie piszą że jesteś kłamcą i manipulantem. A w głowie mi się to nie mieści.

mam pytanie natury technicznej

czy taki post

Temperatura powierzchni ciała jest inna niż 36,6 oC, ponadto w różnych miejscach różna...

W wątrobie temperatura może dochodzić do 40 oC a np. w okolicy jąder 27 oC (bardzo ważne dla płodności).

Optymalną pracę układów enzymatycznych opisuje tzw. szybkość obrotów (koenzymów). Dla każdego koenzymu jest to wartość swoista.

Jest ona najszybsza w określonym optimum temperaturowym oraz optimum pH.

Stąd wszystkie układy i narządy organizmu są nakierowane na bezwzględne dążenie do stanu optymalnego.

Porównywanie "fizyki budowli" do stopnia komplikacji ludzkiego organizmu jest jak porównywanie równi pochyłej ze statkiem kosmicznym...

===

===

nowu bingo! Jeżeli najchłodniejsze miejsce człowieka ma 27 stopni, a podłogówka podczas dużego mrozu ma 26, to w którym kierunku nastąpi oddawanie ciepła? Raz za razem tylko potwierdzasz, że grzejniki to wielkie zło i nikt o zdrowych zmysłach nie powinien ich stosować!

jest podstawą do zbanowania?

LIWKO, jako że masz wyłączone PW, informuję Cię tutaj: za post powyżej dostałeś dobowego bana ode mnie. Spędź miło sobotę, temperując język.

Balto miałeś rację - wszystko jest w zgodzie z regulaminem (twoim)

finlandia: to może napiszmy w regulaminie jedynie kilka punktów?

1. Ci co mają różne wersje płatnych profili czy mają opłacone reklamy robią co chcą, no może poza publicznym striptizem

2. To forum jest inne, czyli panuje ogólny bałagan

3. Pyskówki, przytyki i opisywanie przez pozostałych userów wszystkiego łącznie z anatomią uchodzi na sucho pod warunkiem, że wciągną tych co tytułują się modami...

4. Off topy i wszelkie inne "poza" są możliwe, byle tylko powiedzieć że się jest za lub przeciw albo że ma się w nosie ogólny temat prowadzonej dyskusji

5. Redakcją nie należy się przejmować, przyjdzie wyda z siebie głos i pójdzie dalej

6. Moderatorzy z racji ilości sprawdzają tematy i wypowiedzi metodą paznokciowo - losową. Losują teren a potem paznokciem kilka tematów

7. Moderatorzy zasadniczo działają niezależnie od siebie i nie wymieniają żadnych informacji

8. Można dostać bana - ale z przyczyną jest jak bombonierką: nigdy nie wiesz za co

9. Jest specjalna grupa kilku góra kilkunastu ludzi, którzy zachowują się jak modowie ale nie mają płatnego profilu, nie mają możliwości zabanowania. Mają Wiedzę i nie wahają się jej użyć. Z nimi nie podskakuj.

Z Regulaminem się zaznajomiłem i go zrozumiałem. Akceptuj.

nic dodać, nic ująć

BINGO, najłatwiej ocenić, nie myśląc JTKirk. Liwko dostał bana za post, który wciąż wisi na stronie - wystarczy chcieć zrozumieć, poczytać ze zrozumieniem. W milczeniu czytam wymiany zdań, toczące się tu od kilku tygodni. I dzisiaj ja wypłynęłam jako zła, choć zrobiłam to, czego bardzo głośno dopominacie się od nas, niczego od siebie nie dając. Edytowane przez joliska

BINGO, najłatwiej ocenić, nie myśląc JTKirk. Liwko dostał bana za post, który wciąż wisi na stronie - wystarczy chcieć zrozumieć, poczytać ze zrozumieniem. W milczeniu czytam wymiany zdań, toczące się tu od kilku tygodni. I dzisiaj ja wypłynęłam jako zła, choć zrobiłam to, czego bardzo głośno dopominacie się od nas, niczego od siebie nie dając.

:wtf:

"A jo sie pytom, gdzie jest mój kamrat z kopalin Bytom"

Czytam ze zrozumieniem (domniemanie) czytam, czytam - i nie rozumiem.:rolleyes:

No chyba, że Jest jakiś nowy (tajny?) Regulamin FM - a jest ?

Dobre praktyki forum:

4. ZPR Media S.A. nie redaguje wypowiedzi zamieszczanych na Forum, ale zastrzega sobie prawo do usuwania wypowiedzi (w całości bądź w części), które: (...)

- naruszają polskie lub międzynarodowe przepisy prawa, dobre obyczaje, normy moralne, obrażają godność lub naruszają dobra osobiste innych osób lub przedsiębiorstw, popierają radykalne postawy społeczne lub głoszą takie poglądy (dyskryminacja rasowa, etniczna, ze względu na płeć, wyznanie i inne), są wulgarne, atakują osobę, a nie poglądy

i post Liwko, za który dostał bana:

Powiem ci tak. W dupie byłeś, goowno widziałeś. Podłogówka grzeje tyle samo co grzejnik! Może grzać też krócej lub dłużej. Goowno wiesz panie kolego.

no ale znowu są jakieś ale.

Po pierwsze to kto mnie zbanował, moderator czy zwykły user? Ktoś tu chyba pisał o jakichś duchach na forum, oto mamy dowód.

joliska

joliska jest nieaktywny

Lider FORUM (min. 2800) FORUMOWICZ WIELKI SERCEM

MODERATOR FORUM

Liwko, ja rozumiem że sobota, ale aż tak Ci się nudzi?

No dobrze, a kto w końcu (z moderatorów głównie) podejmie dyskusję jak poprawić status tego forum?

Edytowane przez Myjk