Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum Muratora - uwagi

firewall

Recommended Posts

człowieku - rozumiem ... nie lubie każdego kto robi syf ! i to sie nigdy nie zmieni

Nie, widać nie rozumiesz. Po pierwsze pokory Ci brakuje, która powinna charakteryzować moderatora. Z tej pokory wypływa bowiem obiektywizm, którego Tobie niestety NADAL brakuje. Innymi słowy, jesteś zaślepiony, bo jesteś jedną ze stron konfliktu i nie chcesz odpuścić. Zrozum to w końcu. Reszty nie komentuję, bo znowu żal.

EDIT Fajnie, że mój post tutaj trafił, bo był OT -- i pytanie, czemu post R&K na który odpowiadałem już tutaj NIE TRAFIŁ? Też był w CAŁOŚCI OT. Niech zgadnę, moderował R&K? :p

EDIT i następny post R&K jakże w temacie... Ręce opadają. No ale, może to kwestia tego, że nie od razu Rzym zbudowano.

Edytowane przez Myjk

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Panowie i Panie,

Jesli macie uwagi do moderowania to trzeba je kierowac w odpowiednie miejsca, piszac w watku tylko znowu robi sie syf.

Jestem wdzieczy Robertowi za zrobienie malych porzadkow i podobnie jak on nosilem sie z opuszczeniem FM bo naprawde nie mam tyle czasu, zeby przez setki przepychanek sie przebijac:)

A co do tematu: w obecnie budowanym beda kable, za chwile bede mial zamawiac wlacznie ze sterownikami, wiec jak ktos niedawno kupowal to chetnie przygarne dane na priv :)

Pozdrawiam

LOL... WY jestescie normalni?

To nie jest watek do prowadzenia Waszych przepychanek... powaznie potrzebny jest do Was moderator-oprawca ktory najzwyczajniej nie pier.... sie z dzieciakami.

Ma byc kultura, merytoryczne wypowiedzi, i koniec pieprzenia glupot - niedotrzymanie: ban 1 dzien, pozniej 7 dni, pozniej miesiac , kolejny - na stale.

I tyle... raz raz porzadek bylby zaprowadzony... Dzieciaki

Panowie - macie pod każdym postem czarny trójkąt z wykrzyknikiem - to jest sposób na zglaszanie postów do moderowani - do kazdego zgloszenia mozna dolaczyc komentarz

informacje o tym otrzymuja WSZYSCY moderatorzy - nie tylko ja

jesli ja na cos nie reaguje zawsze moze i zrobi to , zweryfikuje Wasz uwage ktoś inny

Myjk - to nie mój "rzym" to Muratora - ja go nie buduje , ja sprzatam stajnie augiasza

a ze nie zajmuje sie wszystkich chlewami na raz - sorry , mam swoj pomysl na to

TY i paru innych widze ze tylko przeszkadzac w tym chcecie

uwagi i zazalenia / również na swoje zachowanie wysylaj do Redakcji

moze i byles Moderatorem gdzie idziej i tam sie sprawdzales - tu nic sensownego na To forum nie wnosisz - co pokazuje Twoj wpis powyzej

Myjk - to nie mój "rzym" to Muratora - ja go nie buduje , ja sprzatam stajnie augiasza

a ze nie zajmuje sie wszystkich chlewami na raz - sorry , mam swoj pomysl na to

TY i paru innych widze ze tylko przeszkadzac w tym chcecie

Weź siebie posłuchaj. Skoro mój post był odpowiedzią na TWÓJ post (bo sam z siebie bym w tym wątku o tym nie pisał, bo tutaj jest odpowiedni wątek), i ja odpowiadałem po TOBIE na TWÓJ post (który był OT) a ty mi teraz zarzucasz robienie "bajzlu", to chyba coś jest nie tak -- ale nie ze mną. Ponadto, skoro już ustaliliśmy, że mój post był po twoim, a trafił tutaj WCZEŚNIEJ niż twój, to nie zasłaniaj się znowu "zapracowaniem". Powiem to dosadnie, bo mam już dość wykazywania twojej stronniczości krok po kroku i znoszenia robienia ze mnie (i innych ludzi) debili... Albo nie. Nie będę się zniżać. Jaki jest koń, każdy widzi.

tu nic sensownego na To forum nie wnosisz - co pokazuje Twoj wpis powyzej

Wnosi. Pokazuje brak twojego obiektywizmu jako MODERATORA i CZŁOWIEKA -- i że bajzel to wprowadzasz ty sam.

powaznie potrzebny jest do Was moderator-oprawca

Zgadza się, obiektywny. Albo przynajmniej taki, który potrafi taki być.

Edytowane przez Myjk

nic by to nie dało - od zmiennego ip po to, że chyba dla większości FM to sposób na nudę nie na merytorykę.

I nadal redakcja ma płace on "klikania" ;)

Czy ja wiem z ta zmiana IP znowu nie jest tak easy, wiekszosc ludzi obecnie ma stale IP, chyba poza dzicmi neostrady :p

Poza tym banowac mozna hosty, mozna banowac po MAC adresach.

Poza tym - ban leci na uzytkownika- i trwa 3 sekundy (w sensie zalozenie go) a rejestracja nowego konta, z innym adresem e-mail juz trwa troche dluzej.

Jeszcze jedno, bedac moderatorem z takim rozmachem prosze, usun WSZYSTKIE moje posty! Zeby nie bylo trollowania! Zrob to dla dobra forum. Wykaz sie ze chcesz dobrze i potrafisz! WSZYSTKIE!

Przestań pajacować, bo to się nudne robi.

Swoje posty możesz sobie usunąc sam, jak się obraziłeś na świat.

I tak wrócisz. Wszyscy wracają, nawet jak zmienią nicka i udają, że są pierwszy raz :D

Myjk, zajmijmy sie pisaniem na temat, dlaczego my Polacy zawsze musimy chciec miec wplyw na wszystko i wszedzie?

Nie Polacy, tylko ludzie. Ludzie chcą być traktowani poważnie i sprawiedliwie. Zawsze i wszędzie.

Jest mod i pilnuje porzadku, a my dzielmy sie wiedza na forum bez wycieczek osobistych.

No więc w wątku o uwagach piszę, że mod nie pilnuje porządku. Ba, sam tworzy bałagan pisząc OT i potem się dziwi, że ludzie mu tam odpisują i robią "bałagan". No co jak co, ale sam MODERATOR nie powinien prowokować OT. Nie ma żadnych wycieczek osobistych, jest tylko wykazywanie gdzie leży między innymi problem tego syfu -- sam moderator najwyraźniej ma z tym problem.

Nie Polacy, tylko ludzie. Ludzie chcą być traktowani poważnie i sprawiedliwie. Zawsze i wszędzie.

No więc w wątku o uwagach piszę, że mod nie pilnuje porządku. Ba, sam tworzy bałagan pisząc OT i potem się dziwi, że ludzie mu tam odpisują i robią "bałagan". No co jak co, ale sam MODERATOR nie powinien prowokować OT. Nie ma żadnych wycieczek osobistych, jest tylko wykazywanie gdzie leży między innymi problem tego syfu -- sam moderator najwyraźniej ma z tym problem.

NO fakt, jestes jednym z bardziej kulturalnych tutaj nawet jesli wytykasz bledy/pomylki:)

Moze MOD musi sie nieco dotrzec, tak czy inaczej mozna w tym watku badz na priv o tym dyskutowac, bo teraz wiele watkow toczy dyskusje o moderowaniu :(

NO fakt, jestes jednym z bardziej kulturalnych tutaj nawet jesli wytykasz bledy/pomylki:)

Ale też mi to przyjemności nie sprawia, bo marnuję na to czas. :( Chciałbym jednak, żeby tu był porządek i sprawiedliwość, bo sam bym chciał nieco skorzystać z wiedzy bardziej doświadczonych, a niewykluczone wnieść coś od siebie (dużo nie mam w porównaniu z tutejszymi specjalistami, ale...) -- ale w tej formie się rzeczywiście odechciewa.

Moze MOD musi sie nieco dotrzec, tak czy inaczej mozna w tym watku badz na priv o tym dyskutowac, bo teraz wiele watkow toczy dyskusje o moderowaniu :(

Sam się niestety nie dotrze. Myślałem, że coś R&K dał do myślenia wczorajszy dzień. Przywrócił swój DB, ale zachowania nie zmienił. No więc co da dyskusja za "plecami", skoro na forum publicznym nie ma wstydu?

masz racje - nie wstydze sie swojego zachowania ! nie wsydze sie wszytskiego co tu robie i jak robie oraz co pisze i gdzie pisze

Elfir napisala - na forum jest ok 10 moderatorow za malo

sam popieram jaknajbardziej by dzial PC byl w dziale ogrzewanie i by mial swojego przedstawiciela w postacji MODA

unikniemy glupich i niepotrzebnych rozmow na forum publicznym - wszytsko bedzie zalatwiane miedzy moderatorami

to najwazniejszy wniosek z tego wszytskiego - mysle ze nie ma sensu kontynuowania tego bo to nic nie da

jesli sa jakies uwagi , postulaty to prosze je w punktach wypisac tak by redakacja mogla z nimi sie zaponac, szybko i skutecznie rozwiazac najwazniejsze bolaczki i problemy ktore uzdrowia sytuacje

to co mnie boli i Wiem ze Was boli przekazalem redakcji wieszjac na szali moje tu byc albo nie byc

decyzja nalezy teraz do REDAKCJI co i jak bedzie dalej

masz racje - nie wstydze sie swojego zachowania ! nie wsydze sie wszytskiego co tu robie i jak robie oraz co pisze i gdzie pisze

I to jest podstawowy problem.

Elfir napisala - na forum jest ok 10 moderatorow za malo

Nie będę podważać zdania Elfir, bo nie znam zaplecza tego forum. Jednak jeśli pozostaną stronniczy moderatorzy, to nic się nie zmieni pomimo dobrania kolejnych dobrych. Bo w strukturze społecznej jest tak (a forum to też społeczność), że jedna czarna owca zawsze wilka sprowadzi.

to najwazniejszy wniosek z tego wszytskiego - mysle ze nie ma sensu kontynuowania tego bo to nic nie da

Myślę że z pożytkiem dla ciebie będzie kontynuacja tego wątku i gdy odpowiesz DLACZEGO nie jesteś obiektywny. Dlaczego nawet się nie starasz. Dowody braku Twojej obiektywności wykazałem na podstawie choćby ostatnich 3h, które pokazywały, że problem nie jest w nadmiarze pracy.

jesli sa jakies uwagi , postulaty to prosze je w punktach wypisac tak by redakacja mogla z nimi sie zaponac, szybko i skutecznie rozwiazac najwazniejsze bolaczki i problemy ktore uzdrowia sytuacje

Mój punkt, niezmiennie: brak obiektywizmu.

to co mnie boli i Wiem ze Was boli przekazalem redakcji wieszjac na szali moje tu byc albo nie byc

Ale koniecznie chcesz to rozwiązać poprzez stwierdzenie "moja racja jest najmojsza albo sobie idę"? Żadnych szarości?