Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum Muratora - uwagi

firewall

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A pod co to podczepić?

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?236850-Grzejniki-i-grzanie-p%C5%82aszczyznowe-w-jednym-obiegu-HYBRYDOWA-DYSTRYBUCJA-CIEP%C5%81A&p=6993562#post6993562

Pod chorobę? Coraz ciekawiej jest na tym forum.

Kiedyś napisałem, że gada sam ze sobą, to się poskarżył i mój wpis zniknął (ze dwa razy tak było). Wiadomo, płatny profil... :)

A posty z "nienagannym stylem" jak wisiały

tak wiszą -- ich autorzy mają się dobrze.

Nie każdy ma czas siedzieć na forum dzień i noc. Nie każdemu takie posty przeszkadzają a jeszcze inni się mogą z nimi zgadzać. Tylko Ty zgłaszałeś tamte posty (no i dziś były też inne zgłoszenia na wpis. który wyleciał zanim dotarłem do komputera, więc ktoś podzielił Wasze zdanie)

Nie każde naruszenie regulaminu musi skutkować karą. Jednym wystarczy zwrócić uwagę, innych zedytować i usunąć słownictwo "poniżej poziomu", jeszcze inni dostają ostrzeżenie.

Ale nie możecie oczekiwać, by tak samo traktować recydywistów.

Pozdrawiam i już uciekam, więc wykażcie odrobinę cierpliwości jeśli nie odpiszę przez parę dni (taka praca)

To następne pytanie.

Czy tego typu,nie wiem jak to nazwać żebym nie był posadzony o zły styl wypowiedzi ale głupoty to chyba zgodnie ze stylem:

Ogrzewanie bezalternatywne, powoli reagujące, wyłącznie podłogowe, nie gwarantuje domownikom pełnego bezpieczeństwa cieplnego. Jest to sposób na grzanie jednostajne, kosztem pełnego komfortu cieplnego. Fakt, że przy wyborze takiego ogrzewania czasem ciepła będzie dość, lecz czasem będzie go za mało, dodatkowo podanego nie dokładnie o tym czasie co byśmy chcieli. Przy gwałtownym wahnięciu temperatury w górę (okresy przejściowe) stopień nagrzania posadzki może być z kolei zbyt wysoki, co także jest niepożądane dla kosztów grzania i dla komfortu cieplnego. Podstawową barierą jest tu niska temperatura grzania skojarzona z grzejnikiem o bardzo dużej bezwładności cieplnej, jakim jest grzejnik podłogowy. 100 m2 takiego grzejnika ma masę średnio 20 ton! Zmiana temperatury takiej masy betonu, choćby o jeden stopień, jest procesem bardzo powolnym, z drugiej strony grzejącej nadmiernie posadzki nie da się „wyłączyć”.

===

Można bezkarnie na forum wyglaszac ?

Przecież aż ręka swierzbi żeby coś dosadnie napisać na ten post wprowadzający w oglupianie inwestorów.

Ale każdy się boi bo to płatny profil który jest "wyjątkowo" traktowany przez Moderatorów.

Co na to finlandia ?

Przecież styl tej wypowiedzi jest porażający...zważywszy na jakim forum jest wypowiedziany.

Edytowane przez zaś tam ktosik

Moderatorze finlandia,boguslaw nie tylko wg mnie ale według znacznej ilości forumowiczów jest nie jednokroktym recydywista bo nie jednokrotnie wprowadza w błąd inwestorów.

Co Ty na to ?

Pozwalasz na recydywe jedynie wybranym ?

To następne pytanie.

Czy tego typu,nie wiem jak to nazwać żebym nie był posadzony o zły styl wypowiedzi ale głupoty to chyba zgodnie ze stylem:

Można bezkarnie na forum wyglaszac ?

Przecież aż ręka swierzbi żeby coś dosadnie napisać na ten post wprowadzający w oglupianie inwestorów.

Ale każdy się boi bo to płatny profil który jest "wyjątkowo" traktowany przez Moderatorów.

Co na to finlandia ?

Przecież styl tej wypowiedzi jest porażający...zważywszy na jakim forum jest wypowiedziany.

Człowieku nie zmienisz przekonań tego moda nie rozumiesz tego??? .To ,że głupot napisał co niemiara kolega z cytatu to fakt ale napisał i mod finlandia swą stronniczość przekłada tu nader wszystko i mocno.Poniał ???

Nie każdy ma czas siedzieć na forum dzień i noc. Nie każdemu takie posty przeszkadzają a jeszcze inni się mogą z nimi zgadzać. Tylko Ty zgłaszałeś tamte posty (no i dziś były też inne zgłoszenia na wpis. który wyleciał zanim dotarłem do komputera, więc ktoś podzielił Wasze zdanie)

Nie każde naruszenie regulaminu musi skutkować karą. Jednym wystarczy zwrócić uwagę, innych zedytować i usunąć słownictwo "poniżej poziomu", jeszcze inni dostają ostrzeżenie.

Pozdrawiam i już uciekam, więc wykażcie odrobinę cierpliwości jeśli nie odpiszę przez parę dni (taka praca)

fin z całym szacunkiem dla twojej osoby i znajomości tematu okiennego ale problem moim zdaniem leży gdzie indziej. Jest cała masa postów które prowokują do jakiegoś zachowania i one praktycznie pozostają bez echa a robi się nagonkę i banuje osoby którym po kilku takich wpisach puściły nazwijmy to nerwy i dosadnie wyraziły się w danym temacie. Nie wspomnę już i tego że faktycznie obserwując forum pewne osoby są pod szczególną ochroną i mogą bezkarnie pisać wszystkie głupoty jakie im ślina przyniesie na język a każda krytyka takiego wpisu skutkuje banem lub jego usunięciem. I z przykrością muszę przyznać że ty też wpisujesz się w ten krajobraz.

Liwko daj sobie spokój. To że boguś wypisuje głupoty nikogo nie interesuje. Zasilił chłop konto muratora więc wszyscy mają to głęboko w czterech literach a każda krytyka jego wpisu doprowadzi wiadomo do czego. Chłop se co chwila wali jakąś głupotę aby podbić temat i tyle, a czy to może zaszkodzić inwestorowi i bezsensownie wydoić z pieniędzy to g...o to kogoś obchodzi. Redkcja kasę odliczyła i wszystko.

Boguś to Boguś - jest nie do ruszenia.

Kłamał przez lata, że nie jest tym Bogusiem od R.

Boguś ma misję do spełnienia - wymierną, raczej

Boguś to nauczyciel: Głupi będzie nienawidził słów mądrego nauczyciela

O Bogusiu pisał (parafrazując) Mistrz:

Boguś jest mała ptaszyna,

Boguś istota niewielka,

on brzydką podłogówkę pochłania,

Lecz nikt nie popiera Bogusia

Więc wołam: Czyż nikt nie pamięta,

że Boguś jest druh nasz szczery?!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

kochajcie Bogusia, niebożęta

kochajcie do jasnej cholery!

:yes:

fin z całym szacunkiem dla twojej osoby i znajomości tematu okiennego ale problem moim zdaniem leży gdzie indziej. Jest cała masa postów które prowokują do jakiegoś zachowania i one praktycznie pozostają bez echa a robi się nagonkę i banuje osoby którym po kilku takich wpisach puściły nazwijmy to nerwy i dosadnie wyraziły się w danym temacie. Nie wspomnę już i tego że faktycznie obserwując forum pewne osoby są pod szczególną ochroną i mogą bezkarnie pisać wszystkie głupoty jakie im ślina przyniesie na język a każda krytyka takiego wpisu skutkuje banem lub jego usunięciem. I z przykrością muszę przyznać że ty też wpisujesz się w ten krajobraz.

Zobacz po swoim poście: krytykę można z klasą i aż chce się na nią odpowiedzieć.

Nie trzeba zaraz wyzywać od oszołomów, głupków itp. Jak mi puszczają nerwy, to wychodzę i czekam aż mi przejdzie.

Jeśli widzę post z którym się nie zgadzam, to podejmuję z nim polemikę. Jeśli to kompletna bzdura to chyba jeszcze prościej ją wykazać, a jak ktoś mimo tego powtarza to samo, zwyczajnie już sam siebie ośmiesza.

Wskazujecie pisanie post pod postem jako przejaw złej formy. Tak, też mi się to nie podoba. Czy to wykroczenie zasługujące wg Was na karę?

W takich sytuacjach wyrażam swoje zdanie jako zwykły użytkownik i twierdzę że to styl odpowiedni dla dzienników budowy czy blogów, w mojej ocenie dopuszczalny także w dziale ogłoszenia.

Nikt nie dostaje bana za krytykę postów PP.

Mówimy tu o notorycznym obrażaniu innych użytkowników i wg mnie akcentujecie tylko wybiórcze przykłady, które potwierdzają Waszą tezę, ale takie prawo dyskusji.

fin chodzi o to aby każdy moderator decydując się na jakiś krok w stosunku do użytkownika czy to po zgłoszeniu czy po znalezieniu posta który narusza regulamin zadał sobie trochę trudu i przejrzał kilka ostatnich wpisów bo może reakcja w tym poście była adekwatna do wcześniejszej i to temu poprzedniemu należało by pogrozić a nie ostatniemu.

fin chodzi o to aby każdy moderator decydując się na jakiś krok w stosunku do użytkownika czy to po zgłoszeniu czy po znalezieniu posta który narusza regulamin zadał sobie trochę trudu i przejrzał kilka ostatnich wpisów bo może reakcja w tym poście była adekwatna do wcześniejszej i to temu poprzedniemu należało by pogrozić a nie ostatniemu.

Całkowicie się z tym zgadzam.

Zapewniam Cię, że zanim kogoś "zbanuję" to przeglądam jego posty. Najczęściej są to spamerzy którzy nie mają żadnego innego dorobku niż reklamy, ale że to nie o nich mowa to nie ma co tu uogólniać i powiedzmy to na tym konkretnym przypadku:

Arturo ma swój duży dorobek, dziennik, przekonania itp. Widziałem że wielokrotnie był banowany, chyba głównie za sposób przedstawiania swoich poglądów - czyli np.: zakłócanie wątków węglowych, co prowadziło do sporów i kłótni. W tym zakresie to typowy recydywista a liczne, nowe konta zakładał chyba tylko po to, by kontynuować destrukcję. Dlatego jego wcielenia są banowane. Aktualne dostało już pewnie więcej niż 20 raportów (przestałem liczyć) i nie blokują go tylko dlatego, by mógł tu się "bronić". Nigdy na nikogo nie widziałem tyle zgłoszeń, więc co jest na rzeczy? Inni potrafią pokojowo promować walkę z węglem a tylko on zbiera baty? Może właśnie dlatego, że jego "przeszłość" jest w tym kontekście po prostu kontrowersyjna?

Ja nie widzę problemu, by wrócił pod postacią Artura (o tym wyżej pisała Redakcja). Wystarczy by przestrzegał zasad - czyli szanował poglądy innych i pozwolił innym dyskutować w swoich tematach.

Ale to tylko moje zdanie. Wszystko leży w rękach "skazanego".

Arturo ma swój duży dorobek, dziennik, przekonania itp. Widziałem że wielokrotnie był banowany, chyba głównie za sposób przedstawiania swoich poglądów - czyli np.: zakłócanie wątków węglowych, co prowadziło do sporów i kłótni.

Staczacie się forumie,nie wiem przez kogo takie decyzje ale staczacie się...

To mam pytanie do Ciebie moderatorze finlaldia,czy zwrócenie komuś jak i innym nowym inwestorom,którzy odwiedzają forum, uwagi,że w nowym domu płaci dużo za ogrzewanie grzejąc węglem jest to wg Ciebie zakłócaniem wątku węglowego tak,żeby sprzedawcy kotłów na węgiel mogli bez "zakłócania" dalej naciągać nie świadomych inwestorów czy zwróceniem uwagi na występujący problem i ostrzeżeniem przed tym problemem nowych inwestorów,kórzy się nie wypowiadają a czytają jedynie forum ?

W czyjej sprawie Moderatorzy jak i Redakcja występuje ?

W sprawie płatnych sprzedawców kotłów na wegiel czy inwestorów obecnych lub przyszłych,żeby Ci sprzedawcy bez zakłóceń mogli dać się dalej naciągać ?

A to post za który zostałem zbanowany,finlandia,czy taki post był nie w stylu jaki preferujesz ? Wykaż,ten "zły" styl,kogo i czym obraziłem kogoś albo cos z nim było nie tak ?

No niestety post został usunięty,prosiłbym o przywrócenie tego posta chociaż tutaj i wykazanie w którym momencie nadawał się on do zbanowania.

Z tego co kojarzę,pisałem tam,ze 18zł/dobę za ogrzewanie weglem nowego domu 128m2 to bardzo dużo i że kocioł 19kW do takiego domu to jest nie jako jako parowóz.

Czyżbyś za to dostał 20 zgłoszeń,ze taka wypowiedź komuś wpłynie na sprzedaż węgla czy kotłów bo inwestorzy zaczną drążyć temat czemu ja piszę,że dużo płacą ???

Lepiej jest ogłupiać inwestorów bez zakłóceń ??

Ale prosiłbym o przywrócenie tego posta,żebym ja się nauczył co tam źle napisałem i nie w stylu odpowiadającym moderatorowi finlandi...

A ban był za spamowanie,prosiłbym o wykazanie gdzie i w czym w tym poście był spam:

You have been banned for the following reason:

Spampwanie w tematach węglowych

Date the ban will be lifted: 21-11-2015, 12:00

Edytowane przez Ktosik

Ja nie widzę problemu, by wrócił pod postacią Artura (o tym wyżej pisała Redakcja). Wystarczy by przestrzegał zasad - czyli szanował poglądy innych i pozwolił innym dyskutować w swoich tematach.

Ale to tylko moje zdanie. Wszystko leży w rękach "skazanego".

Oczywiscie jestem za,ale skoro chcecie,żeby nie zakłócać tematu węglowego i chcecie żeby przyszli inwestorzy byli w dalszym ciągu naciągani przez sprzedawców kotłów węglowych,żeby nie mieli pojęcia o dzisiejszym świecie,żeby zatruwali dalej powietrze,to proszę o zablokowanie mi dostępu do tego tematu.

Chociaż nie piszę tak o sprawach technicznych.

Ale skoro tak,to dla kogo jest Forum Murator ?????

A tak przy okazji co to wg Moderatora finlandii znaczy "swój temat" na ogólnopolskim FORUM BUDOWLANYM ???

Ja z racji tego,ze budowałem dom i wybudowałem ten dom i chyba dobrze,mam do powiedzenia duzo w kazdej dziedzinie i na każdym etapie budowy od fundamentu do wykończenia zatem który jest "mój" temat a który jest "nie mój" temat ?

Edytowane przez Ktosik

udajesz czy nie ogarniasz umysłem prostych rzeczy?

1. czytając temat o kotłach węglowych nie chce czytac o PC czy kotłach gazowych.
  2. Czytając temat o PC nie chce czytać o kotłach weglowych, ogrzewaniu prądem ani domach cudownie izolowanych.
  3. czytając o ogrzewaniu podłogowym nie chce czytać o leczących hemoroidy grzejnikach marki Boguś.
  4. swoje tematy czyli takie jakie pasują do Twoich zainteresowań. Załóz temat "dlaczego nie wybierać ogrzewania węglowego w nowym domu" i tam mozesz jechać równo "ekosyfie" ile Co się podoba. Będzie na temat i nikt Cię nie zbanuje.

Natomiast jesli nie ogarniasz prostych zasad pisania na temat to zrezygnuj z forum aż się nie nauczysz.

Edytowane przez coulignon