wykonawca 123 05.10.2014 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Witam wszystkich, niestety w większości wypadków dowiadujemy się po fakcie że trafiliśmy na nieuczciwego Inwestora Ja chciałem z całych sił ostrzec wszystkich przed pracą dla HM Inwest. Dostaniecie umowę do ręki po bezsensownych i poniżających negocjacjach, która nim do was dotrze zostanie zmieniona i znajdziecie w niej obciążające zapisy. Następnie będziecie okradani krok po kroku, z godności, nerwów, czasu a na końcu z pieniędzy.Nie łudźcie sie że jesteście cwani i macie prawnika, wygrywa zawsze ten co rozdaje karty chyba że za sukces ktoś uważa nie być okradzionym do końca. Rodzina Hofman nie boi się niczego - bo prawo jest po stronie żony Pana prezesaPrawnik nie boi sie niczego bo nawet jeśli wygracie z nim polemike to udowodnią wam poprawki i walną karyKierownik jeden, drugi - gracze poniżej krytyki, prócz etatu mają success fee od wcześniejszego zamknięcia budowy i tu zaczynają sie największe problemy, ze wszystkich sił pomiatają wami żeby opuźnić termin, następnie koleżeńsko dogadują się z wami i negocjują cene coraz niżej, natępnie wprowadzają swoich wykonawców i w ramach poprawek zabierają wasze pieniądze. Dodam że kierownik partycypuje w tym. Zagrywki na koniec - gwarancja - po odbiorach w ramach poprawek o których nikt was nie informuje tracicie gwarancje, a jak sie coś faktycznie zepsuje macie sprawe w sądzie natychmiast Jakość prac, firmy masow od nich odchodzą bo npw umowie macie tynki kat 3, następnie macie zrobić 4 ale to dopiero po jakiś 3000m2 tak żeby już na was zarobek był jak odejdziecieElewacja - byle by była najtaniej, przy odbiorze wszystko do zerwania bo źle zatarta, nie ten kolor etcPłytki - wiadomo krzywo - ale jak mają być prosto jak kierownik tak organizuje prace żeby wszyscy chodzili po świezym i dlugo by wymieniać Jeżeli chcecie mieć nie stargane nerwy to szeroki Łukiem Piszę to do wykonawców od dużych robót tam gdzie można kraść na potęgę bo któs kto ma u nic robote za 1000 zł to zrobi zapłacą itdKtoś kto robi powyżej 100k będzie miał problemy i w najlepsze wersji uda mu się zapłacić pracowników, może część materiału bo reszta zginie za sprawą tajemnych mocy z zamkniętych pokoi, gdzie klucz ma tylko ochrona - najlepszy przyjaciel kierownika Panowie HM Inwest to świnie i nie liczą się z nikim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenrykJ 08.10.2014 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Dołączam się do wykonawca123, też miałem podobne problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szlufka2 20.02.2016 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Nie polecam tego dewelopera. Kupilismy u nich mieszkanie na Goclawku w ubiegłym roku. Mieszkanie i cały blok maja wiele poprawek do wykonania,a deweloper nie chce ich uznać, nawet obejrzec ich nie chce, twierdząc, że jeśli coś nie działa, to jest to wina mieszkańców i ogólnie twierdzi, że wszystko zostało wykonane zgodnie z najlepszą wiedzą fachową. Bardzo nisko oceniam obsluge klienta tego dewelopera, szczególnie po odbiorze mieszkania. Wiem, że mieszkańcy niektórych oddanych przez nich bloków rozważają skierowanie pozwu do sądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukBud 22.02.2016 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 To jest chyba forum dla wykonawców, przynajmniej tak mi się wydaje... czy dla nabywców? Ja reprezentuję akurat wykonawcę, który współpracuje z firmą Grupa Inwest już od 10lat i jestem zadowolony ze współpracy - wiadomo bardzo mocno negocjują za każdym razem ceny, ale nigdy nie było problemów z płatnościami , faktury VAT płacą w ciągu 3-4 dni od przesłania - pod kątem współpracy jest wszystko w porządku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka_ree 09.03.2016 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Witam.Ja jestem szczęśliwą mieszkanka jednego z bloków wybudowowanych przez tą firmę - konkretnie mieszkam na Zana i szczerze mówiąc nie interesują mnie rozliczenia z wykonawcami - dla mnie najważniejsze, że mieszkania które budują są dobrej jakości, mają fajne układy i nie wstyd zaprosić gości, bo robią na prawde fajne klatki schodowe (tzn wejście). Dewelopera polecam - mieszkanie kupowałam dośc dawno, ale z tego co pamiętam to było wszystko sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violeet 19.03.2016 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Nie polecam tego dewelopera. Kupilismy u nich mieszkanie na Goclawku w ubiegłym roku. Mieszkanie i cały blok maja wiele poprawek do wykonania,a deweloper nie chce ich uznać, nawet obejrzec ich nie chce, twierdząc, że jeśli coś nie działa, to jest to wina mieszkańców i ogólnie twierdzi, że wszystko zostało wykonane zgodnie z najlepszą wiedzą fachową. Bardzo nisko oceniam obsluge klienta tego dewelopera, szczególnie po odbiorze mieszkania. Wiem, że mieszkańcy niektórych oddanych przez nich bloków rozważają skierowanie pozwu do sądu Przykre jest to, iż ludzie muszą się szarpać w tak ważnych kwestiach. Dobrze wiedzieć na przyszłość odnośnie tego dewelopera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika_1974 29.03.2016 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 A ja polecam współpracę z tą firmą - być może gdzieś były jakieś niedociągnięcia, ale ja na nic podobnego nie natrafiłam. Dodam, że kupiłam swoje mieszkanie właśnie od tego dewelopera po namowach znajomych, którzy wcześniej już kupili od nich mieszkanie i polecali. Ja również się zdecydowałam - nie było żadnych poprawek, na zewnątrz otoczenie budynku też jest OK - mieszka się dobrze, sam proces zakupu i odbioru mieszkania bardzo sprawny - kupowałam już wybudowane mieszkanie, co być może przyśpiesza procedury. Pomogli mi załatwić kredyt mieszkaniowy na normalnych warunkach. Ja polecam. Dominika T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miklaszewski 18.04.2016 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Ja przymierzam się do odbioru mieszkania na Siedleckiej, które kupiłem właśnie od tego dewelopera. Umowę podpisałem w zeszłym roku, a budowa właśnie została zakończona. Budynek wyszedł bardzo ładnie, super zgospodarowane są przestrzenie wspólne, lustra na klatce schodowej, elementy drewniane, ładna winda. Nie ma co - jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PHU Damian 16.05.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Dziwią mnie te wpisy sfrustrowanych wykonawców, a potem wyżywanie się na swoim kliencie w internecie. Jak spieprzyłeś chłopie robotę to nie dziw się, że ci nie płacą. Ja sam będąc małym drobnym inwestorem na cele komercyjne padłem ofiarą takiego nieuczciowego wykonawcy i niemal stałem się bankurem - teraz tropię takie przypadki na różnych forach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena_56 20.05.2016 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Ja przymierzam się do odbioru mieszkania na Siedleckiej, które kupiłem właśnie od tego dewelopera. Umowę podpisałem w zeszłym roku, a budowa właśnie została zakończona. Budynek wyszedł bardzo ładnie, super zgospodarowane są przestrzenie wspólne, lustra na klatce schodowej, elementy drewniane, ładna winda. Nie ma co - jestem zadowolony. A my właśnie jesteśmy pod obiorze mieszkania na siedleckiej - teraz wykańczamy. Jesteśmy zaskoczeni, że tak szybko udało sie deweloperowi oddać budynek - byliśmy nastawieni, że wprowadzimy się dopiero po wakacjach, a tutaj miła niespodzianka - wszystko wskazuje na to, że zamieszkamy już od lipca jak nasza ekipa stanie na wysokości zadania To cieszy o tyle, że wynajmujemy teraz mieszkanie - za kawalerkę na Pradze płacimy 1400zł + opłaty, co pozwoli nam zaoszczędzić przy okazji na małe wakacje, bo przez 2 miesiące nie będziemy musieli płacić komornego. Sam budynek na siedleckiej nam się podoba, mieszkanie zgodnie ze sztuką - wszystko ok. Bardzo cieszymy się, że wybraliśmy akurat tą firmę, bo nie napotkaliśmy na żadne problemy ani przy zakupie, ani na etapie budowy a tymbardziej na etapie odbioru mieszkania. Przypominają o płatnościach, informują o etapach budowy - to jest bardzo miłe i chyba żadko spotykane - zazwyczaj jak kupisz to cisza - nawet czasami o odbiorze mieszkania cie nie poinformują - trzeba sie samemu dowiadywać - moja siostra tak miała jak odbierała od Dom Dewelopment - mieszkanie już dawno wybudowane, a jak zadzwoniła aby umówić się na odbiór to powiedzieli, że już od 2 miesięcy oddają mieszkania i trzeba było się przypomniać Dlatego wolę mniejszych deweloperów, a nie jakieś molochy, gdzie jesteśmy jednym wśród setek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 20.05.2016 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Dziwny wątek jednopostowców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena_56 09.06.2016 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 A ile razy kupujesz mieszkanie? Zazwyczaj raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iRenk 13.07.2016 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Dzień dobry wszystkim. Widzę, że jest to forum dla ludzi z branży budowlanej. W związku z tym mam pytanie. Kupiłem mieszkanie na Kałuszyńskiej od tego dewelopera i chcę przesunąć ściankę dla żony - bo nie mieści jej się lodówka wg upatrzonego projektu. Czy to zawsze tak długo trwa? Chodzi mi o to, że deweloper powiedział, że da nam znać dopiero za ok. 2 tygodnie - wydaje mi się, że jest to bardzo długo, zwłaszcza, że nasze mieszkanie nie jest nawet wybudowane. Prośba o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz.dembinski 19.07.2016 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Tobie się wydaje że to tylko ścianka, a tam są kontakty, rury, kominy wentylacyjne itd. - to nie takie proste. Lepiej kupić od razu mieszkanie, które nam pasuje a nie kombinować i przesuwać ściany. Jakby nie było to zawsze jest to ingerencja w budynek i może go osłabić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.07.2016 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 ale bzdury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leonar 01.09.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Ja kupiłem kiedyś od nich mieszkanie na Sulejkowskiej 20 i teraz po trzech latach ze względu na powiększona rodzinę musze się przeprowadzić. Wybrałem inwestycje na Kordeckiego bo tam jest najszybszy termin oddania (mieli jeszcze jakiś gotowy budynek na Pradze północ, ale z urodzenia jest grochowianinem i nie chcieliśmy zmieniać szkoły dla dzieciaków). Budynek na Kordeckiego bardzo mi się podoba i widać ze nawet od czasu Sulejkowskiej podnieśli już standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja Przygodzka 26.09.2016 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Zapraszam na mój wpis o tym deweloperze na forum gazety - http://forum.gazeta.pl/forum/w,106,49310125,49310125,grupa_inwest_deweloper.html#p162443285 Dodam, iż zadałam sobie trudu, aby objechać kilka ich inwestycji i porozmawiać z mieszkańcami bloków budowanych przez Grupę Inwest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianT1719514873 14.10.2016 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Ja z kolei zadałem sobie trud, aby poczytać o nich opinie w internecie. I potwierdzam wpis Maji, że na gazecie jest najwięcej informacji na ich temat. Chyba na prawdę wiarygodnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
discov 30.11.2016 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Ja z kolei zadałem sobie trud, aby poczytać o nich opinie w internecie. I potwierdzam wpis Maji, że na gazecie jest najwięcej informacji na ich temat. Chyba na prawdę wiarygodnych... Bracie, nie ma wiarygodnych opinii w internecie, bo są całkowicie nieweryfikowalne…A poza tym ludzie różne głupstwa piszą… Ja tego dewelopera zweryfikowałem w ten sposób: - objazd inwestycji zrealizowanych - informacje o generalnym wykonawcy - porządek na budowie - terminowość oddawania budynków Sprawdź sam te elementy i będziesz miał pewność, że jest ok. HM Inwest realizuje teraz bardzo dużo inwestycji i widać, że działają teraz naprawdę profesjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daga_Praga 25.01.2017 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Witam, chyba musze potwierdzić opinie discov – odbieraliśmy teraz mieszkanie na Kordeckiego, myślałam, że ich pojadę, ale bardzo pozytywnie mnie zaskoczyli, raptem jeden ubytek w szlichcie, który przy mnie od razu naprawili no i brak nawiewnika w oknie, ale to akurat mogę zrozumieć, że o czymś można zapomnieć. Generalnie standard bardzo solidny i mają bardzo ładną kierownik budowy, mąż tylko się do niej szczerzył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts