hokejgk1 13.10.2014 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Witam, Niebawem będe zakładał instalacje w swoim nowo budowanym domu, chciał bym sie dowiedzieć co będę potrzebował do:- zgłoszenia o przyłączenia do sieci - dostawcą mojej Energi jest ENEA - dzwoniłem do biura obsługi to oni wymagają tylko podpisanie oswiadczenia na ich druku i pieczątki.- odbiór budynku "pozwolenie na użytkowanie" - w dzienniku budowy nie ma nawet kartki o elektryce żeby wykonawca z uprawnieniami się tam podpisał ! (jak to ma w przypadku instalacji gazowej, odbioru kominów itp). Czy składając dokumenty do starostwa wymagają jakieś dokumenty ? Jedynie co zauważyłem to na oświadczeniu z ENEI jest wpis że przekazano mi wyniki z pomiarów itd. --->>> Poco Mi te wyniki, czy to tylko dla mnie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 13.10.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Witam, Niebawem będe zakładał instalacje w swoim nowo budowanym domu, chciał bym sie dowiedzieć co będę potrzebował do: - zgłoszenia o przyłączenia do sieci - dostawcą mojej Energi jest ENEA - dzwoniłem do biura obsługi to oni wymagają tylko podpisanie oswiadczenia na ich druku i pieczątki. - odbiór budynku "pozwolenie na użytkowanie" - w dzienniku budowy nie ma nawet kartki o elektryce żeby wykonawca z uprawnieniami się tam podpisał ! (jak to ma w przypadku instalacji gazowej, odbioru kominów itp). Czy składając dokumenty do starostwa wymagają jakieś dokumenty ? Jedynie co zauważyłem to na oświadczeniu z ENEI jest wpis że przekazano mi wyniki z pomiarów itd. --->>> Poco Mi te wyniki, czy to tylko dla mnie ??? bo wykonawca nie musi miec uprawnien. instalacje mozesz sam polozyc. jedynie pomiary, jakies rezystancje czy cus, musi wykonac ktos z uprawnienjami i z kwitkiem od niego i odbiorem budynku idziesz i podpisujesz umowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 13.10.2014 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Ale ENEA niewymaga żadnych pomiarów tylko podpis na oświadczeniu które ejst do ściągnięcia z ich strony .. i to wszystko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.10.2014 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 ja miałam tylko wpis kierbuda w dzienniku, że instalacja została wykonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts