Madzik88 21.10.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Witam! Niedawno pomalowałam ściany salonu farbami Dekoral Fashion- monsunowa zieleń oraz Dekoral- Czerwień Pompei co widać na załączonych zdjęciach. Niestety efekt końcowy nie spełnił moich oczekiwań. Kolory bardzo mi się podobają, ale pokój stał się nieco ponury i bez życia. Bardzo proszę o ciekawe pomysły, które pozwolą rozjaśnić pokój i dodadzą mu energii:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 22.10.2014 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Ta monsunowa zieleń byłaby w sam raz gdyby meble były jasne,a ja widzę niebieskie krzesła i ciężkie ciemne zasłony.Dla mnie ten kolor jest do likwidacji na jaśniejszy kremowy taki jak masz w dywanie.Natomiast czerwień bym zostawiła na ścianie oraz dała jasne lekkie zasłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.10.2014 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 (edytowane) Wnętrze starasz się stylizować, ale brakuje ostatecznego szlifu - chociażby sztukaterii pod sufitem czy stolarki wokół otworu drzwiowego. Jest ciemno, bo zastosowałaś dwie ciemne, nasycone barwy (granat i zieleń) + ciemny odcien drewna. Stało się mieszczańsko i nobliwie.Jak chcesz rozjaśnić to musisz jeden z tych ciemnych kolorów zamienić na odcienie beżu, kremu, zółci Zmiana zasłon np. na zółte da taki efekt:http://martykenney.com/wp-content/uploads/2014/09/Room-Decor-Ideas-room-decor-ideas-page-3-classic-green-dining-room-decor-ideas-.jpg Ja bym witrynki ustawiła prosto pod scianą a między nie dała komodę i duży, jasny obraz lub duże lustro w stylizowanej ramie.http://images66.fotosik.pl/298/ff96ce3d418df5a2gen.jpg Edytowane 22 Października 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.10.2014 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Tutaj rozjaśnienie dało zastosowanie paneli ściennych:http://hgtv.sndimg.com/HGTV/2013/04/15/DP_TerraCotta-Properties-Green-Dining-Room_s4x3_lg.jpg Tapicerki krzeseł nie trzeba wymieniać - wystarczy uszyć sukienki pod kolor zasłon:http://www.dwellhomedecor.com/wp-content/uploads/2013/12/Green-Dining-Room-with-Soft-Brown-Chairs-Covers.jpg dlaczego lampa wiszaca jest w takim dziwnym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik88 22.10.2014 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 dziękuję Klinka za opinię, krzesła w salonie są zielone może tylko na tym zdjęciu wyglądaja na niebieskie. Nie chcialabym zmieniać koloru, ale pomyslę nad zasłonami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik88 22.10.2014 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Dzięki Elfir za rady. Podoba mi sie pomysł z panelami ściennymi, ale może najpierw spróbuje zmienić zasłony, co myślisz o złotym kolorze? A może dywan trzeba zmienić na jasny, poprawiłoby to wygląd pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik88 22.10.2014 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Lustro mam i planuję je powiesić miedzy witrynkami lub miedzy oknami, nie wiem gdzie byłoby lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.10.2014 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Złote zasłony - może wyjść zbyt "bogato". IMHO dywan ma zły wzór. Potrzebujesz klasycznego, np. : http://www.piekne-dywany.pl/public/assets/images/beluchi/dywan0637d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.10.2014 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Rozumiem, że to ma być salon a nie tylko jadalnia?W takim razie między okna dałabym TV. Wtopi się w ciemne tło. Wówczas jedna kanapa na ścianę z drzwiami a druga w miejsce komody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik88 23.10.2014 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Dziękuje za pomysły. Nie chciałabym w salonie zmieniać koloru ścian oraz mebli ponieważ pomalowałam go tylko tydzien temu.Bardzo prosze podsuncie mi jeszcze inne pomysły, moze tylko częsciowo te sciany zamalować? Telewizoora tam nie wstawie, ponieważ stoi w innym pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.10.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 tyle, że nigdzie nie sugerowałam przemalowywania ścian... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik88 24.10.2014 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Elfir przepraszam Cię bardzo ja nigdzie nie pisałam , że Ty sugerujesz mi przemalowanie ścian, chyba źle się zrozumieliśmy chodziło mi o inne jeszcze Twoje ciekawe pomysły na te moje ciemne ściany w dalszym ciągu liczę na pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 24.10.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Madzik88 .... ale jak chcesz dokonac zmian nie zmieniając niczego............zasłony na jasne (nie złote!!!) dywan w stylu wcześniej proponowanym,dobrać kolory... zasłony i obicia lub sukienki na krzesło w jednym, jasnym kolorzepojeżdzić trochę z meblami, szczególnie zrezygnować z ustawiania witrynek po rogach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekppp 26.10.2014 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 ja też raczej postawiłbym na jaśniejsze kolory no i zrezygnował ze złota - złoto raczej nie wygląda dobrze w pomieszczeniach, ale to jest tylko moja opinia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artystka 30.10.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 (edytowane) Też bym postawiła na jaśniejsze kolory - a dodatkowo spróbowałam dodać jasne dodatki.... Jak studiowałam na wydziale architektury to pamiętam, że super dodatki zawsze znajdowałam w sklepach internetowych. Potem wrzucałam do wizualizacji... Jak dużo pieniędzy chcesz wydać na zmiany? Jak dla mnie przemalowanie ścian dużo pomoże, a koszty nie będą zbyt wysokie. Przy ciemnych meblach i ciemnych panelach przydały by sie jasne akcenty.... Edytowane 30 Października 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aski 06.11.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 (edytowane) fachowcem nie jestem i nie znam się na łączeniu kolorów, do tego na zdjęciu wygląda to inaczej a jeszcze inaczej na każdym monitorze myślę jednak że przemalowanie ściany na kolor biały załatwi sprawe Edytowane 6 Listopada 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinokio_a 08.11.2014 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Moim zdanie powinnaś zrobić:: - wiszącą lampę przenieś nad stół, - dywan przenieś pod stół i zobacz jak będzie wyglądał. Na środku pokoju może być jakiś wyjątkowy, piękny dywan. Ten chyba taki nie jest. - zasłony rzeczywiście zmień na jasne ale w żadnym wypadku na złote, - pomiędzy okna dałabym te kwiaty, troszkę złagodzą tą czerwień, - komodę tak jak proponowali wcześniej dałabym pomiędzy witryny, a na niej stojące dwie takie same lampki lub jedną. Nad komodą lustro w pięknej ramie, - krzesła i stół są przepiękne i w żadnym razie nie nakładaj na nie sukienek (!) Pierwsze na co zwróciłam uwagę to piękne krzesła, choć szkoda, że nie z niebieskim obiciem tak jak to wyszło na zdjęciach - w drugiej części pokoju zrobiłabym kącik wypoczynkowy. Sofa (tylko nie nowoczesna) mogłaby być pod kolor tej ściany czerwonej, ustawiona bardziej na środku, odsunięta od ściany, do tego jeden lub dwa fotele i stolik okolicznościowy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik88 08.11.2014 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Dzięki za pomysły, pisałam wcześniej o złotych zasłonach, ponieważ te które wiszą są dwustronne i ta druga strona jest własnie złota:) Kwiaty postawiłam w rogu ściany bo są tam rury, które chciałam zakryć i stąd też te witrynki postawione rogowo. Zdecyduje się chyba, tak jak prawie wszyscy mi radzicie na zmiane koloru, tylko teraz na jaki? Pinokio_a: w pokoju nie chiałabym stawiac żadne sofy ponieważ pokoj typowo wypoczynkowy już mam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik88 16.11.2014 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 W dalszym ciągu proszę o pomysły związane z tym pokojem, jestem gotowa na wszelkie zmiany zostawiając przy tym meble:) Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIXERS 16.11.2014 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Naszym zdaniem efekt jest nieco ponury ponieważ w pomieszczeniu są ciemne ściany oraz ciemne meble.Na pewno przydałoby się zmienić dodatki tak aby rozjaśnić nieco pomieszczenie. Zastanawiałaś się autorko czy aby nie zainwestować w nowe zasłony w jaśniejszym kolorze? Może warto byłoby również powiesić kremowe firany?Polecam zrezygnować ze stojącego na podłodze wazonu z kwiatami pomiędzy dwiema witrynami i powiesić tam obraz. Może spodoba Ci się ten pejzaż?http://pixers.pl/image/1/400/n8nLuBWFo6ESd8nTaZkY21ERJ81OHcnZ2tDYwkV1nzUUP5EFfpXNwoEMbZcRfNDXw79Qh7jSh7jShYcRh72MhF3FqzSKhZkaMR3KhRGKm5dRkRHT0NnasiGaho2F0Rni/76/51/51/0076515142/2/obrazplakat-winnice-mendoza-argentyna-owoc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts