Nefer 09.01.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Uwierają mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 10.01.2015 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Nie , nie Nefer - Ty jesteś uprzedzona do reniferków, a one chcą dobrze dla Ciebie . Ps. OK. koniec tego spamu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.01.2015 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 12.01.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 (edytowane) A co to są te "reniferki"?Bocianki to kojarzę, ale reniferki? Czyżby one były powiązane z bólem dupy? Edytowane 12 Stycznia 2015 przez Stanowska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.01.2015 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 12.01.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 (edytowane) Dzięki, teraz wiem, co to reniferki Niby nic, bo mało oprocentowane, ale bolą, jak miesiączka Edytowane 12 Stycznia 2015 przez Stanowska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.01.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 23.01.2015 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Kominek to tylko rzecz gustu, poza tym można zmienić. Z charakterem trudniej. Wojenki to na priv, tu akurat popieram Stanowską.Wracajmy do tematu.Ten duży dom to od jakiej pow. liczyć? Bo tak naprawdę, Ci co mają duże domy, raczej nie pisują na FM. Dla mnie byłoby to tak ok. 300m2.Mało jest chyba autentycznych użytkowników, większość postów to tylko dywagacje. Żeby nie było że mi brakuje metrów. Obecny dom uważam że mógłby być mniejszy, ale garaż o pow. ok.100m2 (ze strychem), jest po prostu za mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.01.2015 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Nie zdecydowałabym się na pewno na kredyt trzydziestoletni - wolałabym w bloku mieszkać. Naprawdę. W Poznaniu mieszkanie dla rodziny 2+2 (czyli około 70-80 m2) kosztuje więcej niż dom pod miastem o pow. ok. 120-150 m z działką! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 24.01.2015 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Byś się zdziwił,znam takiego jednego a nawet dwóch z forum z tematu ekosyfu. Swoje "pałace" 300m2 i ponad grzeją syfem węglowym z tego względu,ze ich "nie stać" na cywilizowane źródła ciepła. Dla mnie to jest buractwo w najczystszej postaci. Na zewnątrz Pałac a w środku jaskiniowce,wieś śpiewa,wieś tańczy. Arturku wyluzuj każdy robi jak chce. PS mieszkam teraz na wsi ( wprawdzie z tramwajem ale zawsze wieś to wieś ) mam 310m2 dom + 140 m2 strychu i PC PW , nie czuję się ani lepszy ani gorszy od tych co mają inne domy. Też nie lubię jak mi sąsiedzi syfią z kominów ale zachęcać do zmiany a obrażać to dwie różne sprawy. Edytowane 25 Stycznia 2015 przez surgi22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadziulaPM 05.09.2015 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 (edytowane) My z żoną i dzieckiem mieszkamy w sporym domu i mogę zaprzeczyć temu, że w takim domu jest dużo sprzątania. Łatwo utrzymać w nim czystość, duży metraż sprawia, że pomieszczenia nie są zagracone i łatwo się je sprząta. Co do wygody to kwestia przyzwyczajeń do małych bądź większych metraży. Oj dziękuję, to mnie na duchu podniosło:) Każdy w okół mi nad uchem brzęczy, będzie dużo sprzątania. Nasz domek, to raczej wg naszych potrzeb średni, ale chyba się wpisujemy w przedział "większych domów". 2+2 + przyszłościowo może nas przybędzie 160m użytkowej salon, kuchnia, jadalnia gabinet, 3 pokoje dla dzieci i nasza sypialnia /( parter + poddasze) + garaż , garderoby do każdego pokoju ( marzenie, że w garderobie łatwiej porządek utrzymać niż na półkach w szafkach) , spiżarka mała przy kuchni, pralnia, 3 łazienki ( jedna na parterze- gościnno- techniczna , dwie na poddaszu- jedna prywatna i jedna dzieciowa) + 110 m piwnica= pomieszczenia rekreacyjne, sauna, druga spiżarnia, pokój muzycznych prób, kuchnia " przetworowo- serowarska " itp. itd. Teraz mieszkamy w małym domku, maleństwo takie, ze ciągły bałagan, bałam się by nie popaść ze skrajnosci w skrajnośc i giganta nie zrobić - tutaj sie po prostu nie mieścimy i przy sprzątaniu muszę co chwila cos przestawić, by do czegos sie dostać. Początkowo myśleliśmy o okołoo 180 użytkowej + gospodarcza, ze względów ekonomicznych zeszliśmy do 160 i dalej słyszymy jęki, ze duży - zwłaszcza od rówieśników którzy za podobną cenę kupili mieszkanie w bloku 60m:/ W rodzinnym domu było nas 2+4 począktkowo na 120m, potem adaptowane zostało poddasze+ 20 m i było mega ciasno, a róznica miedzy starszą dwójką i młodszą dwójką to około 10-16 lat, więc gdy maluchy podrosły, starszaki na studiach już były, na tej podstawie określaliśmy nasze optimum. Domek tak zaprojektowany, że teraz gdy jesteśmy z dziećmi i jesteśmy zdrowi- cały domek w uzyciu bedzie, gdy maluchy pójdą w świat możemy "odciąć" górę i korzystać oraz ogrzewać jedynie parter około 110m plus garaż, no i piwnica;) Mam nadzieję, ze bedzie sie fajnie mieszkało, choć teraz obserwując rosnace mury mam nieodparte wrażenie, ze jakiś mały ten domek wychodzi Edytowane 5 Września 2015 przez MadziulaPM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts