Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile Was kosztował m2 za stan deweloperski?

giman

Ile Was kosztował m2 za stan deweloperski?  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile Was kosztował m2 za stan deweloperski?

• do 1500 zł
      7
    • 1500 - 2000 zł
      11
    • 2000 - 2500 zł
      12
    • 2500 - 3000 zł
      7
    • powyżej 3000 zł
      3

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

2200 PLN m2 podłogi,

ceny szaleją, wzrost gospodarczy, 500+, najniższe bezrobocie, wszyscy się budują, płace rekordowo wysokie i rosną.

Jak bym nie liczył na załamanie/spadek ewentualnie może być zachamowanie we wzroście cen.

Boom 2008 był nakręcony przez bańkę na rynku kredytów hipotecznych, gdzie kredyty dawali wszystkim na 120% ceny nieruchomości,

teraz wzrost jest zdrowy, ludzie mają kupe kasy, większość nieruchomosci/mieszkań ludzie kupują za gotówkę, którą nie chcą trzymac w banku na 1%

PNB 2012. Jak narazie 2210zł/m2 190m2 po podłodze (garaż ok 40m2) i budynkiem gospodarczym ok 20m2 z MFP

Z starą kuchnią jeszcze z mieszkania, bez drewnianych schodów narazie goły beton, bez pol bruków tynku i farby na elewacji.

Zdefiniuje ktoś co to stan dewloperski??

Edit:

Wydałem gdzieś 420000 tak prawie na gotowo jeszcze tak ze 100000 by się przydało

Edytowane przez kulibob

• 3 weeks później...
  • 5 weeks później...

Stan deweloperski nie zależy kto go robi firma czy sobie sami.

Każdy traktuje stan deweloperski po swojemu bo nie ma norm.Firma jak oddaje dom w stanie deweloperskim to jest ewelacja zrobiona, tynki pomalowane farbą podkladową, zrobione instalacje elektryczne i CO i czasami jest zamontowany piec a czasami nie.Nie ma drzwi, plytek ani podłóg.

Spotkałem się też że deweloperka to nawet tynków nie miala tylko z zewnatrz wykonczony.

Więc nie posiadając definicji stan deweloperski jest wolna amerykanka.

Jak pisałam - dla mnie stan deweloperski to etap w którym kierbud może podpisać papiery do NB oddające dom do użytku.

A może je podpisać bez mebli, bez pomalowanych ścian, bez wykończonych podłóg, bez parapetów, drzwi i pralki, bez kranów i wanny.

Ale muszą być tynki wewnątrz, ocieplenie i instalacje.

Edytowane przez Elfir