Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój AMERICAN DREAM

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Rozalia - mnie przyciągnął bliźniaczy tytuł galerii jak u Nihiru. Pomijam taka zbieżność skoro Nihiru nie ma nic przeciwko. :) Domek świetnie urządzony - będę zaglądać.

P.S Mam taka samą podłogę od Zienia w małej czarnej łazience jak u Ciebie.:p:D

Oczywiście pieję z zachwytu nad boską sypialnią.

U mnie jak pomalowałam ściany w odcieniach szarości to się niektórzy pytali kiedy będzie malowanie bo to szare to chyba tynki. :D

Edytowane przez tutli_putli

Witam wszystkich :welcome:

Powyżej zamieściłam zdjęcia holu na dole. Na jednym jego końcu znajdują się schody a na drugim otwarte wejście na salon i kuchnię. Znajdują się tam również drzwi prowadzące przez pomieszczenia gospodarczego do garażu. Na przeciw drzwi wejściowych jest lustro słońce, chciałam pod nim dać konsolę ale niestety okazało się, że jest tam za wąsko (po zrobieniu tapicerowanego siedziska). Obok lustra obecnie jest wnęka na szafę - robi się od miesiąca :rotfl:

Na pustej ścianie obok schodów myślałam, żeby zrobić jakiś biały ozdobny napis z naklejek(do kupienia na allegro)...sama nie wiem....

Generalne chciałam,żeby wejście do domu nie łączyło nowoczesność z klasyką.

Witam! Wnętrza idealnie pode mnie :) Przygotowuję się do budowy jednak już dawno zdecydowałam się na dokładnie taką kolorystykę wnętrz... elegancko i ze smakiem, ale bez większego nadęcia :) Mam tylko jeden problem... ze względu na to że stolarka okienna od wewnątrz będzie u mnie również w kolorze drewna, zastanawiam się jakie drzwi wybrać do wnętrz: tak jak w Twoim przypadku białe drzwi i listwy pięknie rozjaśniają pomieszczenia, natomiast w naturalnym kolorze drewna zbliżonym do stolarki okiennej i podłóg również mogłyby być efektowne...oj, na szczęście mam jeszcze dużo czasu na takie problemy...

Pytanko do Ciebie - co masz na podłodze (ja przymierzam się do płytek Hasel Ochra z Paradyża, choć tak dużo złego się o nich naczytałam - podobno krzywe jak diabli, że szukam czegoś zbliżonego - ach a tu moja inspiracja http://www.paradyz.com/plytki/tarasowe-salon/hasel )? i jaki to dokładnie kolor ścian (no bo idealny)? Pozdrawiam i dodaję Cię do ulubionych :)

Kjuta- szafę będę miała w tym tygodniu obecnie jest przygotowana wnęka a w niej wsi pełno kurtek( niebardzo to wygląda dlatego nie robiłam zdjęcia). Niebieskie tapicerowane siedzisko- skrzynia-jest też moją przechowalnią pierdołków Edytowane przez rozaliafashion

U Jaśków- cieszę się, że Tobie również się podoba. Ci do drzwi to długo myślałam, że będą z koroną na górze. ..nawet dobrze,że stolarz miał opóźnienie bo w ostatniej chwili zmieniała na listę ozdobną dookoła i całe szczęście ������ . Więc pewnie nim zrobisz drzwi znajdziesz na nie jeszcze kilka koncepcji :yes: cóż kobieta zmienną jest:lol2: . Kolor ścian to SAN WET II Flugera. Na podłodze mam na parterze płytki Maratzi, na piętrze i schodach lite deski bejcowane na orzech.

Szkoda też, że jest taka słaba ostrość, ale już widać, że masz piękną boazerię

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=288288&d=1415564773

]

Ja widze niesamowitą lampę Flos od Mesmetric:

http://www.mesmetric.com/img/products/6248_flos_2097_1.jpg

Kominka nie mam w tym domu, mam ogrzewanie gazowe :-)

Amerykański dom bez kominka? Nie może być. A na czym powiesisz skarpety dla Mikołaja? :D

Amerykanie mieliby przynajmniej kominek gazowy :D

Nie dziewczynki nie myślałam, gdybym chciała mieć kominek to bym go miała. Jak już wspomniałam mam kominek w domku letniskowy i dla mnie to jest uciążliwa sprawa (brud ,kurz ..,że nie wspomnę o całej pracy przy nim ) . Oczywiście podobają mi się kominki w aranżacjach domów amerykanskich ale nie na tyle by go mieć

A na gaz bym przeżyła :D ale jakoś mi go wcale nie brakuje i drugi raz podjełabym taką samą decyzję . Staram się dom dostosować do siebie a nie robić dokładnie to samo kropka w kropkę. ..nie wszystko w moim domu odzwierciedla styl amerykański ale jest go bardzo dużo dlatego tak nazwałam wątek Edytowane przez rozaliafashion