morphinestar 10.11.2014 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Witam, jestem właśnie w trakcie kupna swojego pierwszego mieszkania, przede mną remont a w raz z nim brak pomysłu na aranżację pomieszczeń. Moja największa zmora: kuchnia i łazienka. Pomysły: 1) Łazienka - przesunąć ścianę łazienka-sypialnia na rzecz pomniejszenia wnęki w sypialni w której ma być szafa wnękowa 2) Salon - kominek, komin znajduje się na ścianie pomiędzy sypialnią a salonem - jeśli ktoś orientuje się jak to jest z kominkiem w kamienicy (formalności, zgoda sąsiadów itd.) dajcie znać Kuchnia - brak pomysłu na ustawienie segmentu kuchennego (na wymiar) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 11.11.2014 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Korytarz jest wąski i brak miejsca na szafę czy zostawienie butów.Ścianę w łazience przesunęłam o 0,5 żeby się zmieściła wanna.Co do kuchni to najlepiej pasuje rzucić kuchenkę na przeciwną ścianę ale tutaj pojawia się problem z możliwością przeniesienia gazu. http://static.pokazywarka.pl/i/4906971/504767/juikop.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.11.2014 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 kominek w kamienicy - wysokośc kondygnacji buydnku nie może być wyższa niż 4 o ile pamiętam.Poza tym kominek zawali ci maly pokój powierzchniowo. Już lepiej lekka koza. Masz tam chyba ścianę nosną - o ile mają być zmieniane otwory drzWiowe, to trzeba projekt konstrukcyjny zrobić http://images66.fotosik.pl/358/d4595ede0568f992.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morphinestar 08.12.2014 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Pomysły: 1. Powiększenie łazienki przesuwając ścianę łazienka-sypialnia 2. W pomieszczeniu sypialnia zrobienie kuchnio-jadalni-salonu tylko czy pokój nie jest za mały? Z podłączeniem wody, kanalizacji nie będzie problemu natomiast co z przeciągnięciem rury gazowej i brakiem komina - segment kuchenny chciałabym żeby był w pomniejszonej wnęce? Chcielibyśmy zyskać dodatkowy pokój przenosząc kuchnię w inne pomieszczenie, remont mieszkania dopiero się zacznie - ściany będzie trzeba na nowo kuć z uwagi na źle przeprowadzony montaż instalacji elektrycznej więc właściwie jeszcze wszystko możemy zmienić. Jakieś pomysły?smiling smiley Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 08.12.2014 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Z rzutu wynika że są to ściany nośne jedynie ta pomiędzy łazienką a kuchnią to działówka,więc nie do ruszenia. opcja bez burzenia i przestawiania ścian http://static.pokazywarka.pl/i/5428735/404368/tu99.jpg Edytowane 8 Grudnia 2014 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morphinestar 08.12.2014 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Ściana pomiedzy łazienka a sypialnia też jest działowa (nie zaznaczyłam) dlatego chcemy ją przestawić żeby powiększyć łazienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.12.2014 00:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 ale sypialnia ma tylko 16 m2. Jak ją jeszcze pomniejszycie to jak chcecie tam zrobić coś więcej niż meble kuchenne i stół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morphinestar 20.12.2014 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Jakieś pomysły na wykorzystanie wnętrza? Wychodzi na to że segment kuchenny (będzie robiony na zamówienie) musi być na ścianie z kominem gdzie jest wnęka której nie można przesunąć z uwagi na okno - okno jest trzyskrzydłowe z czego dwa skrzydła "dochodzą" do ściany, jedno skrzydło jest w łazience. Chciałabym aby segment był bez skosów, zaokrągleń a kompletnie nie mam pomysłu jak to zrobić mając wnękę 35cm - nie chciałabym żeby od momentu zakończenia wnęki półka kończyła się o 35cm dalej. Mieszkanie jest aktualnie przed remontem, zawsze można zmienić położenie kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 21.12.2014 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Po przesunięciu drzwi kuchnia sie robi bardziej ustawna - zyskujesz całą lewą ścianę na zabudowę. 1)We wnęce blat standardowej głębokości a dalej przy kominie jego kontynuacja w formie waskiej półki ok.25cm szerokości . Można też dostawić ściankę 25cm(czerwona na rysunku) na końcu komina i powstaną dwie wnęki - jedna o głębokości standardowego blatu a przy kominie płytsza, do dowolnego zagodpodarowania, np. na dole grzejnik a powyżej półki. 2) We wnęce płytki blat(35cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morphinestar 12.01.2015 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Wczoraj dostałam projekt kuchni, niby jest ok jednak coś mi w nim nie pasuje. Nie jestem przekonana do uskoków w ustawieniu mebli oraz czy dwa słupki (lodówka pod zabudowę + piekarnik) nie będzie zabierał zbyt dużo światła (w wersji przy oknem). Jeśli macie jakieś propozycje piszcie proszę Kuchnia z MDFu w kolorze białym, blat w kolorze czarnym lub szarym.Podzielcie się swoimi doświadczeniami, lepszy mdf mat czy połysk? Różnica w cenie 1000zł. Jaka podłoga będzie pasowała do takiej kuchni? Co dać (płytki, farba lateksowa) powyżej blatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 12.01.2015 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Najbardziej podoba mi się wersja ze zdjęcia 2, tylko nie robiłabym drugiego komina - piekarnik pod płytę - a tu blat. A gdzie masz zlew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morphinestar 12.01.2015 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 To jeszcze do ustalenia:) Też myślałam o tym żeby zrezygnować z jednego słupka i ewentualnie zlew dać przy lodówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts