szpilka_006 11.11.2014 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Witam, Jestem na etapie kupna swojego pierwszego mieszkania i mam problem z aranżacją. W załączniku nr 1 jest plan mieszkania otrzymany od dewelopera, która nie w 100% mi odpowiada. W drugim załączniku jest moja "wizja" mieszkania (urządzany będzie salon z aneksem kuchennym, łazienka i sypialnia). Chciałabym aby główna sypialnia była w małym pokoju (8,36m2). W tym pokoju jest wykusz (zabudowany balkon, w którym chciałabym umieścić biurko, jednak mam wątpliwości czy będzie tam dobre miejsce..). Zależy mi aby w tym pokoju znajdowała się też zabudowana szafa. W łazience wszystkie przyłącza znajdują się na lewej ścianie, zamiast wanny będzie prysznic. W pokoju dziennym również znajduje się wykusz, w którym będzie docelowo pufa do siedzenia z kompletu do sofy (czy to dobry pomysł?). Proszę o komentarze jak można byłoby praktycznie zaaranżować to wnętrze. Cenię sobie minimalizm i prostotę. Dziękuję ślicznie za wszelkie porady Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 11.11.2014 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Świetny projekt deweloperski! Dawno takiego tu nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaaarola 11.11.2014 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Świetny projekt deweloperski! Dawno takiego tu nie było niekoniecznie, bo ustawieniem mebli całkowicie zastawił wyjście na taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 11.11.2014 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Pisałam o planie, nie o propozycji aranżacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpilka_006 11.11.2014 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) Dokładnie tak jak mówisz Kaaarola, zgadzam się z Tobą. Projekt mieszkania według dewelopera nie jest najlepszy, bo w pokoju dziennym sofą zastawił wyjście na balkon oraz ustawił tak telewizor, że jest naprzeciwko drzwi balkonowych skąd będą bezpośrednio padały promienie słońca (balkon jest na zachód) i nie będzie można w spokoju telewizji oglądać Dlatego pomyślałam, że lepsze jest ustawienie według załącznika nr 2 (moja wizja) ale czekam na komentarze i sugestie czy dobrze ja myślę, czy ktoś ma inne ciekawe pomysły Dodatkowo nie jestem pewna co do wykuszy (balkonów zabudowanych w sypialni i pokoju dziennym). W sypialni chciałabym mieć biurko w tym wykuszu (takie wąskie, żeby można było laptopa ustawić) a w pokoju dziennym to sama nie wiem jak to zagospodarować... Edytowane 11 Listopada 2014 przez szpilka_006 rozszerzenie wpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaaarola 11.11.2014 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 zwróć uwagę, że ten mały pokój, który chcesz przeznaczyć na sypialnię ma ledwie 229 cm szerokości, a większość łóżek ma +/- 207 cm, zostanie ci 20 cm na przejście na drugą stronę łóżka i do tego wykuszu - to mega mało, mnie więcej tyle co zeszyt A5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpilka_006 11.11.2014 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Kaaarola, tak wiem o tym, że to bardzo mało, a ten drugi pokój miałby być w przyszłości pokojem dla dziecka. Znalazłam łóżko, które zmieściłoby się w tym pokoju i można byłoby tam przejść (załącznik) ono ma 10 cm wgłębienie gdzie można postawić stopę i przejść obok łóżka w dalszą część pokoju. Chyba, że lepiej zrobić sypialnię w tym większym pokoju a w tym w przyszłości pokój dla dziecka? Chociaż wolałabym większy pokój dla dziecka zostawić niż dla siebie tylko dla sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.11.2014 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 joliska - kompletnie się z tobą nie zgodzę. Te wypustki nijak nie powodują, że mieszkanie jest ustawne. jest koszmarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts