Reinchardt 20.11.2014 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Dzięki za podanie opcji, temat coraz bardziej nasuwa mi koncepcję. Podejrzewam, że pozostanę chyba przy wersji pierwotnej - czyli pierwszy rysunek Elfira. Kubnecki też "dobze godo" z tym że mam obawę, że brama jezdna zsunie się z prowadnicy dokładnie wtedy, kiedy mnie nie będzie w pobliżu a żona w obie ręce zacznie płakać bo przecież do pracy trzeba. Krzyżowanie drogi od furtki do domu z podjazdem troszkę burzy ład, bo jak samochód zostanie na podjeździe to trzeba będzie z siatami tańcować między płotem a zderzakiem. No i rysunki Elfira podsunęły mi pomysł na zagospodarowanie śmieci:). Będę informował o postępach i podjętych decyzjach ale do tego jeszcze troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.11.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Ten układ z odsuniętą furtką projektowałam u kilku klientów. Ale miałam też takich, gdzie brama zachodziła na furtkę - też żaden problem. Ważne by zawiasy furtki były po stronie bramy, aby furtka się sama zamykała gdy brama się przesuwa, gdy przypadkowo ktoś ją zostawił otwartą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 20.11.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Zsunięcie bramy jest raczej mało prawdopodobne. Oczywiście jeśli wykonawca skopie brame i profil jezdny to bedzie kicha. Oczywiście jeśli jest opcja odsunięcie furtki to zawsze jest to lepsze rozwiązanie Brama samonośna jest lepsza od jezdnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reinchardt 20.11.2014 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Jeszcze raz dziękuję, wiem już co i jak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 24.11.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Ja mam podobnie, z tym że do drogi mam 9 metrów. Brama jest odsunięta na jakieś 6 metrów od boku ogrodzenia, potem jest furtka. I najzwyczajniej w świecie kostkę pociągnąłem po łuku. Całość nieźle wygląda. Fakt, przy krótszym podjeździe o 3 metry może to gorzej wyglądać i manewry samochodem mogą cięższe. W moim przypadku jest idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts