Marian_D 16.11.2014 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Zna ktoś może temat utylizacji mułu ze stawu? W tym roku planuję czyszczenie stawu i będzie tego ze 300 kubików. Staw nie jest hodowlany i mam co z tym mułem zrobić (tzn. zawapnuję, wymieszam z piaskiem i użyję do wyrównania części działki). Problem w tym, że ciężko zdobyć informacje odnośnie przepisów. Niektórzy przebąkują coś że to niby odpad niebezpieczny i musi być składowany na wysypiskach a inni zaś, że to nawóz. Chodzi mi o konkretne przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.11.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 muł miałby być odpadem niebezpiecznym? Gytie to jedne z żyźniejszych ziem. Daj ogłoszenie to ogrodnicy z taczką się ustawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian_D 20.11.2014 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 muł miałby być odpadem niebezpiecznym? Gytie to jedne z żyźniejszych ziem. Daj ogłoszenie to ogrodnicy z taczką się ustawią. Niestety w przypadku hodowli intensywnej w mule kumulują się metale ciężkie i bardzo często w pozwoleniach wodnoprawnych jest zapisywany wymóg jego składowania na wysypiskach śmieci. Moje pytanie bierze się z tego, że nie jestem pewien czy nie wynika to z jakiegoś rozporządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.11.2014 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Staw nie jest hodowlany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gordi 11.02.2015 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 A stosowałeś preparaty bakteryjne typu ecogerm lub eco tabs? W sezonie zredukują ilość namułu nawet o 1/3 a regularnie stosowane nie dopuszczają do jego powstawania - bakterie te są bardzo wygłodniałe chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts