Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak nadac klimat?

vintage.sp

Recommended Posts

OzUMg3KUmhgMowEtCB.jpg

9N817qztDzBt6C5EdB.jpg

Prosze o pomoc...w jakim kierunku isc aby ozywic wnetrze i nadac mu klimat...chcialabym jakos polaczyc to wnetrze z nowoczesnoscia :)

myslalam o polce (bialej, waskiej) nad sofa i na niej jakies zdjecia, grafiki wlasnie nowoczesne...mam problem z dywanem...takze myslalam o czyms nowoczesnym jakis shaggy, moze szary?jak to widzicie?

1. Lampa - jest za mała i za nowoczesna do stylowej kuchni

2. Sztukateria pod sufitem

Szkoda, że dałaś regalik. Lepsze byłyby niskie komody wzdłuż ściany. Wówczas na takiej komodzie można ustawić lampę.

Edytowane przez Elfir

1. Lampa - jest za mała i za nowoczesna do stylowej kuchni

2. Sztukateria pod sufitem

Szkoda, że dałaś regalik. Lepsze byłyby niskie komody wzdłuż ściany. Wówczas na takiej komodzie można ustawić lampę.

tam zmiescilaby sie 1 komoda :( ewentualnie druga ale bylaby przyslonieta przez sofe, z lewej strony mam kaloryfer :( ...raczej wygladaloby to beznadziejnie. Myslalam o komodzie przysunietej do krotszego boku sofy i na niej lampa.

sztukateria pod sufitem- nie wolalabym dodac jakies nowoczesne detale

Co do lampy myslalam o jakiejs wlasnie nowoczesnej aby przelamac styl

takze dałabym koodę zamiast półki 0 w każdym razie coś niższego nawet kosztem zasłoniecia przez kanapę.= nawet na całej długości tej ściany (i tv można byłoby umieścic w wygodniejszym miejscu:) )

I zasłony - lepiej , nowoczesniej i jasniej byłoby z zasłonami jasnymi - w kolorze kanapy

Lampa w kuchni - z większym kloszem, bo pewnie przeniesienie nad stół niemożliwe?

te ciemne wazoniki... oddałabym w dobre ręce jak i bordowe dodatki.

Edytowane przez ave!

myslalam o takiej polce nad sofa, na dluzszej scianie (pustej) a na niej jakies zdjecia, grafiki- raczej nowoczesne.

Wolalabym aby polka zostala :( na razie i jakos nadac klimat dodatkami. Zaslony zmienie jak radzicie :)Zastanawialam sie takze nad pomalowaniem sciany z sofa ale czy jest sens? moze lepiej ocieplic dodatkami? podoba mi sie taka koncepcja tylko czy bedzie to mialo rece i nogi przy tych meblach?f9aa839227fac06a52af3379ebc70cdf.jpg

111fa388802aff0edbd7826aebdb7233.jpg

Wiem ze to by byla najlepsza opcja.

BTW lubie ten regal :) troche mi szkoda sie go pozbywac a upchnac gdzie indziej sie nie da...myslalam coby jakos wkomponowac go jednak.

A gdyby nad kaloryferem pociagnac pare np 3 rzedy bialych polek (takich bez widocznych mocowan? niekoniecznie z ikea bo te sa wg mnie za grube) + polka na obrazy/grafiki/zdjecia nad sofa jak ze zdjec wyzej?" nowoczesny" dywean, zmienic lampy, zaslony?

Pomozcie wiem ze wrzucic granat najlatwiej :), ale....

Edytowane przez vintage.sp

zrobilam jeszcze male przemeblowanie próbne ...sorry za burdello :)

DSC_1040.jpg

DSC_1042.jpg

DSC_1041.jpg

Pomyslama aby przesunac ten nieszczesny regal jak na zdjeciu.

Wtedy udaloby sie zmiescic jakies niskie regaly/komody na scianie tv

Czy bedzie to mialo rece i nogi? :) doradzcie

Obok sofy zostanie wtedy waski przesmyk ~ 30cm

a gdybyś ten regał.... (przerobił/a na niskie półki?)

idealne byłyby półko komody na wyskość kaloryfera od kaloryfera do sciany..... i kable od głosników i tv ukryłyby się i miałbyś miejsce na książki i inne

Klimt ... ale tu subiektywne zdanie, bo jestsem na niego uczulona jak na słoneczniki van Gohga :cool: -jest mało klimatyczny

próbowałam zrobić "wizualzację" - ale.. to chyba nie moja dziedzina :eek:

A prpos regału... Nie. A tak jak radzi Elfir ustaw regał ogradzajaco miedzy kuchnią a salonem? wzdłuż boku kanapy?

Wtedy na regale ksiązki, bez kurzołapek.

Kanapa przysunięta pod ścianę z tv.. wyglada na stłamszoną:sick:

:( probowalam tak zrobic ale wtedy przestrzen miedzy kuchnia a regalem jest mala praktycznie chyba z metr nie wiecej i robi sie taki waski korytarz i wrazenie przytloczenia a druga sprawa same ksiazki beda wygladaly dobrze z 1 strony z drugiej juz nie.

wiem ze ciezka sprawa...

Edytowane przez vintage.sp