Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak nadac klimat?

vintage.sp

Recommended Posts

W kuchni zdecydowanie za mała lampa. A jakaś industrialna? Przełamałaby klasyczny, lekko kolonialny dla mnie klimat. Stół kuchenny fajny. Ogólnie przy takich meblach więcej jasnych kolorów, jak sama zauważasz bo inaczej jest ciężko i ponuro, szczególnie w naszej strefie klimatycznej. Beżowe, kremowe, szare zasłony? Najlepiej bez wzorów albo z delikatnymi wzorami. Dywan shaggy ok, ewentualnie co powiesz na takie naturalne, plecione - z juty etc? Pozbyć się by trzeba było też poduszek i wszelkich borodowopodobnych dodatków :) W tym pierwszym ustawieniu widziałabym, tak jak Ty, półke nad kanapą. Lubię ten styl. Galeria zdjęć, jakieś postery fajnie by tam wyglądały.

W kuchni zdecydowanie za mała lampa. A jakaś industrialna? Przełamałaby klasyczny, lekko kolonialny dla mnie klimat. Stół kuchenny fajny. Ogólnie przy takich meblach więcej jasnych kolorów, jak sama zauważasz bo inaczej jest ciężko i ponuro, szczególnie w naszej strefie klimatycznej. Beżowe, kremowe, szare zasłony? Najlepiej bez wzorów albo z delikatnymi wzorami. Dywan shaggy ok, ewentualnie co powiesz na takie naturalne, plecione - z juty etc? Pozbyć się by trzeba było też poduszek i wszelkich borodowopodobnych dodatków :) W tym pierwszym ustawieniu widziałabym, tak jak Ty, półke nad kanapą. Lubię ten styl. Galeria zdjęć, jakieś postery fajnie by tam wyglądały.

takie z juty sa fajne (mam taki w czesci kuchennej tkmaxx-a ale problem z nimi jest taki ze to naturalne wlokno latwo z nich wychodzi a dodatkowo mamy duzego psa ktory przesiaduje najchetniej tam gdzie my czyli wiekszosc czasu w duzym pokoju ;)

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

A może jakieś jasne pokrowce na krzesła w kolorze kanapy? I pasujące zasłony?

Myślę że to też by pasowało ale do takiej kuchni nie pasuje stal i szkło ;)

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70167478/

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50163773/

Edytowane przez joliska

Na pierwszym miejscu zdecydowałabym się na konkretną kolorystykę. Twoje meble bardzo mi się podobają. Lampę dużą i wyrazistą bym zamontowała, aby nadała klimat. Koniecznie poduszki i zasłony. Półki, nad kanapą, z grafikami/zdjęciami. Wiele inspiracji wnętrz znajdziesz na Pinterest.

• 2 weeks później...

wymyslilam tak :) na razie czekam na oprawe zdjec w ramki ze szklem antyrefleksyjnym.

6 lub 8 zdjec czarno bialych - wym 40x30 zdjecia 30x20 z bialym passe partout na scianie z sofa powieszonych w poziomie, niestety jest to sciana na ktora pada slonce (naprzeciwko okna) i musze zamontowac szklo antyrefleksyjne. Stolik który stal obok sofy ustawilam po prawej stronie sofy i na nim duzy doniczkowy kwiatek + bordowa lampka...fajnie to wyglada :)

Sorry za nieudolny rysunek na zdjeciu ale myslalam o czym stakim , jestem oczywiscie otwarta za sugestie.

Tak jak pisalam myslalam o 8 zdj w ramach lub 6, myslalam tez aby po prawej stronie zawiesic jeszcze "cos" bezposrednio na scianie lub powiesic 1 lub 2 polki RIBBA z Ikea (te waskie, )na zdjecia w bialym kolorze i ustawic lub zawiesic (jesli bez polki) jakies grafiki badz zdjecia w innym rozmiarze i kolorystyce). No i teraz zastanawiam sie czy montowac jeszcze polke pod zdjeciami? czy to bedzie juz za wiele? Jestem spragniona zmian :) i nie chce przesadzic :)

Kwestia dywanu...a raczej koloru.Pies uwielbia sie wylegiwac na dywanie wiec jasny kolor choc pewnie najlepsza opcja odpada.

Myślę, że nie ma co dodawać mebli, bo pokój i tak wygląda na zagracony, po dodaniu mebli klimat się nie zmieni, pokój będzie tylko wyglądał na bardziej zagracony. Już lepiej wymienić meble. Ciekawy klimat wprowadza oświetlenie, więc można by zadbać o jakąś fajną lampę. Na ścianie można zrobić kolaż ze zdjęć albo powiesić jakiś obraz.

Myślę, że nie ma co dodawać mebli, bo pokój i tak wygląda na zagracony, po dodaniu mebli klimat się nie zmieni, pokój będzie tylko wyglądał na bardziej zagracony. Już lepiej wymienić meble. Ciekawy klimat wprowadza oświetlenie, więc można by zadbać o jakąś fajną lampę. Na ścianie można zrobić kolaż ze zdjęć albo powiesić jakiś obraz.

wyglada na xzagracony bo to zdj z probnego przemeblowania.patrz na zdj z 1 strony na poczatku