Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z nierzetelnym geodetą

Recommended Posts

• 3 weeks później...
Takich rzeczy się nie odpuszcza, bo będzie to jego sposobem na życie. 1500zł to dla niektórych pensja na cały miesiąc. Macie jego dane, wysłać mu do domu kopię zgłoszenia do Urzędu Skarbowego i poczekać 2 tygodnie przed zgłoszeniem. Chciał zaliczkę, faktury ani rachunku nie przekazał - dla samego przegonienia warto. A na wstępie można złożyć podejrzenie popełnienia przestępstwa na policję (nie do prokuratury) to go przegonią na wyjaśnienie. A może więcej ludzi tak wydymał. Nieważne kto, nieważne ile... oszustwo z danego słowa trzeba tępić i zachęcam. Są jakieś zasady moralne!

• 4 weeks później...

Jestem niestety w podobnej sytuacji, zleciłem zniesienie współwłasność geodecie na początku lipca 2014, otrzymał ode mnie 500 zł zaliczki, której przyjęcie pokwitował ( na swojej wizytówce potwierdził przyjęcie pieniędzy, wpisał też datę i podpisał ).

Zastanawiam się ile trwa zniesienie współwłasności ( Gmina Góra Kalwaria ) ?

Może ktoś miał do czynienia z panem Romaniukiem z firmy http://www.mapex.geodezja.pl/mapex/ , ja mam o nim w tym momencie jak najgorsze zdanie.

Pan jest strasznie niesłowny ( zadzwonię w przyszłym tygodniu itp. ) i kreatywny ( choroby, awarie sprzętu, sytuacje rodzinne )

• 10 months później...
  • 1 year później...
Wy od strony pieniędzy. To zapytam z drugiej strony. Chodziło o działke budowlaną czyli podział z UoGG - z decyzją? Jest plan = MPZP? Było wydane postanowienie pozytywnie opiniujące podział? Może zawieszono wydanie postanowienia na 6 m-cy bo plan w toku ? Może nie było MPZP i wystepowaliście o decyzję WZiZT ? Ja tylko pytam, nikogo nie bronię.