BrodowskiG 23.11.2014 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Witam, chciałbym rozszerzyć swoją działalność serwisową w branży grzewczej o handel. Może macie jakieś propozycje co jest ciężko kupić? Na razie nie mam lokalu więc muszę się trochę ograniczyć ze względu na brak miejsca, jak się uda zarobić na wynajęcie lokalu to wtedy do internetu dołożę stacjonarny sklep. Jeśli chodzi o lokalizację to centrum poznaniaPlanuje zacząć od pomp (np. wilo, grunfos), sterowników(euroster czy aurton?), zaworów 3dr, anod, części zamienne do 2-3 marek kotłów.Jeśli macie jakieś uwagi co do wyboru producentów, modeli itd. to będę wdzięczny za wskazówki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.11.2014 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 (edytowane) Ja kupowałam pompę Grundfos w Poznaniu ale przez sklep internetowy (z osobistym odbiorem) - z Wildy.Myślę, że droższe rzeczy ludzie sprawdzają cenowo w necie i kupują gdzie taniej. Lepiej drobiazgi, których nie opłaca się wysyłać z powodu kosztów przesyłki - uszczelki, zaworki. Junkers ma swój magazyn pod Poznaniem, więc chyba instalatorzy zamawiają bezpośrednio tam? Edytowane 23 Listopada 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 23.11.2014 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 A ja też z Wildy, nie wiedziałem że z okolicy jesteś Buderus ma siedzibę w Tarnowie Podgórnym, tylko lepiej jechac po jakiś drobiazg do Tarnowa czy kupić w Poznaniu oprócz tego serwisantów też się poznaje a przy okazji dla siebie będę miał części zamienne fajne są rurki karbowane które zastepują gumowe węzyki przy np. WC na allegro ich nie ma, musiałem po necie szukać, raz się zaklada i nie ma obawy, że guma skruszeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.11.2014 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Ja mieszkałam przy targach i miałam blisko by podejść. Nie znam się na zasadach dystrybucji, ale jesteś w stanie mieć takie same ceny jak magazyny firmowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 23.11.2014 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 może nawet taniej bo jak pójdę na szkolenie i podpiszę umowę to dostane jakiś rabat, wiadomo ze na czujniku za 40 zł nie mam z czego opuścic wzgledem katalogu ale na kotle to na pewno bedzie taniej niż katalogowoPs z wiekszych urządzeń to się na początek zakrece kolo buderusa termeta atmsa, drazice, chce miec dobre firmy zeby nie psuc sobie opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.11.2014 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 wieksze rzeczy - typu kocioł na pewno szukałabym w necie najtanszej oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 23.11.2014 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 wieksze rzeczy - typu kocioł na pewno szukałabym w necie najtanszej oferty. ale to się wiąże z pierwszym uruchomieniem i gwarancją, instalator nie może go uruchomić bo nie dostaniesz gwarancji, musisz poszukać osobę z autoryzacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.11.2014 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Ja kupowałam w sklepie i podłączał mi instalator od Junkersa. Jakbym kupiła u instalatora, zapłaciłabym o wiele więcej niż koszt dojazdu i uruchomienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.11.2014 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 ale to się wiąże z pierwszym uruchomieniem i gwarancją, instalator nie może go uruchomić bo nie dostaniesz gwarancji, musisz poszukać osobę z autoryzacją To jest wydzieraniem kasy i jednym wielkim skurw....m, niczym innym panie kolego. Nie dość że się zarobiło na sprzęcie to wydziera się od ludzi następne pieniądze, ten instalator to może mieć więcej oleju we łbie jak ta osoba z autoryzacją. Wybacz ale taka moja uroda że nazywam wszystko po imieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 23.11.2014 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 są takie firmy gdzie za uruchomienie płaci producent, czyli jest wliczone w cene a może się zdarzyć że trzeba osobno zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.11.2014 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 płaciłam chyba 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 23.11.2014 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 To jest wydzieraniem kasy i jednym wielkim skurw....m, niczym innym panie kolego. Nie dość że się zarobiło na sprzęcie to wydziera się od ludzi następne pieniądze, ten instalator to może mieć więcej oleju we łbie jak ta osoba z autoryzacją. Wybacz ale taka moja uroda że nazywam wszystko po imieniu. najczęściej uruchomienie jest w cenie, tylko że instalator nie posiada analizatora spalin ani manometru różnicowego, kociol bedzie działał tylko że mieszanka będzie do d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts