Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W co wyposażyć sklep?

BrodowskiG

Recommended Posts

Witam,

chciałbym rozszerzyć swoją działalność serwisową w branży grzewczej o handel. Może macie jakieś propozycje co jest ciężko kupić? Na razie nie mam lokalu więc muszę się trochę ograniczyć ze względu na brak miejsca, jak się uda zarobić na wynajęcie lokalu to wtedy do internetu dołożę stacjonarny sklep. Jeśli chodzi o lokalizację to centrum poznania

Planuje zacząć od pomp (np. wilo, grunfos), sterowników(euroster czy aurton?), zaworów 3dr, anod, części zamienne do 2-3 marek kotłów.

Jeśli macie jakieś uwagi co do wyboru producentów, modeli itd. to będę wdzięczny za wskazówki.

Pozdrawiam

Ja kupowałam pompę Grundfos w Poznaniu ale przez sklep internetowy (z osobistym odbiorem) - z Wildy.

Myślę, że droższe rzeczy ludzie sprawdzają cenowo w necie i kupują gdzie taniej.

Lepiej drobiazgi, których nie opłaca się wysyłać z powodu kosztów przesyłki - uszczelki, zaworki.

Junkers ma swój magazyn pod Poznaniem, więc chyba instalatorzy zamawiają bezpośrednio tam?

Edytowane przez Elfir

A ja też z Wildy, nie wiedziałem że z okolicy jesteś

Buderus ma siedzibę w Tarnowie Podgórnym, tylko lepiej jechac po jakiś drobiazg do Tarnowa czy kupić w Poznaniu :) oprócz tego serwisantów też się poznaje a przy okazji dla siebie będę miał części zamienne

fajne są rurki karbowane które zastepują gumowe węzyki przy np. WC na allegro ich nie ma, musiałem po necie szukać, raz się zaklada i nie ma obawy, że guma skruszeje

może nawet taniej bo jak pójdę na szkolenie i podpiszę umowę to dostane jakiś rabat, wiadomo ze na czujniku za 40 zł nie mam z czego opuścic wzgledem katalogu ale na kotle to na pewno bedzie taniej niż katalogowo

Ps z wiekszych urządzeń to się na początek zakrece kolo buderusa termeta atmsa, drazice, chce miec dobre firmy zeby nie psuc sobie opinii

ale to się wiąże z pierwszym uruchomieniem i gwarancją, instalator nie może go uruchomić bo nie dostaniesz gwarancji, musisz poszukać osobę z autoryzacją

To jest wydzieraniem kasy i jednym wielkim skurw....m, niczym innym panie kolego.

Nie dość że się zarobiło na sprzęcie to wydziera się od ludzi następne pieniądze, ten instalator to może mieć więcej oleju we łbie jak ta osoba z autoryzacją.

Wybacz ale taka moja uroda że nazywam wszystko po imieniu.

To jest wydzieraniem kasy i jednym wielkim skurw....m, niczym innym panie kolego.

Nie dość że się zarobiło na sprzęcie to wydziera się od ludzi następne pieniądze, ten instalator to może mieć więcej oleju we łbie jak ta osoba z autoryzacją.

Wybacz ale taka moja uroda że nazywam wszystko po imieniu.

najczęściej uruchomienie jest w cenie, tylko że instalator nie posiada analizatora spalin ani manometru różnicowego, kociol bedzie działał tylko że mieszanka będzie do d...