Ssasan 23.11.2014 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Witajcie, proszę o pomoc w zmianach w aranżacji zakupionego mieszkania z uwzględnieniem poniższych potrzeb: 1, Mieszkanie dla 2 osób (pary) 2. Wydzielone miejsce do pracy (biurko na laptopa, drukarka) - pracuję częściowo z domu (home office) i chciałbym, aby nie było ono rzucające się w oczy 3. Szafy - potrzebujemy szaf w różnych pomieszczeniach o łącznej długości ok. 4-5m (głębokość standardowa) 4. W łazience wanna z prysznicem (najlepiej narożna), zabudowana w szafie pralka i suszarka do ubrań (suszarka znajdowałaby się nad pralką) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f9016f46b3ca7b83.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/926c2caaffc4084a.html Z góry dziękuję za pomoc i pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 23.11.2014 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Układ jest całkiem dobry,ja bym tutaj nic nie zmieniała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ssasan 23.11.2014 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 myślałem o czymś takim, ale może ktoś ma inne ciekawe propozycje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.11.2014 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 http://images69.fotosik.pl/393/e1b6ab16b57e9ddbgen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 24.11.2014 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 (edytowane) Nie podoba mi się zarówno twój pomysł Ssasan jak i Elfir.Drzwi do sypialni powinny zostać tu gdzie są,jeśli nie ma innego sposobu w ostateczności robi się je z pokoju dziennego a tutaj nie ma takiej potrzeby.Moim zdaniem nic tutaj się nie zyskuje a wręcz traci,mieszkanie jest bardzo ustawne i to bez sensu robić sobie koszty przy zmianach które nic nie wnoszą.Miejsce na dodatkową szafę: http://static.pokazywarka.pl/i/5270425/912061/reyt78.jpg Edytowane 24 Listopada 2014 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.11.2014 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Moim zdaniem dodaję dodatkową szafę. A szafy to priorytet dla autorki. Dodatkowo kuchnia nie jest jakimś ciasnym pomieszczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cirrus 27.11.2014 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Hej,moje mieszkanie jest praktycznie identyczne, rozni sie nieco wymiarami i tym, ze tv bede miala na przeciwleglej scianie:)Klucze odbieram za miesiąc, też wiele myslałam nad zmianami układów pomieszczeń, ale w koncu skróciłam tylko ścianke miedzy kuchnią i przedpokojem,a kuchnie bede miała zabudowaną w "U". Nie robiłabym wejscia do sypialni z salonu, daleko do lazienki, jezeli sa goscie np. u połówki a ty chcesz sie isc wykapac to paradujesz przed wszystkimi, do tego drzwi nie wygluszają tak, jak ściana.Też mam problem ze znalezieniem miejsca na komputer, dopoki bedziemy mieli stacjonarny to moze zrobie na niego miejsce w jakiejs szafce w salonie,albo postawie stolik przy kanapie (u mnie kanapa naprzeciwko twojej).Jak bedzie u Ciebie wygladała lazienka? Masz już jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ssasan 28.11.2014 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Cirrus możesz przesłać swoje projekty układu i aranżacji na pritt4 @ wp . pl ? Nasze mieszkanie jest w budowie i będzie gotowe za rok, ale już teraz musimy przekazać deweloperowi informację o zmianach lokatorskich. Ogólnie dziękuję wszystkim za dotychczasowe pomysły i inspiracje. Jak na razie ostatnia wersja naszego pomysłu na projekt wnętrza wygląda jak niżej. Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły udoskonalenia? Koncepcja zmienną jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cirrus 29.11.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Hej, powiem Ci, że nie mam na razie żadnych projektów, projekt kuchni dostane pewnie jak podpiszę umowę i wtedy mogę podesłać. Ogólnie już wiem, że jednak będę chciała wydłużyć ściankę o której pisałam, bo niestety nie wziełam pod uwagę ze deweloper zamontuje takie duze drzwi wejsciowe, które teraz są dłuższe niż ścianka działowa. Ogólnie muszę usiąść i popróbować w pro100 porobić aranżacje, bo już powinnam wybierać podłogi itd. Możesz zobaczyć temat który założyłam, tam pare osób wkleiło swoje projekty mojej kuchni. Jeżeli będę miała jakieś pomysły albo projekty to będę pisała, bo sama bym chciała żeby rok temu ktoś robił takie mieszkanie, jak moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 29.11.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 [ATTACH=CONFIG]291637[/ATTACH] w łazience możesz wstawić wannę taką, żeby zostało jeszcze około 40 cm i tam robią wnękę na wysuwaną na kółkach szafkę, w szafce możesz trzymać proszki, płyny, albo brudy, albo jedno i drugie jeśli wnętrze podzielisz pionową scianką od góry zabudowujesz kaflami, równo z brzegiem wanny, tak że masz coś w rodzaju półki -siedziska (mam nadzieję, że da sie coś z mojego opisu wywnioskować) W kuchni jednak zrobiłabym szafki jeszcze z zakrętem na ścianie ze stołem (na przeciwko wysokiej zabudowy), stół ustawiłabym krótszym bokiem do ściany, w obecnym układzie masz mało blatów a kuchenkę bardzo niewygodne w samym rogu miejace do pracy - rozumiem, że zależy Ci na oddzieleniu od łóżka, może warto pomyśleć o czymś ruchomych, żeby zasłaniać miejsce do pracy tylko wtedy, kiedy jest to konieczne, ściana na stałe może nie być wygodna i niepotrzebnie ograniczy przestrzeń i swobodę ruchów podczas pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ssasan 30.11.2014 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Mamik, jestem pod wrażeniem - bardzo ciekawe i rozsądne spostrzeżenia Z szufladą pod wanną wpadliśmy na ten sam pomysł wczoraj rano i raczej taki zastosujemy. W kuchni stół będzie najprawdopodobniej trochę mniejszy 90x120, dzięki czemu będzie mógł stać krótszym bokiem do ściany i zostanie jeszcze 110cm na przejście między wyższą zabudową. Takie ustawienie pozwoli także, aby wszystkie 4 krzesła, po 2 naprzeciwko siebie, wsuwały się pod stół. Miejsce na dodatkowe szafki faktycznie jest dobre, ale nam wystarczą te 2 blaty robocze (raczej mało gotujemy), a chcemy mieć więcej przestrzeni. W razie większego gotowania jako dodatkowego zawsze będziemy mogli używać stołu. Płytę indukcyjną zaplanowaliśmy odsunąć od ściany o 15cm (kosztem blatu), dzięki czemu będzie można bez problemu postawić większe garnki. Myślimy nad oddzieleniem m-ca pracy od łóżka ruchomą ścianą np. parawanem - fajny pomysł dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts