Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zmiany w Projekcie.Pytanie

mar1fur

Recommended Posts

Witam.Kupiłem projekt Dom w czarnuszcze 2.Jestem w trakcie wprowadzania zmian w tym

Projekcie.Dom nie ma podpiwniczenia i zastanawiam sie gdzie najlepiej zrobić wejście do

piwnicy, druga sprawa to jak bedzie wyglądało drugie okno narożne w salonie,(takie same

jak w kuchni),kolejny problem to mini łazienka w sypialni na poddaszu,jak znależć dla niej

miejsce,oczywiście nie wykluczając dużej garderoby?Dołączyłem rzuty projektu.Bardzo

proszę o pomoc

dom-w-czarnuszce-2-ver-dot-2__706.jpg

dom-w-czarnuszce-2-ver-dot-2__707.jpg

A dlaczego zakładasz, że sypialnia rodziców ma być na spoczynku?

Połącz dwie sypialnie na piętrze w sypialnię rodziców i starsze dziecko eksmituj na półpiętro.

Wówczas dodatkową łazienkę mozna spróbować podpiąć pod pion kotłowni.

IMHO wolałabym mały pokój przerobić na pralnię z suszarnią

Ja bym zlikwidowała okno narożne w kuchni i dała na frontowa ścianę - oraz przesuneła furtkę tak, aby mieć ją przed oknem kuchni a nie na wprost drzwi wejściowych. Spiżarka bardzo się przydaje a jej urządzenie jest tańsze niż szafki kuchenne.

Na dodatek wyspę z płytą przeniosłabym na drugą stronę, bo teraz zawadza w przejściu (trasa drzwi wejściowe-kuchnia)

Natomiast okno narożne w salonie może być o ile przeprojektujesz wyjście tarasowe - inaczej będzie to dziwnie wyglądało.

Bardzo dobre pomysły, dziękuję. Jednak zostawiam spiżarnie i zrobię po środku furtkę,okno narożne zostawiam w kuchni bo wygląda rewelacyjnie a w salonie jeśli też miałoby byc narożne to zrezygnuje z wyjścia na taras i zrobie je w wykuszu jeśli będzie mozna,chodzi Pani o przeniesienie tej szafy w wiatrołapie?_

chodzilo o przeniesienie wyspy:

http://images67.fotosik.pl/401/3581b1bcd2431c8bgen.jpg

najbardziej w tym projekcie boli mnie wc otwierane na salon. IMHO to niezbyt dobrze świadczy o architekcie... Jak tu w spokoju puścić sobie bąka, gdy przy stole rodzina je uroczysty obiad?