mar1fur 24.11.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Witam.Kupiłem projekt Dom w czarnuszcze 2.Jestem w trakcie wprowadzania zmian w tym Projekcie.Dom nie ma podpiwniczenia i zastanawiam sie gdzie najlepiej zrobić wejście do piwnicy, druga sprawa to jak bedzie wyglądało drugie okno narożne w salonie,(takie same jak w kuchni),kolejny problem to mini łazienka w sypialni na poddaszu,jak znależć dla niej miejsce,oczywiście nie wykluczając dużej garderoby?Dołączyłem rzuty projektu.Bardzo proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.11.2014 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 schody do piwnicy robisz pod schodami obecnymi tylko w drugą stonę (zaraz za drzwiami z wiatrołapu) Garderoba na poddaszu wcele nie będzie taka "wielka", bo spora część pod skosami.Potrzebujesz aż trzech sypialni dla dzieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1fur 24.11.2014 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 W sumie dla dzieci to dwie sypialnie...Sypialnia rodziców jest na spoczynku więc nie da się nic zrobić z tym trzecim pokojem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.11.2014 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 A dlaczego zakładasz, że sypialnia rodziców ma być na spoczynku?Połącz dwie sypialnie na piętrze w sypialnię rodziców i starsze dziecko eksmituj na półpiętro.Wówczas dodatkową łazienkę mozna spróbować podpiąć pod pion kotłowni. IMHO wolałabym mały pokój przerobić na pralnię z suszarnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1fur 24.11.2014 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 dziękuję..bardzo dobry pomysł..tylko nie za duża będzie ta sypialnia....rodzice z wiekiem nie bedą chcieli wychodzic na samą górę więc na spoczynku im najwygodniej....dlatego kupiłem ten projekt...może są inne sposoby..np.garaż wydłużyć o 0,5 metra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.11.2014 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 jak się rodzice zestarzeją to chyba beda mieszkać na parterze?Albo kupią mniejszy dom, bo przecież dzieci beda na swoim i po co im 5 pokoi poza salonem?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1fur 24.11.2014 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Pralnie planuje zrobić w planowanej piwnicy i kotłownie także..co tzn podpiąć dodatkową łazienkę pod pion kotłowni..czyli będzie się znajdować na półpietrze tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.11.2014 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 czyli będziez z praniem biegać dwie kondygnacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1fur 24.11.2014 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Pranie tylko w piwnicy ..ale nie w tym rzecz...mam pytanie co tzn podpiąć dodatkową łazienkę pod pion kotłowni..czyli będzie się znajdować na półpietrze tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.11.2014 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 nie. myslałam o wyodrębnieniu jej w małej sypialni. Nie wiem jak w rzeczywistości wygląda ten skos w sypialni, czy da się tam wcisnąc łazienkę:http://images67.fotosik.pl/399/4c2ea1832e31f3cdgen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1fur 24.11.2014 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Bardzo dziękuje..nachylenie dachu to 42.A jakbym chciał tylko wc i umywalkę to mozna by ja wcinąć w połowe garderoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.11.2014 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 wątpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1fur 24.11.2014 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Ok rozumiem..mam pyt dot parteru...jak wyglądałoby okno narozne w salonie?i chce zrezygnować ze spiżarni zrobić tam małe okno aby widzieć gośći czy można tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.11.2014 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 (edytowane) pracownia archon okresla jakie zmiany sa dozwolone w ich projekcie. Okna narożne sa drogie. Edytowane 24 Listopada 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1fur 24.11.2014 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Tak oczywiście..pytam tylko jakie jest Pani zdanie na wprowadzenie takich zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.11.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Ja bym zlikwidowała okno narożne w kuchni i dała na frontowa ścianę - oraz przesuneła furtkę tak, aby mieć ją przed oknem kuchni a nie na wprost drzwi wejściowych. Spiżarka bardzo się przydaje a jej urządzenie jest tańsze niż szafki kuchenne. Na dodatek wyspę z płytą przeniosłabym na drugą stronę, bo teraz zawadza w przejściu (trasa drzwi wejściowe-kuchnia) Natomiast okno narożne w salonie może być o ile przeprojektujesz wyjście tarasowe - inaczej będzie to dziwnie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1fur 25.11.2014 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Bardzo dobre pomysły, dziękuję. Jednak zostawiam spiżarnie i zrobię po środku furtkę,okno narożne zostawiam w kuchni bo wygląda rewelacyjnie a w salonie jeśli też miałoby byc narożne to zrezygnuje z wyjścia na taras i zrobie je w wykuszu jeśli będzie mozna,chodzi Pani o przeniesienie tej szafy w wiatrołapie?_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.11.2014 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 chodzilo o przeniesienie wyspy:http://images67.fotosik.pl/401/3581b1bcd2431c8bgen.jpg najbardziej w tym projekcie boli mnie wc otwierane na salon. IMHO to niezbyt dobrze świadczy o architekcie... Jak tu w spokoju puścić sobie bąka, gdy przy stole rodzina je uroczysty obiad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1fur 25.11.2014 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Wyspę też przeniesiemy:-) niektórzy wciskają łazienkę pod schody powiększajac kuchnie.może drzwi do wc bym jakoś przeniósł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 25.11.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 (edytowane) Dyskusja o Czarnuszce: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?221739-projekt-DOM-W-CZARNUSZCE-pracownia-ARCHON&highlight=czarnuszce Edytowane 25 Listopada 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts