ann91 25.11.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Witam wszystkich forumowiczów Tak jak w temacie mam malutki pokój o wymiarach 2,2m na 5,6 m co daje niecałe 12,5m2. Czas w końcu coś w nim zrobić, od ;at zmian nie było więc przyszła na to pora. Przesyłam zdjęcia, aby można było łatwiej sobie wyobrazić. Problem jest taki, że: 1) jest skos na całej długości ściany 2) na krótszych ścinkach ( szerokość) po obydwu stronach znajdują się belki, które utrudniają zagospodarowanie całej ściany- nie można ich usunąć. 3) pokój ma jedno okno dwuskrzydłowe będące na ścianie tam gdzie jest skos poniżej. Na podłodze jest wykładzina dywanowa, na ścianach panele i to tyle. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc jak można jakoś w miarę urządzić ten mój mały pokoik?? Poniżej znajdują się zdjęcia, jeżeli są pytania to proszę , postaram się odpowiedzieć i z góry przepraszam "fachowo" nie potrafię tego pokazać i zaprezentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 25.11.2014 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Jesteś nastolatką? Potrzebujesz biurko, szafę, fotel do przyjmowania gości? Musisz nam coś o sobie napisać, bo daru jasnowidzenia nikt tu nie posiada (a szkoda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.11.2014 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Ja się w takim pokoju 2,2x5 m wychowałam - razem z młodszym bratem mieszkaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann91 25.11.2014 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Także jeżeli coś o mnie to mam 23 lata, szafa jak najbardziej jest potrzebna, biurko również by się przydało, ale to nie jest konieczne , chciałabym jakąś komodę, bądź półki. Zmiana podłogi jak i również ścian wchodzi w grę oraz grzejnik, aby w pokoju było ciepło. Pokój znajduje się od południa, a mając takie małe okno słońca praktycznie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.11.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 jakie masz środki na remont? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann91 25.11.2014 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 mój budżet hm nie wiem ciężko mi to określić ponieważ nie orientuje się w materiałach oraz ile by to wszystko wyniosło ale 2 000-3 000 zł. są, ale oczywiście może być to o wiele tanie, bądź też drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 25.11.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 masz grzejnik i chcesz go wymienić czy musisz go dopiero założyć? 3000 to przy dobrym pogimnastykowaniu się wystarczy na mebelki i dekoracje, ściany są jakie są, ale za te pieniądze trudno będzie je zmienić. ewentualnie zakleiłabym regipsem tę krótką ściankę z plątaniną opanelowanych belek - byłby jakiś gładki punkt zaczepienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.11.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 masz teraz plastikowy sidding na ścianach. Gdyby go zdjąć i położyć płyty k-g (może przy okazji docieplić?), oczyścić więźbę i pomalowac np. na biało to zejdzie chyba 1000-1500 zł. Chyba, że ktoś w rodzinie potrafi to zrobić sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann91 25.11.2014 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Mój chłopak jest budowlańcem wiec panele ściany wszystko zrobił by sam potrzebuje tylko pomysłu I oczywiście pieniądze to tylko na materiały, a panele są już kupione. Tak grzejnik chciałabym nowy, więc będzie dopiero zakładany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann91 25.11.2014 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Pomysł z położeniem regipsów na krótszych ściankach z belkami wydaje się być faktycznie ciekawy Na ścianach są panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 25.11.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 jakie panele masz kupione, podłogowe?najlepsze wyjście to propozycja Elfir - zdarcie paneli ze ścian, położenie wełny i regipsów. fakt, że to pochłonie co najmniej połowę funduszu.to zależy od tego - czy chcesz zrobić ten pokój na dłużej, czy być może jest to jakiś etap przejściowy w twoim życiu i szkoda pieniędzy. jeżeli na dłużej, to pozbądź się paneli ze ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann91 25.11.2014 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 jakie panele masz kupione, podłogowe? najlepsze wyjście to propozycja Elfir - zdarcie paneli ze ścian, położenie wełny i regipsów. fakt, że to pochłonie co najmniej połowę funduszu. to zależy od tego - czy chcesz zrobić ten pokój na dłużej, czy być może jest to jakiś etap przejściowy w twoim życiu i szkoda pieniędzy. jeżeli na dłużej, to pozbądź się paneli ze ścian. Ta są to panele podłogowe. Fakt również zastanawiam się nad tym ściąganiem paneli ze ścian, gdyż to okres przejściowy do 2 lat więc nie wiem czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.11.2014 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Inspiracja http://www.projektowanie-wnetrz.com/grafika/zdjecia/aranzacja_pokoju_nastolatki_na_poddaszu.jpg Uzywaj mebli lakierowanych na połysk na biało, aby odbijały światło. Do tego np. paski LED w kątach, narożnikach. Jak nie chcesz za bardzo bawić się w gładzie, mozna położyć tapetę.Przykładowa tapeta na ścianie naprzeciw okna z połyskującymi elementami:http://tapetuj.pl/tendresse-2015-799378-tapety-scienne-rasch.html W mojej propozycji wybrałam tanie meble z IKEA - na kanapie warto dodatkowo położyć narzutę. Najdroższy element to szafa w zabudowie. Komodę mozna kupić używaną i przemalowac samodzielnie na biało. http://images69.fotosik.pl/401/a6f3c6cfb3707cd2gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann91 26.11.2014 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Dziękuje za odpowiedz, bardzo podoba mi się ta propozycja, myślę, że na pewno z niej skorzystam w jakieś części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merysu 29.11.2014 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 (edytowane) Zapowiada się baaardzo przytulnie, więc kolorystyka wnętrza też będzie tutaj kluczowa . Jasne belki i wykładzina w podobnym odcieniu, a do tego wygodna, nieduża kanapa to będzie centrum pokoiku, najlepiej w jakimś lekkim, jasnym kolorze, ale z kolorystycznym akcentem, który ożywi całość, np. delikatnym kwiatowym motywem, jeśli je lubisz: [moderowano link] Taki pokoik może być wspaniałym miejscem, dającym wrażenie przytulności, a nie schowka na miotły, jeśli tylko się go odpowiednio urządzi . Edytowane 30 Listopada 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann91 02.12.2014 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 również dziękuje za pomysł i przedstawioną propozycję z pewnością będę mieć ją na uwadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts