agn123 27.11.2014 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Przymierzam się do zakupu mieszkania. Wpadło mi w oko jedno mieszkanie lecz cena wydaje mi się zbyt wysoka. Dlatego proszę o opinie Was. Czy Wiedząc że średnia cena transakcyjna za m2 mieszkania do remontu wynosi 2600-2700 -zdecydowalibyście się na zakup mieszkania:- na parterze (środkowe), z maleńkim balkonem, w którym należy przeprowadzić remont w zakresie: wymiana elektryki w prawie połowie mieszkania, zrobienie podług w całym mieszkaniu, wymiana wszystkich drzwi wewnętrznych oraz drzwi zewnętrznych, wymiana kranów, umywalki, zlewu. Nie znam stanu kanalizacji, grzejniki są żeliwne. Mieszkanie jest oddalone od centrum o 20-30 minut pieszo. Sprzedający żądają ceny w wysokości 3020 - Czy Was to wygórowana cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.11.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 jesli jesteś gotowy ją zapłacić to nie. Jesli znajdziesz lepsza ofertę w niższej cenie to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Broda 19.08.2015 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Właśnie ja od dłuższego czasu rozglądam się za mieszkaniem o dosyć głośno było o tym nowym projekcie wuwa2 we Wrocławiu. I zastanawiam się czy warto czekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczekpau 20.08.2015 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 A tam się już coś ruszyło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Broda 20.08.2015 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Tak Osiedle Rodzinne zaczęło budowę. Trochę musiałbym poczekać na odbiór mieszkania, znajomy pośrednik mówił mi kiedyś, że inwestycje na początku mają najlepsze lokale, w trakcie trwania budowy ludzie wybierają systematycznie najlepsze mieszkania, a deweloper jak ma zapewnione finansowanie i zysk to podciąga ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 21.08.2015 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Przymierzam się do zakupu mieszkania. Wpadło mi w oko jedno mieszkanie lecz cena wydaje mi się zbyt wysoka. Dlatego proszę o opinie Was. Czy Wiedząc że średnia cena transakcyjna za m2 mieszkania do remontu wynosi 2600-2700 -zdecydowalibyście się na zakup mieszkania: - na parterze (środkowe), z maleńkim balkonem, w którym należy przeprowadzić remont w zakresie: wymiana elektryki w prawie połowie mieszkania, zrobienie podług w całym mieszkaniu, wymiana wszystkich drzwi wewnętrznych oraz drzwi zewnętrznych, wymiana kranów, umywalki, zlewu. Nie znam stanu kanalizacji, grzejniki są żeliwne. Mieszkanie jest oddalone od centrum o 20-30 minut pieszo. Sprzedający żądają ceny w wysokości 3020 - Czy Was to wygórowana cena? Mieszkanie warte jest tyle, ile ktoś za nie zapłaci. To rzecz oczywista. Średnia cena transakcyjna to wartość uśredniona - tak jak człowiek i pies mają średnio po 3 nogi i jednej ręce. Dolicz sobie koszty remontu (polecamy nasze kalkulatory), zastanów się, czy Cię stać na taki wydatek, upewnij się, że nie ma lepszej alternatywy i kupuj albo czekaj na coś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts