Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kalendarium

mam b podobną łazienkę (i całe mieszkanko w sumie) i świadomie zapodałem wannę - przy kąpaniu bobasów znacznie lepiej się sprawdza; dorośli, owszem, i tak tylko się w niej prysznicują, bo czasu mało, ale dla dziecków - super sprawa

OP

co do dużego pokoju - taki układ mam u siebie; zalety - normalny stół do spożywania, a nie ława do niczego; narożnik oddziela niejako część spożywczą od relaksacyjnej; lampa jest nad stołem (ale w sumie dobrze by mieć też drugą wiszącą nad częścią po lewej; na ścianie po prawej, nad stołem mam długie poziomie lustro - optycznie zwiększa pokój, fajna rzecz; stół rozkładany, na większe imprezy (8 osób, łał) ustawiamy wzdłuż krótszej ściany; na narożniku śpimy - w małym pokoju ja cały dzień pracuję, często do późna, więc spać się tam nie daje za bardzo...

of kors proporcyje i wymiary miałem w głębokiem poważaniu sporządzając ów artistischen schkitzen - ale mniej więcej chodzi o układ, wymiary są jakie są, wyrko ma 2 m na ileśtam, stół 0,9 szeroki, po 2 krzesła po bokach wchodzą, itd., cudów ni ma :) a, drzwi do dużego pokoju też ni ma

dużypokój.jpg

Edytowane przez kater-acme

I znowu proporcje z tyłka pawiana wyciągnięte :) wanna ma długość taką, że dorosły chłop spokojnie nogi wyciągnie, choć o pełnym zanurzeniu mowy nie ma :) ale jest dość komfortowo, od ściany do ściany; ścian / drzwiczek przeciwchlapiących nie mamy

łazienka.jpg

no tak, z tym że ja kibelek mam osobno, nie w łazience, ale w kibelku właśnie :(

Prezes - trochę idziesz na łatwiznę

Rozrysuje mi ktoś jak to powinno być oświetlone, gdzie lampki, jakiej mocy

Czy można tu na kogoś liczyć?

To Twoja łazienka i mieszkanie, to Ty powinieneś wiedzieć gdzie chcesz mieć gniazdo do golenia, czy suszarki i gdzie chcesz światło - nie wybrałeś nawet łazienki (a opcji kilka było). Masz wymiary łazienki - wybierz jak ustawić w niej meble i narysuj na kartce punkty świetlne i gniazdka:rolleyes:

Remontuje sobie całe 2 pokojowe mieszkanie z ubikacją, łazienką, kuchnią, przedpokojem i 2 pokojami,

tak myślę, że dam jasne płytki i panele w podobnym kolorze (w pokojach) do tego drzwi też w podobnym kolorze,

tylko pytanie... czy tak będzie ładnie? Czy to wszystko się nie "zleje" ? ;/

444.jpg

4444.jpg

44444.jpg

444444.jpg

Na ścianach będą beże albo szarości...

Zastanawiam się jeszcze nad kolorem ścian, bo nie potrafię sobie tego wyobrazić... to niestety nie moja branża...

Wstepnie planuje zrobić jasną podłoge z tymi jasnymi płytkami i panelami, jasne drzwi, a dookoła drzwi ciemne ościeżnice.

Przy tych panelach, płytkach beżowe ściany nie - chyba, że całe umeblowanie planujesz np białe...albo bardzo ciemne

Szare prędzej - ale znów wymagają "koloru" w meblach, dodatkach.

Nie wiem na ile masz jasne mieszkanie - wtedy można dać niektóre ściany wiele ciemniejsze.

Jeśli mieszkanie jest niezbyt doświetlone - ściany wybierz jaśniejsze - ewentualnie z jedną, dwiema ciemniejszymi.

Co do dwukolorowych drzwi - mam białe drzwi i grafitowe ościeżnice - grafit pojawia się również na dwóch ścianach. Pamiętaj, żeby nawiązać jakoś do koloru ościeżnic - jakie je planujesz? Jeśli ton, dwa ciemniejsze - to nie widzę tego rozwiązania, chyba, że dokładnie taki dasz kolor w ścianie, meblu, dodatku. Jeśli tak nie planujesz - to ościeżnice będą jakby przypadkowe. Tak samo, jeśli planujesz wiele ciemniejsze...

Wrzucisz zdjęcie ościeżnic i drzwi?

Masz wybrane meble? czy będziesz je wybierać pod kolor ścian?

Jedyna rada jaką mogę Ci udzielić w tej sytuacji - nie zakładaj kolejnego wątku na temat mieszkania, które już było omawiane na tym forum i to całkiem niedawno. Moderatorzy i tak łączą te zdublowane wątki ale złe wrażenie pozostaje.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?232555-Pomys%C5%82-na-mieszkanie-2-pokojowe-42m&p=6688193&viewfull=1#post6688193