kalendarium 09.01.2015 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Ktoś tu wpadł na pomysł z wanną. Nigdy nie zrozumiem kogoś, kto w małej łazience w mieszkaniu w bloku na siłę wciska wannę. Mam wannę - jest niepraktyczna, wymaga więcej sprzątania i zajmuje za dużo miejca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kater-acme 09.01.2015 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 (edytowane) kalendarium mam b podobną łazienkę (i całe mieszkanko w sumie) i świadomie zapodałem wannę - przy kąpaniu bobasów znacznie lepiej się sprawdza; dorośli, owszem, i tak tylko się w niej prysznicują, bo czasu mało, ale dla dziecków - super sprawa OP co do dużego pokoju - taki układ mam u siebie; zalety - normalny stół do spożywania, a nie ława do niczego; narożnik oddziela niejako część spożywczą od relaksacyjnej; lampa jest nad stołem (ale w sumie dobrze by mieć też drugą wiszącą nad częścią po lewej; na ścianie po prawej, nad stołem mam długie poziomie lustro - optycznie zwiększa pokój, fajna rzecz; stół rozkładany, na większe imprezy (8 osób, łał) ustawiamy wzdłuż krótszej ściany; na narożniku śpimy - w małym pokoju ja cały dzień pracuję, często do późna, więc spać się tam nie daje za bardzo... of kors proporcyje i wymiary miałem w głębokiem poważaniu sporządzając ów artistischen schkitzen - ale mniej więcej chodzi o układ, wymiary są jakie są, wyrko ma 2 m na ileśtam, stół 0,9 szeroki, po 2 krzesła po bokach wchodzą, itd., cudów ni ma a, drzwi do dużego pokoju też ni ma Edytowane 9 Stycznia 2015 przez kater-acme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 09.01.2015 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 A w jakim układzie masz tą wannę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kater-acme 09.01.2015 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 I znowu proporcje z tyłka pawiana wyciągnięte wanna ma długość taką, że dorosły chłop spokojnie nogi wyciągnie, choć o pełnym zanurzeniu mowy nie ma ale jest dość komfortowo, od ściany do ściany; ścian / drzwiczek przeciwchlapiących nie mamy no tak, z tym że ja kibelek mam osobno, nie w łazience, ale w kibelku właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 09.01.2015 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Też mam kibelek osobno, ale widzę, ze masz chyba dużo większą łazienkę niż moja... No i ja mam drzwi na dłuższej ścianie, co też jest w tym rozwiązaniu wadą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 09.01.2015 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 I z łazienką dalej nic nie wiem, a do jutra muszę zaplanować gdzie mają być gniazdka elektryczne, gdzie oświetlenie itd...Podwieszam sufit w ubikacji, łazience, kuchni i przedpokoju, Rozrysuje mi ktoś jak to powinno być oświetlone, gdzie lampki, jakiej mocy itd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 10.01.2015 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Czy można tu na kogoś liczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 10.01.2015 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Prezes - trochę idziesz na łatwiznę Rozrysuje mi ktoś jak to powinno być oświetlone, gdzie lampki, jakiej mocy Czy można tu na kogoś liczyć? To Twoja łazienka i mieszkanie, to Ty powinieneś wiedzieć gdzie chcesz mieć gniazdo do golenia, czy suszarki i gdzie chcesz światło - nie wybrałeś nawet łazienki (a opcji kilka było). Masz wymiary łazienki - wybierz jak ustawić w niej meble i narysuj na kartce punkty świetlne i gniazdka:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 10.01.2015 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 W kuchni, przedpokoju, ubikacji i łazience będzie podwieszany sufit, gdzie będą halogeny, Niestety nie wiem jak to zaprojektować... gdzie mają być lampki, jakiej mocy i ile ma ich być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 11.01.2015 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Remontuje sobie całe 2 pokojowe mieszkanie z ubikacją, łazienką, kuchnią, przedpokojem i 2 pokojami, tak myślę, że dam jasne płytki i panele w podobnym kolorze (w pokojach) do tego drzwi też w podobnym kolorze, tylko pytanie... czy tak będzie ładnie? Czy to wszystko się nie "zleje" ? ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greenarrow 11.01.2015 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Trudno powiedzieć. Wiele zależy od tego, co planujesz na ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 11.01.2015 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Na ścianach będą beże albo szarości... Zastanawiam się jeszcze nad kolorem ścian, bo nie potrafię sobie tego wyobrazić... to niestety nie moja branża... Wstepnie planuje zrobić jasną podłoge z tymi jasnymi płytkami i panelami, jasne drzwi, a dookoła drzwi ciemne ościeżnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaGd 11.01.2015 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Mógłbyś dodać jeszcze zdjęcie tych drzwi, żeby można było sobie lepiej zwizualizować. Moim zdaniem wiele też zależy od umeblowania. Ciemne ościeżnice na pewno będą dobre kontrastować z jasnym kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 11.01.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Przy tych panelach, płytkach beżowe ściany nie - chyba, że całe umeblowanie planujesz np białe...albo bardzo ciemneSzare prędzej - ale znów wymagają "koloru" w meblach, dodatkach.Nie wiem na ile masz jasne mieszkanie - wtedy można dać niektóre ściany wiele ciemniejsze.Jeśli mieszkanie jest niezbyt doświetlone - ściany wybierz jaśniejsze - ewentualnie z jedną, dwiema ciemniejszymi. Co do dwukolorowych drzwi - mam białe drzwi i grafitowe ościeżnice - grafit pojawia się również na dwóch ścianach. Pamiętaj, żeby nawiązać jakoś do koloru ościeżnic - jakie je planujesz? Jeśli ton, dwa ciemniejsze - to nie widzę tego rozwiązania, chyba, że dokładnie taki dasz kolor w ścianie, meblu, dodatku. Jeśli tak nie planujesz - to ościeżnice będą jakby przypadkowe. Tak samo, jeśli planujesz wiele ciemniejsze...Wrzucisz zdjęcie ościeżnic i drzwi?Masz wybrane meble? czy będziesz je wybierać pod kolor ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 16.01.2015 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Nie mamy pomysłu jak umeblować to mieszkanie... Na pewno, aby było jak najmniej mebli, planujemy zrobić zabudowę na całą ścianę w sypialni i w przedpokoju, jesteśmy młodą, bezdzietną parą Z góry dziękuje za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 16.01.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Jedyna rada jaką mogę Ci udzielić w tej sytuacji - nie zakładaj kolejnego wątku na temat mieszkania, które już było omawiane na tym forum i to całkiem niedawno. Moderatorzy i tak łączą te zdublowane wątki ale złe wrażenie pozostaje. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?232555-Pomys%C5%82-na-mieszkanie-2-pokojowe-42m&p=6688193&viewfull=1#post6688193 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 16.01.2015 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Zdecydowałem się na taki kolor drzwi i te panele po lewej (dąb bradford) Dodaje też przykładowe foto kuchni, gdzie są płytki, takie jak będę miał w przedpokoju i kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 19.01.2015 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Ciągle nie mogę się decydować na drzwi...Panele już wybrałem i kupiłem, to te po lewej, A co do kolorystyki drzwi to tutaj są odcienie:https://partner-panele.pl/460394/drzwi-pol-skone-arco-wz-w3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 23.01.2015 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Co sądzicie o takim kolorze drzwi? Jakie kolory ścian i mebli będą do nich pasować, wydaje mi się, że to fajny, ciepły kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.01.2015 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 nie ma obowiązku dopasowywania koloru drzwi do mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts