prezes861 23.01.2015 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 nie ma obowiązku dopasowywania koloru drzwi do mebli No tak, ale nie chciałbym żeby to sie gryzło z innymi kolorami, na podłodze będą panele dąb bradford tak jak wczesniej pisałem, zastanawiam się w jakim kolorze zrobić parapety... może własnie w kolorze tych drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.01.2015 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 a jakie masz okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 25.01.2015 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 a jakie masz okna? Białe. I zastanawiam się nad kolorem drzwi wewnętrznych i parapetów, bo jutro muszę to pozamawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 25.01.2015 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Witaj prezesie Białe okna, jasna podłoga... Ja bym wybrała też jasne drzwi (w odcieniu zbliżonym do podłóg), aby mogła mieć wolną rękę w doborze kolorów na ścianach. Bo malowanie przeprowadza się co kilka lat, a wymiana podłóg i drzwi to raczej droższa impreza i zostaje na większy remont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 25.01.2015 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Witaj prezesie Białe okna, jasna podłoga... Ja bym wybrała też jasne drzwi (w odcieniu zbliżonym do podłóg), aby mogła mieć wolną rękę w doborze kolorów na ścianach. Bo malowanie przeprowadza się co kilka lat, a wymiana podłóg i drzwi to raczej droższa impreza i zostaje na większy remont. A nie lepiej w tak małym mieszkaniu zachować kontrast między drzwiami, a podłogą? Ten kolor drzwi wydawał mi się calkiem fajny. Jeśli rzeczywiście uważasz, że powinienem dać jasne drzwi, pod kolor podłogi - może zaproponujesz jakiś kolor, a ja będę szukał? Dzięki Edytowane 25 Stycznia 2015 przez prezes861 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 25.01.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Na poprzedniej stronie podałeś link do takich drzwi: Na pewno są jaśniejsze od tych, które obecnie są Twoim nr 1, ale na ile podoby mają odcień do paneli Dąb Bradford, to ciężko mi na monitorze określić: Na moim monitorze wyglada na to, że podłoga jest nieco jaśniejsza od drzwi i jakby wpadająca lekko w... róż, a drzwi bardziej w beż? Ech....ciężko powiedzieć... Trzeba by na żywo obejrzeć. Edytowane 25 Stycznia 2015 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 25.01.2015 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Tak myślisz, że to jedyne słuszne wyjście?aby drzwi były w kolorze podłogi? boje się, że wszystko się zleje i słabo będzie wyglądało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 25.01.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Tak myślisz, że to jedyne słuszne wyjście? aby drzwi były w kolorze podłogi? boje się, że wszystko się zleje i słabo będzie wyglądało... Raczej nie będzie się rzucało w oczy. Ale niech to Twoja druga połówka jeszcze zatwierdzi. A parapety zamówiłabym białe - bardzo neutralne i dopasowane do okien A wybrałeś już z czego mają one być? Kamień, konglometat, drewno, laminat, plastik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 25.01.2015 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 We wtorek wymieniają mi okna i wtedy będę mógł pomierzyć jakiej długości i szerokości potrzebne są parapety,raczej będę chciał żeby były wąskie, a co do materiału - nie wiemnie chcę wydawać na nie majątku, ale nie chcę też plastikowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.01.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Białe. .. to biały parapet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 25.01.2015 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Czy jeśli zdecydujemy się jednak na te drzwi to faktycznie będziemy skazani na meble w tym kolorze? Zakładając też, że na ścianie w salonie będzie osłona prowadnicy drzwi przesuwanych w kolorze drzwi. Bo nie wydaje mi się, żeby jakiś kolor ściany do nich nie pasował Edytowane 25 Stycznia 2015 przez prezes861 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 25.01.2015 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Jakie kolory ścian w salonie polecilbyście do tych drzwi? Bo kolor mebli to myślę, że wezmę taki jak kolor drzwi czyli Orzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 25.01.2015 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 a co do materiału - nie wiem nie chcę wydawać na nie majątku, ale nie chcę też plastikowych Ja też plastikowych parapetów nie chciałam. Wybrałam laminat - solidny i niedrogi. Zamówiłam je razem z oknami i były montowane tego dnia co okna. Aha, nie zapomnij o nawiewnikach w oknach. U mnie spółdzielnia mieszkaniowa dała odgórny prikaz aby były co najmniej 2 higrosterowalne (kuchnia oraz najbardziej oddalony pokój). Część kosztów wymiany spółdzielnia refundowała (dowiedz się jak to jest u Ciebie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 26.01.2015 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Jakie kolory ścian w salonie polecilbyście do tych drzwi? Bo kolor mebli to myślę, że wezmę taki jak kolor drzwi czyli Orzech A co do kolorów, polecicie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 26.01.2015 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Niektórzy wolą biele, inni szarości lub beże, jeszcze inni jakieś mocniejsze kolory albo pastele. Najważniejsze jest to, co Tobie się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 27.01.2015 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Wraz z moimi fachowcami uknuliśmy dzisiaj pewien plan na łazienkę i ubikację, a mianowicie czy nie zrobić z tego jednego pomieszczenia? Moze ktoś z Was praktykował takie rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 27.01.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 To kwestia osobista - nie będzie Wam przeszkadzać, że jedna osoba siedzi na wc, a druga w tym czasie się kąpie, myje zęby, robi makijaż itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 27.01.2015 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Problem w tym, że do WC nie zmieści się umywalka, i po "siedzeniu na wc" trzeba i tak iść do łazienki umyć rączki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 27.01.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Prezes, a co z grzejnikiem w łazience, który jest na ścianie dzielącej od wc? Jeśli budowańcy wymyślili coś rozsądnego, to jestem za tym aby połączyć wc z łazienką. Kibelek bym zostawiła tu gdzie jest, obok umywalka, czyli tak jak na rysunku. Pralkę bym dałą naprzeciw drzwi wejsciowych do łazienki. Może być zabudowana w wysokiej szafce, w której zmieści się też brudownik, proszki, płyny, ręczniki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 27.01.2015 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Grzejnik łazienkowy możemy dowolnie przenosić, bo w tej chwili jest ucięty we wnęce w kuchni,na tym rysunku, który dodałaś pomyliłem się i tam nie ma kominu, a jedynie był ciąg do kominu, który jest w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts