Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Żory - indywidualny z płaskim dachem

Recommended Posts

Okno będzie 2/3 fix i 1/3 uchylne (po prawej stronie).

Kuchenka będzie i gazowa i indukcyjna, czyli odpada pod oknem.

Aktualne koncepcja jest taka śmiesznie poszatkowana (w dwóch częściach), ale jak dam narożną szafkę to lodówka ląduje na końcu czyli daleko od wszystkiego.

Ale płyty wtedy wyglądają lepiej.

• Odpowiedzi 576
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Lodówka między pikarnikiem i kuchenką? Widziałem w wielu kuchniach słupek z piekarnikiem a zaraz obok lodówka. Te dwa sprzęty kłócą się ze sobą. Ja robię wszystko, żeby je jednak rozdzielić. A stawianie lodówki obok kuchenki, to dodatkowy problem. Oczywiście jak nie ma innej możliwości...

Swoją drogą przeglądam dziennik - czy w kuchni miała być spiżarka i obok lodówka?

Bajetro - masz rację kuchenki nie można dać pod otwieralne okno, ale pod fixa? Pytam tak zupełnie hipotetycznie, bo u immoral akurat będzie częściowo otwierane okno.

Bajetro - masz rację kuchenki nie można dać pod otwieralne okno, ale pod fixa? Pytam tak zupełnie hipotetycznie, bo u immoral akurat będzie częściowo otwierane okno.

Nie mam pojęcia i mnie indukcja i nie pod oknem sąsiadka przerabiała to obiło mi się o uszy nie można bliżej niż 50 cm od okna i ramy kuchenki ale u niej otwieralne okno.

Oczywiście przekonuje mnie to że przeciąg może zdmuchnąć płomień ale może istnieje niebezpieczeństwo gdyby dac duży garnek i płomień to nagrzeje się za bardzo np tama okna ? Może sie wypaczyć np?

Ja tam nie jestem przekonana do żadnej kuchenki pod oknem kipienie pryskanie z patelni nie dla mnie może ktoś ma i się wypowie.

Przy indukcji to samo z brudzeniem ......

Niektórzy mają lodowke przy piekarniku i sobie chwalą,ja mam teraz piekarnik cargo 30 i lodówke nic się nie dzieje ale w tym cargu nie przechowuję czekolady i słodyczy...już wiem że się nie da.

Okno i płyta kuchenna muszą być oddalone od siebie o min. ,5 m tylko gdy płyta jest gazowa. Indukcyjną i elektryczną można w oknie. Jedna z forumowiczek ma płytę dokładnie w świetle okna (podziwiam chęć częstego mycia okna).

Przy sąsiadującej lodówce i piekarniku koniecznie wstawia się matę z pianki izolującej.

Hmm, no szczerze w szale przedkładania sprzętów na różne strony nie zwróciłam znowu uwagi, że mam lodówkę przy płycie. Co prawda jest tam cargo, 20 cm, ale sama nie wiem.

Lodówka i piekarnik często są razem, można to właśnie zaizolować i nie jest to problem (na co dzień piekarnik jest u nas używany dość sporadycznie), ale już te płyty chyba mnie nie przekonują - tego ciepła się nie da zaizolować..... musiałabym wyrzucić lodówkę na sam koniec.....

nk - no tak obok jest ściana spiżarki (w tej wersji jest ona za piekarnikiem).

• 2 weeks później...

Ja nadal bujam się z tą kuchnią. Prawdopodobnie będzie ona powodem rozwodu - pewnie nie tylko u nas :p

Wersja na teraz (ze zmniejszoną spiżarką - bardziej taka głębsza szafa niż spiżarnia). Jakbym nie miała starych ludzi w domu to bym zrobiła wyspę, ale oni na hokerach nie siądą ;)

k1.jpg

k2.jpg

k3.jpg

• 2 weeks później...
Mamy oficjalny termin montażu okien - 08.02.2016r. - oczywiście w zależności od warunków pogodowych :)

Super!

Wystarczy kilka dni pogodnych i już można montować, oby pogoda dopisała!!

Jaki montaż wybraliście?

A już doczytałam - z ciepłym montażem :)

Czy firma montująca kazała wam jakoś przygotować otwory okienne?

Widziałam wcześniejsze zdjęcia, na dole otworów macie takie białe coś - co to? Styropian czy poszerzenia wam od razu zamontowali?

Edytowane przez Brysia8

Jak teraz czytałam to temperatura nie będzie jakaś najgorsza, tylko będzie mokro, a mi opady niezbyt pasują....

o ile oczywiście to co czytałam ma jakikolwiek sens ;)

Portal z dziwnymi ludźmi, ale bardzo wysoka sprawdzalność prognoz:

Na początku lutego zima wróci

W pierwszych dniach lutego czekają nas kolejne zmiany w pogodzie. Temperatura będzie systematycznie się obniżać, a deszcz przechodzić ma coraz częściej w śnieg. To będzie jednak dopiero zapowiedź jeszcze większego ataku zimy, jaki nastąpi po 5. lutego – zwłaszcza noce przyniosą nam duży mróz, ale ze śniegiem może być gorzej. Na szczęście do tego pozostało jeszcze trochę czasu i miejmy nadzieję, że te prognozy się nie sprawdzą.

http://krolowa-superstar.blog.pl/2016/01/18/prognoza-16-dniowa-zima-z-przerwami-temperatura-spadnie-do-20-st-c-i-przybedzie-sniegu/#more-55043

Witam, planuję budowę w Twojej okolicy i ma pytanie czy jesteś zadowolona ze swojego architekta.Jestem dopiero na początku drogi "budowlanej",tzn. działkę już mam,ale dalej nie potrafię ruszyć z miejsca.

Oczywiście życzę dobrej pogody w lutym na montaż okien,a dalej to już prawie wiosna:) Pozdrawiam.

• 2 weeks później...