immoral 14.12.2015 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Okno będzie 2/3 fix i 1/3 uchylne (po prawej stronie). Kuchenka będzie i gazowa i indukcyjna, czyli odpada pod oknem. Aktualne koncepcja jest taka śmiesznie poszatkowana (w dwóch częściach), ale jak dam narożną szafkę to lodówka ląduje na końcu czyli daleko od wszystkiego. Ale płyty wtedy wyglądają lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 20.12.2015 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 a może jednak tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 21.12.2015 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Lodówka między pikarnikiem i kuchenką? Widziałem w wielu kuchniach słupek z piekarnikiem a zaraz obok lodówka. Te dwa sprzęty kłócą się ze sobą. Ja robię wszystko, żeby je jednak rozdzielić. A stawianie lodówki obok kuchenki, to dodatkowy problem. Oczywiście jak nie ma innej możliwości...Swoją drogą przeglądam dziennik - czy w kuchni miała być spiżarka i obok lodówka? Bajetro - masz rację kuchenki nie można dać pod otwieralne okno, ale pod fixa? Pytam tak zupełnie hipotetycznie, bo u immoral akurat będzie częściowo otwierane okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 21.12.2015 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Bajetro - masz rację kuchenki nie można dać pod otwieralne okno, ale pod fixa? Pytam tak zupełnie hipotetycznie, bo u immoral akurat będzie częściowo otwierane okno. Nie mam pojęcia i mnie indukcja i nie pod oknem sąsiadka przerabiała to obiło mi się o uszy nie można bliżej niż 50 cm od okna i ramy kuchenki ale u niej otwieralne okno. Oczywiście przekonuje mnie to że przeciąg może zdmuchnąć płomień ale może istnieje niebezpieczeństwo gdyby dac duży garnek i płomień to nagrzeje się za bardzo np tama okna ? Może sie wypaczyć np? Ja tam nie jestem przekonana do żadnej kuchenki pod oknem kipienie pryskanie z patelni nie dla mnie może ktoś ma i się wypowie. Przy indukcji to samo z brudzeniem ...... Niektórzy mają lodowke przy piekarniku i sobie chwalą,ja mam teraz piekarnik cargo 30 i lodówke nic się nie dzieje ale w tym cargu nie przechowuję czekolady i słodyczy...już wiem że się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.12.2015 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Okno i płyta kuchenna muszą być oddalone od siebie o min. ,5 m tylko gdy płyta jest gazowa. Indukcyjną i elektryczną można w oknie. Jedna z forumowiczek ma płytę dokładnie w świetle okna (podziwiam chęć częstego mycia okna). Przy sąsiadującej lodówce i piekarniku koniecznie wstawia się matę z pianki izolującej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 22.12.2015 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Hmm, no szczerze w szale przedkładania sprzętów na różne strony nie zwróciłam znowu uwagi, że mam lodówkę przy płycie. Co prawda jest tam cargo, 20 cm, ale sama nie wiem. Lodówka i piekarnik często są razem, można to właśnie zaizolować i nie jest to problem (na co dzień piekarnik jest u nas używany dość sporadycznie), ale już te płyty chyba mnie nie przekonują - tego ciepła się nie da zaizolować..... musiałabym wyrzucić lodówkę na sam koniec..... nk - no tak obok jest ściana spiżarki (w tej wersji jest ona za piekarnikiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 02.01.2016 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 jak będzie wyglądać kuchenka gazowo-idukcyjna? stoję przed podobnym dylematem, nie wiem co wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 02.01.2016 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Kuchenka nie będzie indukcyjno-gazowa tylko dwie osobne. Tak mamy teraz i tak jesteśmy przyzwyczajeni. Ale wiem, że są też łączone, nie mam tylko pojęcia czy to wygodne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.01.2016 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 hmmmu mnie kuchenka jest między 2 oknami - na styk. kuchenka gazowa. Ale okna szczelne, bo mamy reku, a kuchenki wszystkie teraz mają blokadę przed wypływem gazu, kiedy płomień zgasnie. mam też czujnik gazu w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 05.01.2016 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Ja nadal bujam się z tą kuchnią. Prawdopodobnie będzie ona powodem rozwodu - pewnie nie tylko u nas Wersja na teraz (ze zmniejszoną spiżarką - bardziej taka głębsza szafa niż spiżarnia). Jakbym nie miała starych ludzi w domu to bym zrobiła wyspę, ale oni na hokerach nie siądą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 17.01.2016 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Mamy oficjalny termin montażu okien - 08.02.2016r. - oczywiście w zależności od warunków pogodowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 18.01.2016 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Mamy oficjalny termin montażu okien - 08.02.2016r. - oczywiście w zależności od warunków pogodowych Super! Wystarczy kilka dni pogodnych i już można montować, oby pogoda dopisała!! Jaki montaż wybraliście? A już doczytałam - z ciepłym montażem Czy firma montująca kazała wam jakoś przygotować otwory okienne? Widziałam wcześniejsze zdjęcia, na dole otworów macie takie białe coś - co to? Styropian czy poszerzenia wam od razu zamontowali? Edytowane 18 Stycznia 2016 przez Brysia8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 20.01.2016 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Mam nadzieję, że na początku lutego pogoda dopisze. No i później też! chcę już robić dach! Nikt nam nie kazał w żaden sposób przygotowywać otworów. Białe na dole do bloczki - bo taka powinna być wysokość podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.01.2016 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Mam nadzieję, że na początku lutego pogoda dopisze. No i później też! chcę już robić dach! Też jestem za, tylko niestety prognozy na luty nie są fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 20.01.2016 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Jak teraz czytałam to temperatura nie będzie jakaś najgorsza, tylko będzie mokro, a mi opady niezbyt pasują.... o ile oczywiście to co czytałam ma jakikolwiek sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.01.2016 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Jak teraz czytałam to temperatura nie będzie jakaś najgorsza, tylko będzie mokro, a mi opady niezbyt pasują.... o ile oczywiście to co czytałam ma jakikolwiek sens Portal z dziwnymi ludźmi, ale bardzo wysoka sprawdzalność prognoz: Na początku lutego zima wróci W pierwszych dniach lutego czekają nas kolejne zmiany w pogodzie. Temperatura będzie systematycznie się obniżać, a deszcz przechodzić ma coraz częściej w śnieg. To będzie jednak dopiero zapowiedź jeszcze większego ataku zimy, jaki nastąpi po 5. lutego – zwłaszcza noce przyniosą nam duży mróz, ale ze śniegiem może być gorzej. Na szczęście do tego pozostało jeszcze trochę czasu i miejmy nadzieję, że te prognozy się nie sprawdzą. http://krolowa-superstar.blog.pl/2016/01/18/prognoza-16-dniowa-zima-z-przerwami-temperatura-spadnie-do-20-st-c-i-przybedzie-sniegu/#more-55043 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magan 24.01.2016 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Witam, planuję budowę w Twojej okolicy i ma pytanie czy jesteś zadowolona ze swojego architekta.Jestem dopiero na początku drogi "budowlanej",tzn. działkę już mam,ale dalej nie potrafię ruszyć z miejsca. Oczywiście życzę dobrej pogody w lutym na montaż okien,a dalej to już prawie wiosna:) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 24.01.2016 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Witam magan z architekta jestem bardzo zadowolona i mogę polecić z całą odpowiedzialnością, ale nie wiem czy wypada tak publicznie projekt indywidualny jest zawsze najlepszy. Jak blisko będziesz budować? Jak już ruszysz z miejsca to koniecznie załóż dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magan 24.01.2016 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 O tym dzienniku to myślę już dłuższy czas, ale jakoś weny mi brak immoral wysłałam Ci wiadomość na skrzynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 07.02.2016 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Nie wiem jak u was, ale u nas jest dzisiaj prawdziwa wiosna W słońcu nawet do 15 st., słoneczko grzeje w twarz.... aż zazdroszczę pracownikom, którzy jutro będą u nas montować OKNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts