lisek_79 12.02.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Duma nie duma,ale są 5x tańsze od drewna,a 5x trwalsze Położysz i masz spokój na lata,a z drewnem są same problemy Względów wizualnych nie będę poruszał,bo to indywidualna ocena użytkowników Ja mam w domu i podłogę drewnianą i panele Po 12 latach użytkowania panele są jak nowe,czego nie mogę powiedzieć o parkiecie dębowym w salonie, który już po pięciu latach użytkowania, na upartego kwalifikował się do cyklinowania,z powodu rys na lakierze heh... to nie wiem jakie masz te panele pierwszy raz wytrzymały 3 lata za drugim razem kupiłem niby dużo lepsze... ponad 60zł/m2 i to gówno wytrzymało jeszcze krócej ! na szczescie to zmartwienie tych co ode mnie mieszkanie kupili w domu będzie deska lita dąb naturalny... olejowany... przekonam się sam ile wytrzyma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krecik73 13.02.2015 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 No to ja powiem, że przez osiem lat miałem w domu olejowy parkiet egzotyczny. coś pięknego pomimo zniszczeń i upływu czasu. teraz w nowym domu pomimo że mam mieć w całości ogrzewanie podłogowe, będę też miał drewno. takie zboczenie. chciałem mieć deskę - podobał mi się parkiet firmy Walczak, ale ostatecznie wybrałem Finishparkiet. będzie dąb szczotkowany olejowany. zobaczymy najwyżej za kilka lat będę pluł sobie w twarz. witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts