tufus 02.12.2014 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Witam, Mam pytanie do fachowców od ociepleń. Czy kto słyszał lub stosował do ocieplania domów materiał o nazwie "aerożel".Czy wato ile to kosztuje? Wklejam link ze strony gdzie czytałem o tym produkcie: http://pbizolacje.pl/izolacje-specjalistyczne/aerozele-%E2%80%93-aerogels/ Kiedyś słyszałem że technologia z NASA ma być używana do ocieplania domów i zastanawiam się czy to jest właśnie to.? Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.12.2014 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 aerożel z powodu ceny na razie uzywany jest w oknach jako izolator.Spotyka się tez maty aerożelowe do stosowania np. jako otuliny rur. Aerożel jest kruchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 02.12.2014 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Wykonywałem ocieplenie z maty aerożelowej na tarasach, szczególnie w obiektach zabytkowych, gdzie nie ma wysokości na tradycyjne ocieplenie. Cena tak jak technologia z kosmosu - ok. 160 zł/m2 maty 10mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 02.12.2014 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Dokładnie to izolacja do zadań trudnych i beznadziejnych... te 10mm to koło 3cm styropianu...naprawdę miejsca trudne gdzie każdy mm się liczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts