Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...

Witam,

tylko niewielkie; wejscie do spizarni od pokoju ( u nas bedzie to biuro) bo zabiera duzo miejsca w kuchni, doradzil mi tak architekt, male okno w ubikacji, prysznic bedzie skasowany, w lazience garderoba a lazienka w pokoju obok. Gora bedzie rozbudowana z lazienka dla syna, dol dla nas dwoje

Pozdrawiam

Witam,

tylko niewielkie; wejscie do spizarni od pokoju ( u nas bedzie to biuro) bo zabiera duzo miejsca w kuchni, doradzil mi tak architekt, male okno w ubikacji, prysznic bedzie skasowany, w lazience garderoba a lazienka w pokoju obok. Gora bedzie rozbudowana z lazienka dla syna, dol dla nas dwoje

Pozdrawiam

My planujemy trochę większą "rewolucję" - ale głównie po prawej stronie (w odbiciu lustrzanym).

Przedłużenie sypialni o ok 1,2 m , likwidacja pralni celem powiększenia garderoby przy wejsciu

I "rozciągnięcie" pokoju przy łazience aby miedzy pokojami mogła powstać naprzemiennie garderoba.

A co myślisz o górze? Pokój dla syna w części z szybą do salonu? Tez chcemy zrobić łazienkę na poddaszu.

Edytowane przez FUJIJACK

• 4 weeks później...
witam, razem z mężem planujemy zakupić projekt domu rozłożysty lub rozłożysty 2, zdziwiły nas jednak koszty realizacji podane na mg projekt, dom rozłożysty 2 jest tańszy, pomimo tego że jest większy, wiecie może dlaczego tak jest? A może ma ktoś informacje gdzie taki dom jest wybudowany lub może posiadacie zdjęcia z realizacji, bardzo by nam to pomogło w dokonaniu wyboru, pozdrawiam serdecznie

Witamy wsród wielbicieli Rozlozystego 2 ;-)

Wątek założyłem z nadzieja znalezienia zrealizowanej inwestycji,ale wyglada na to,ze chyba my będziemy dzielić sie doświadczeniami z budowy.

Pracownia MG Projekt miała umożliwić mi kontakt do osób które juz kupiły projekt (oczywiście za ich zgoda) ale było to juz ze 2 miesiące temu i do dzisiaj nie ma odzewu.

Co do różnicy kosztów , to zarówno metraże jak i różnice w kosztorysach nie są duże. Dodatkowo należy wziąć pod uwagę ze projekt Rozlozysty został opracowany stosunkowo dawno i choćby to może być przyczyna różnic.

Generalnie wydaje mi sie,ze te dwa projekty są dość podobne jeśli chodzi o koszty budowy. Największe różnice i tak wynikną z zastosowanych do wykończenia materiałach. Pozdrawiam i zapraszam do dalszych dyskusji ;-)

• 1 year później...
  • 10 months później...