JendrzejJawor 23.08.2015 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Niestety już nie czas na szukanie fachowców, trzeba to załatwiać dużo wcześniej, żeby zarezerwować jego czas, bo teraz to bez szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
singnoral 03.09.2015 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 (edytowane) Dekarz dekarzem, ale wymogi bezpieczeństwa powinny zostać zachowane. Dlatego też postawiłem na firmę, która specjalizuje się w pracy na wysokościach - [ciach] Edytowane 1 Października 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 03.09.2015 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 (edytowane) "Teraz w trakcie sezonu bardzo ciężko znaleźć specjalistę na już. Trzeba niestety czekać minimum 3 tygodnie - piszę to z własnego doświadczenia niestety " Bo kto siedzi w domu czekając na telefon od Ciebie,że jest fucha na jutro ? "Dekarz dekarzem, ale wymogi bezpieczeństwa powinny zostać zachowane. Dlatego też postawiłem na firmę, która specjalizuje się w pracy na wysokościacg [ciach] " Dodaj fotki z realizacji do reklamy Edytowane 1 Października 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanalia 07.09.2015 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 trochę mnie nie było..... zdecydowałem się na koramica typ Alegra 9 dach już zrobiony dachóweczka leży,zostało tylko ponabijać deski czołowe i podbitke. nie mogę się tylko zdecydować jakie dać rynny.chodzi o takie,żeby zapomnieć o nich na dobrych parę lat...... muszę zgrać foty na kompa to dodam do następnego postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JendrzejJawor 13.09.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Jeśli chodzi o rynny to inwestuj w dobrej jakości PCVki. Metalowe są niepraktyczne bo po jakimś czasie zardzewieją i kicha. A takie zrobione z dobrego materiałowo stopu są drogie. Porządne są rynny StabiCor, które dodatkowo mają łatwy, zaciskowy sposób montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub33 16.09.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Swoją drogą fajnie wiedzieć jak to tak naprawdę wygląda. Moze kiedyś przyda mi się dekarz i z niego skorzystam. Generalnie jest tak jak z wieloma specjalistami. Ważne żeby trafić na odpowiedniego i nie dać się oszukać. Mimo iż jest to nie łatwe w dzisiejszych czasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JendrzejJawor 20.09.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Dokładnie, dlatego tak ważne jest posiadanie kogoś takiego, który został polecony przez znajomych albo właśnie na forach ma dobre opinie. W ciemno kogoś brać, to trochę strach według mnie, bo jak coś zepsuje to zaboli to naszą kieszeń i zszarga nerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateo33 31.10.2015 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Trzeba urodzić się szczęściarzem, aby wszystko nam głatko przechodziło, ale jednak zawsze ktos musi na własnej skórze sprawdzić jak dany fachowiec działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacdrdjo 14.02.2016 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 (edytowane) Witam wszystkich. Mam pytanie: czy są jakieś przepisy lub normy odnośnie użycia gwoździ do łacenia pod dachówkę ceramiczną? Problem jest taki, że dekarz sam wybierał materiał i użył zwykłych gwoździ. Dopiero po fakcie dowiedziałem się, że powinno się stosować gwoździe pierścieniowe, a najlepiej wkręty. Mam dach mansardowy, górna połać 30°, dolna 70°. Obawiam się, że gwoździe będą rdzewieć i wtedy dach mi zleci na głowę. Proszę o informacje i rady. Edytowane 14 Lutego 2016 przez sacdrdjo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rianika 03.03.2016 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Witam wszystkich, Jestem absolutnym laikiem w sprawie wykonania dachów, planujemy dachówkę creaton domino i jesteśmy na etapie wyboru wykonawcy. Czy ktoś może ocenić poniższą realizację? http://www.szaryresidence.pl/media/13158/0019_szary.jpgWydaje mi się, że nie do końca to wygląda dobrze.Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 16.07.2016 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Proszę nie łykać ściemy że PCV będzie lepsze od rynny stalowej. PCV po latach będzie krucha i nawet nie będziesz wstanie oprzeć o to drabiny bo od razu pęknie. Według mnie najlepsze orynnowanie produkuje Plannja oraz Galeco. Naprawdę szkoda mi tych ludzi co się bajek naczytają że PCV takie cudowne a nie widzą co to z tą rynną po latach robi. Wykręca w śmigło i potem ludzie dzwonią że chcą mieć rynne wymienioną na stalową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 17.07.2016 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Stal rdzewiejej, najkepsze tytan cynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weron31 23.08.2016 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Albo miedź ale niestety nie jest tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
takiWaćpan 11.02.2017 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 (edytowane) Jakość pracy dekarzy jest skrajnie różna i to jest niestety choroba dość powszechna, z którą ciężko sobie poradzić. Nie ma fachowców zajmujących się szeroko pojętą budowlanką, wśród których nie znalazłyby się, jak mawia moja mama, papudroki. I to jest niestety fakt. Dlatego warto wybierać ekipy, które ktoś może nam zarekomendować i niekoniecznie mam tu na myśli rekomendacje internetowe, wśród których spora część to zwyczajny PR. Natomiast samo zróżnicowanie w poziomie prac dekarzy czy cieśli jest czymś naturalnym - i rynek nie zawsze skutecznie eliminuje partaczy. Nawet po doborze rozwiązań technicznych da się poznać czy mamy do czynienia z solidnym fachowcem. Jeśli używa dobrych złączy , zwraca uwagę na przygotowanie materiału, jego wilgotność i tak dalej (to akurat w odniesieniu do więźby), to są powody, by obdarzyć go zaufaniem. Natomiast co do górali, o których tu wspominano - to wielka loteria. Można trafić na solidnych, a mogą trafić się tacy, po których liczba poprawek przyprawi o ból głowy. Edytowane 7 Listopada 2017 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 11.02.2017 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Wypowiedz wyzej nie ma sensu, bo material stoi po stronie inwestora i praktyczni3 zawsze szuka w tartakach najtanszej ceny co nie idzie w parze z jakością. Co do łączników ciesielskich to powiem Ci tak nie są one tanie a kiedys ich wgl nie stosowano i powstawaly bez nich takie kondtrukcje że szok. ! Jesli dla ciebie earmet jest jakims wyznacznikiem to powodzenia.Ps. Moge stwierdzic ze łączniki simpson są lepsze od tych z eartem ale po co przeplacac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti17cf 25.05.2017 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Dzisiaj dostałem wycenę dachu z projektu m36a Spokojna Przystań, co myślicie o tym?Pierwsza wycena jest z dachówką cementową BRAAS Bałtycka Cisar , druga natomiast ceramiczna RUBIN 9V.[ATTACH=CONFIG]389873[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]389874[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 19.10.2017 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2017 Witam,Jeżeli pisze nie w tym miejscu to przepraszam i proszę o przeniesienie do właściwego tematu.Z dachem bujam się od kwietnia ,dwie ekipy próbowały dokonać tego "dzieła" ale niestety nie zdołały i tak od tygodnia sam poprawiam po tych q..wa fachowcach.Z całym dachem poradzę sobie ale okucie kominów muszę zlecić komuś naprawdę dobremu w tej sztuce ,jeden komin 100cmx 60cm i za nim tzw. kozłubek.drugi 60 x60 blisko kalenicy,Jeżeli znacie kogoś godnego polecenia z małopolski to prosze o info. Fotki z jego pracy mile widziane lub ewentualne adresy gdzie wykonywał swoja prace.Jeszcze raz przepraszam za być może naiwne pytanie ale proszę o wyrozumiałość i ewentualną pomoc.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 21.10.2017 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2017 Nie chce nikt pomóc? Może ktoś z fachowców udzielających się na tym forum podjął by wyzwanie.Dom znajduje się w okolicach Brzeska.dysponuje transportem więc mogę przywieść na budowę i z powrotem .Wiem że troszeczkę w dziwny sposób załatwiam tę sprawę ale jestem poniekąd pod ścianą ,bo dach "rozgrzebany" a zima na karku .Tak jak pisałem jedna ekipa spartoliła strasznie potem druga nie wiele poprawiła więc sam poprawiam po miszczach i w zasadzie ze wszystkim sobie poradzę ale za kominy się nie wezmę . Żeby było jasne , nie jest to moje zapytanie ofertowe tylko prośba a rzekł bym nawet wołanie o pomoc do zacnych forumowiczów . Oczywiście porządnie zapłacę za dobrze wykonaną prace ,umieszczę zdięcia fachowej roboty na forum i będę chwalił na wieki i darzył dozgonną wdzięcznością,tyle mogę zaoferować. A i oczywiście wikt i opierunek:D w pakiecie. Bardzo proszę o pomoc. pozdrawiam pp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 03.11.2017 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Wybaczcie, ale nie poddam się Poszukuje dekarza z małopolski lub okolic ,który potrafi obrobić komin blachą ocynk powlekaną ,na szablonie ,z felcem stojącym z boku komina a jakby potrafił kozłubek za kominem wyczarować to już buło by super. Jeżeli znacie kogoś takiego to proszę o info. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 20.11.2017 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Naprawdę w Małopolsce nie znajdzie się dekarz który potrafi posługiwać się szablonem i co ważniejsze w ten sposób okuwa kominy?Bardzo proszę jeżeli znacie takiego mistrza podajcie kontakt.Próbowałem znaleźć taką osobę poprzez Stowarzyszenie Dekarzy Polskich o/małopolski ale wygląda na to że szablon i taka robota w małopolsce to science fiction. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts