mirek118 06.12.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Witam Czy ktoś użytkuje jonizator powietrza w domu? Proszę o porady i opnie. Zamierzam stworzyć bardzo przyjemny klimat do mieszkania w nowo budowanym domu (ogrzewanie, podłogowe, WM etc.) i myślę, że jonizator byłby doskonałym uzupełnieniem tego wszystkiego. A może warto 2 w 1 tzn jonizator z nawilżaczem? Jeszcze nie mieszkam, ale przypuszczam, że zimą w domu powietrze będzie raczej suchawe ze względu na sprawną wentylację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 21.12.2014 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Witam Czy ktoś użytkuje jonizator powietrza w domu? Proszę o porady i opnie. Zamierzam stworzyć bardzo przyjemny klimat do mieszkania w nowo budowanym domu (ogrzewanie, podłogowe, WM etc.) i myślę, że jonizator byłby doskonałym uzupełnieniem tego wszystkiego. A może warto 2 w 1 tzn jonizator z nawilżaczem? Jeszcze nie mieszkam, ale przypuszczam, że zimą w domu powietrze będzie raczej suchawe ze względu na sprawną wentylację... Naprawdę nikt tego nie używa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 25.12.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Możesz być pierwszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiraa 09.01.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Zawsze mnie dziwiło, że ludzie decydują się na kupno takich gadżetów. Tak w zasadzie to czemu ma taki jonizator służyć? Bo nie bardzo rozumiem mówiąc szczerze i jak to ma na nas niby korzystnie wpływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juul 09.03.2015 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 no właśnie po kiego lich taki sprzęt:)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 15.03.2015 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 no właśnie po kiego lich taki sprzęt:)?? Kosmonautom niezbędny (Kosmonautom bez jonizatorów - ujemnych jonów było nieswojo złe samopoczucie mimo absolutnie zdrowego organizmu. ). Podobnie jak rzep , teflon itd. z kosmosu zeszło na Ziemię do użytku powszedniego. Dla uzmysłowienia doświadczalnie, po upalnym dniu w mieście autem wjeżdżacie do lasu najlepiej iglastego wychodzicie i mimo różnicy temperatury ok 2-3 stopni czujecie się o wiele lepiej. Dawniej sprawę załatwiało się nieszczelnością budynków. Dziś każdy dom ma wiele jonizatorów dodatnich to sprzęt domowy, ujemnych to rośliny pokojowe szczególnie paprocie. Dziś używam w aucie w gnieździe zapalniczki i wszystkim polecam , brak zmęczenia nawet po kilkugodzinnej jeździe koszt kilkanaście zł. Chrześniakowi zafundowałem do domu z powodu alergii i astmy , drobinki kurzu naelektryzowane są dodatnio i przy jonizatorze łączą się z emitowanymi przezeń jonami ujemnymi i efektem całej sprawy są pokłady kurzu w otoczeniu jonizatora. Za to w powietrzu czyściej. Ujemną stroną są koszmarne ceny tego sprzętu. Prostym sposobem radzenia sobie z brakiem(nieswieżympowietrzem) jest wietrzenie domu po deszczu, burzy w trakcie opadów też można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 15.03.2015 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Kosmonautom niezbędny (Kosmonautom bez jonizatorów - ujemnych jonów było nieswojo złe samopoczucie mimo absolutnie zdrowego organizmu. ). Podobnie jak rzep , teflon itd. z kosmosu zeszło na Ziemię do użytku powszedniego. Dla uzmysłowienia doświadczalnie, po upalnym dniu w mieście autem wjeżdżacie do lasu najlepiej iglastego wychodzicie i mimo różnicy temperatury ok 2-3 stopni czujecie się o wiele lepiej. Dawniej sprawę załatwiało się nieszczelnością budynków. Dziś każdy dom ma wiele jonizatorów dodatnich to sprzęt domowy, ujemnych to rośliny pokojowe szczególnie paprocie. Dziś używam w aucie w gnieździe zapalniczki i wszystkim polecam , brak zmęczenia nawet po kilkugodzinnej jeździe koszt kilkanaście zł. Chrześniakowi zafundowałem do domu z powodu alergii i astmy , drobinki kurzu naelektryzowane są dodatnio i przy jonizatorze łączą się z emitowanymi przezeń jonami ujemnymi i efektem całej sprawy są pokłady kurzu w otoczeniu jonizatora. Za to w powietrzu czyściej. Ujemną stroną są koszmarne ceny tego sprzętu. Prostym sposobem radzenia sobie z brakiem(nieswieżympowietrzem) jest wietrzenie domu po deszczu, burzy w trakcie opadów też można. Podaj jakiś link do joniztaora do zapalniczki samochodowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziu88 20.03.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Ja korzystam z jonizatora powietrza bo mam chore dziecko i wrażliwe na zanieczyszczenia w powietrzu, sprzęt sprawdza się, ale faktycznie był bardzo drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 21.03.2015 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Rozumiem ze to dziala wg ciebie? Podaj jakas nazwę tego urzadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszReczkowski 29.05.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 W małych pomieszczeniach, z dziećmi warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 24.06.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 dziś zajrzałem:sick: http://allegro.pl/ag134-samochodowy-jonizator-oczyszczacz-powietrza-i5415548721.html A ja te 7 lat temu dałem 50 zł działa do dziś , no trzeba szturchnąć delikatnie aby zakontraktowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 25.06.2015 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 dziś zajrzałem:sick: http://allegro.pl/ag134-samochodowy-jonizator-oczyszczacz-powietrza-i5415548721.html A ja te 7 lat temu dałem 50 zł działa do dziś , no trzeba szturchnąć delikatnie aby zakontraktowała Jak odczuwasz działanie jonizatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 26.07.2015 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 po kilkugodzinnej jeździe autem bez, sucho w gardle , spojówki zaczerwienione. Po zakupie bez tych dolegliwości i droga do tego samego miejsca. Z tym że ozon produkowany przy okazji przez jonizator odczuwalny tylko przy wilgotnym powietrzu , Albo jak powietrze z klimy skierowane bezpośrednio w dół na jonizator. Z tym że ciężko juz wspomnieć bo w aucie zajmuje gniazdko zapalniczki cały czas i pracuje non stop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 27.07.2015 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Ja kupilem w lidlu parę dni temu i będę testował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 07.10.2018 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Podepnę się pod temat i zapytam, czy ktoś używa jonizatora w domu? Jeśli tak, to jaki model i czy jest zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 11.10.2018 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2018 Już lepiej kupić porządny oczyszczacz powietrzna, np. ja mam Daikin MC70 L.Istnieje wyraźnie zauważalna różnica przy używaniu tego urządzenia. Odrobina ozonu jest w porządku. Najlepiej śpi się przy otwartym oknie, ale przy niskich temperaturach to nierealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia23 11.10.2018 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2018 Cena takiego urządzenia nie jest mała, ale urządzenie robi swoje. Sama posiadam taki jonizator w domu i sprawdza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 11.10.2018 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2018 Sama posiadam taki jonizator w domu i sprawdza się.A jaki model posiadasz? Mnie zastanawia Ionex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 15.04.2019 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2019 Kupiłeś ten jonizator Ionex ?https://www.jonizatory.eu/produkt/ionex-pokojowy-jonizator-powietrza/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulep 23.04.2019 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Przyjemny klimat w domu to ja mam dzięki kwiatkom a nie jonizatorom:O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts