PusiaKssawery 01.09.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Niestety starszy psiak mi się pochorował i to on jest u mnie tematem nr 1 ostatnimi czasy - jaskra w jednym oku, zaćma w drugim, niedoczynność tarczycy i złogi żółci w woreczku żółciowym. 7 razy dziennie zakrapianie oczu, 2x leki żółciopędne i 2x euthyrox... jest o czym pamiętać O kurcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 08.09.2015 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Co tu taka cisza, aż boję się pytać o psinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 08.09.2015 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Spokojnie, u psinki znaczna i niespodziewana poprawa, sam weterynarz był zaskoczony Krople na jaskrę dały radę, udaje się nimi osiągnąć właściwe ciśnienie w oku. Tak że póki co widmo zabiegów oddalone Euthyrox także zaczął działać i pies znów żwawy. Woreczek żółciowy będziemy badać dopiero po zakończonej kuracji kwasem ursodeoksycholowym Kamień z serca mi spadł. Na budowie cisza, dzwonię co tydzień do starostwa i pani odsyła mnie na kolejny tydzień, a za tydzień dalej to samo Przebimbałam urlop - okazało się, że lepiej kupić gotowe strzemiona do ław, susza uniemożliwiła prace w ogrodzie, tak że nic nie zrobiłam. Teraz dla zabicia czasu wolnego popróbuję sił w malowaniu starych mebli i renowacji starych gratów. Na pierwszy ogień idą: szafka kuchenna, świecznik i żyrandol. Żyrandol docelowo ma być podobny do tych kryształowych, a co z niego wyjdzie, to się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 08.09.2015 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Spokojnie, u psinki znaczna i niespodziewana poprawa, Wymiziaj psinkę od cioci Pusi. Na budowie cisza, dzwonię co tydzień do starostwa i pani odsyła mnie na kolejny tydzień, a za tydzień dalej to samo Teraz dla zabicia czasu wolnego popróbuję sił w malowaniu starych mebli i renowacji starych gratów. Na pierwszy ogień idą: szafka kuchenna, świecznik i żyrandol. Żyrandol docelowo ma być podobny do tych kryształowych, a co z niego wyjdzie, to się okaże Oczywiście pokażesz efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 08.09.2015 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 katastrofa z tym czekaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 08.09.2015 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Dziękuję Pusiu, wymiziam Oczywiście, że pokażę efekty. No chyba, że będą zatrważające, to wtedy będzie mi wstyd Staram się nadrobić wpisy w Twoim dzienniku, dużo u Ciebie się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 08.09.2015 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 chyba, że będą zatrważające, próbuje sobie takie zatrważające wyobrazić Staram się nadrobić wpisy w Twoim dzienniku, dużo u Ciebie się dzieje Fakt, mieliśmy mały przestój, teraz nadrabiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkasia 09.09.2015 03:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Mam podobne zapędy, też coś próbuje reanimować, ale chyba zbyt narwana jestem. Ewentualnie za szybko chcę osiągnąć spektakularne efekty Póki co są właśnie zatrważające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.09.2015 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 No niestety, cierpliwość jest wskazana, ale też mi jej brakuje momentami Postanowiłam powiększyć łazienkę kosztem jednego z pokoi, który będzie garderobą. Dochodzę jednak do wniosku, że nic to nie da Wszystkie elementy dalej pozostają w tych samych miejscach, większy tylko jest środek łazienki, ale przecież nijak go nie zagospodaruję... No nie wiem... może po prostu mam jakąś blokadę i zero wyobraźni. Albo łazienka wciąż za mała? Z 5,44 m2 zrobiłam 6,7 m2, wychodzi prawie kwadrat 2,6m x 2,55 m. Zmieścić ma się prysznic, wanna 170 cm, kibelek, umywalka i niestety pralka. Potrzebuję inspiracji Wspomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 09.09.2015 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Opiszę co u nas w bardzo podobnym wnętrzu (rysować nie mam teraz jak):brodzik narożny 90cm (mniejszych nie brać), ćwiartka prawy górny róg. Nie rzuca się w oczy po wejściu, nie zajmuje przestrzeni wizualnej.wanna lewy dolny róg, stronę możesz wybrać. Mamy narożną, trochę mniejszą.umywalka na szafce przy wejściu lewa góra. Można trochę odsunąć od drzwi, zależy w którą stronę dasz wannękibelek zaraz za brodzikiem, na środku prawej ścianypralka w dolnym prawym rogu (tam mamy szafkę, ale miejsca na pralkę jest sporo Użytkowo bez zastrzeżeń, nic byśmy nie przestawiali. Mimo średniej wielkości i wielu sprzętów jest wrażenie całkiem sporej przestrzeni. Być może też dlatego, że na całej długości lewej ściany mamy lustro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.09.2015 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Gorbag, podoba mi się! Wrysowałam Twoje propozycje w ikeowski planer i wyszło tak: Pralkę można zabudować w wysokiej szafce, będzie też miejsce na czyste ręczniki. Pomysł z dużym lustrem też świetny! Dzięki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 09.09.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 W tym układzie wanny widzę kiepski dostęp do pralki, chyba że ładowana od góry. Może jednak umywalka trochę w prawo, a pralka między umywalką a wanną? Nie rzucałaby się w oczy od wejścia.Albo wanna na lewą ścianę, jak się zmieści i wtedy wejdzie w ten róg pralka i jeszcze jakaś szafka.Wygląda że jest sporo miejsca na środku. U nas jakoś węziej, chyba jednak mamy mniej kwadratową łazienkę.A gdyby tak drzwi dać bardziej na środku? Można by dosunąć umywalkę bardziej w stronę drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.09.2015 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Fakt, przecież tą pralkę jeszcze trzeba otworzyć, a nie jest ładowana z góry Przesunięcie drzwi rzeczywiście dałoby większe pole do manewrów, nie ma z tym problemu, mogą być w dowolnym miejscu, byle na tej ścianie Wyszło tak: Drzwi i umywalka świecą się na czerwono, bo coś tam niby koliduje, w każdym razie umywalkę zrobiłabym wtedy na blacie, pod który weszłaby pralka, podobnie jak tu: http://www.lazienkowy.pl/galeria-lazienek/image.php?id=2099&r=2&haslo= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 09.09.2015 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Dla mnie ok W zwolniony narożnik po pralce wejdzie jeszcze jakaś szafka narożna, wieszak, drabinka itd, Coś ozdobnego, bo po wejściu do łazienki będzie się najbardziej rzucać w oczy. Osoba na kibelku będzie prawie schowana za kabinką, przy przypadkowym zajrzeniu - OK. Między wanną a blatem z umywalką przestrzeń albo z wystarczająco wygodnym dostępem, albo wcale (ale wtedy może się bardziej chlapać). Mamy w łazience dziurę między wanną i szafką na jakieś 8cm i niewygodnie tam sięgać jak coś spadnie, sprzątać itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.09.2015 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.09.2015 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Fajnie rozplanowałyście Twoją łazienkę i niestety pralka. Kurcze, mam upatrzoną taką piękną pralkę, że aż mi szkoda ją do technicznego dawać https://www.mall.pl/pralki-front/samsung-ww10h9600ew?gclid=CK-7-rTn68cCFSsEwwodWtIJnQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 10.09.2015 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 O kurcze, jaki bajer! Świetna jest! 10 kg wsadu i jeszcze światełko w bębnie, nawet nie wiedziałam, że teraz takie wynalazki robią Faktycznie, szkoda ją upychać w gospodarczym, ładnie wygląda i jest cicha. Pomieszczenie gospodarcze też trochę powiększyłam, ale na pralkę i tak tam miejsca nie ma Łazienkę skrupulatnie przerysowałam, skonsultowałam ze ślubnym i raczej ten układ zostanie, zmianie może ulec lokalizacja wc - mąż twierdzi, że lepiej żeby było obok wanny, na ścianie konstrukcyjnej, zewnętrznej, nie będzie wtedy tak bardzo słychać szumu wody w rurach i zbiorniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.09.2015 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 nie będzie wtedy tak bardzo słychać szumu wody w rurach i zbiorniku To jest racja, tylko wizualnie będzie też pasować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 10.09.2015 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Ja bym wolała obecny układ, bo tak jak pisze gorbag, do tego kąta można jeszcze szafkę wstawić. Do łazienki przylegać będzie garderoba, a ubraniom szum wody przeszkadzać raczej nie będzie Wyjdzie w praniu, jest jeszcze trochę czasu na podjęcie ostatecznej decyzji Co najmniej 20 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.09.2015 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Do łazienki przylegać będzie garderoba, a ubraniom szum wody przeszkadzać raczej nie będzie A to jasne. Zrozumiałam wcześniej, że sypialnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts