mother_nature 13.03.2017 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Kamilu, u nas był wymóg kąta dachu w zakresie 35-45 stopni, stąd ten strych gigant. W sumie dobrze się złożyło, bo poddasze bardzo klimatyczne. Na razie jednak będzie po prostu strychem Niedługo tynki? Wow! My chyba zbyt zachowawczy byliśmy ustalając termin na sierpień, no nic, wyjdzie w praniu Ścianek działowych jeszcze nie ma wszystkich. W Tauronie obsuwa, firma wykonawcza jeszcze nie dostała dla nas zlecenia, może na czwartek będzie gotowe. Dzięki za kibicowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 13.03.2017 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Hej:bye: fajnie, że prace w tym sezonie już rozpoczęte. Życzę jak najlepiej i jak najszybszej przeprowadzki. Chociaż faktycznie przeprowadzka w tym roku to chyba wersja optymistyczna, tym bardziej, że tynki dopiero w sierpniu..... Po tynkach i wylewkach naprawdę trzeba dobrze wszystko wysuszyć żebyś później nie miała problemu z wilgocią Nie wyobrażam sobie malowania ścian albo układania podłogi na mokro! Czas szybko mija. Wiem co mówię u nas niby już już a jednak na weekend majowy nie ma szans na przeprowadzkę a też wszystko robimy sami Ja+Mąż. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 13.03.2017 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Zakochałam się w płytkach Imola Saloon Ej, nasze płytki! Spodobały nam się wszystkie kolory tak, że w sumie użyliśmy 4 różne. Oglądaliśmy na żywo w sklepach w Lublinie i w Rzeszowie. Cztery kolory obok siebie wyglądają tak: http://img.wybieramprojekt.pl/wp-content/uploads/images/imola-saloon-gres.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 13.03.2017 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 My mieliśmy wrześniowe tynki - wszystko wyschło do zimy. A pomalować można farbami, które schną razem z tynkami. Jeśli tylko lato będzie suche to moment wszystko wyschnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 14.03.2017 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Hej:bye: fajnie, że prace w tym sezonie już rozpoczęte. Życzę jak najlepiej i jak najszybszej przeprowadzki. Chociaż faktycznie przeprowadzka w tym roku to chyba wersja optymistyczna, tym bardziej, że tynki dopiero w sierpniu..... Po tynkach i wylewkach naprawdę trzeba dobrze wszystko wysuszyć żebyś później nie miała problemu z wilgocią Nie wyobrażam sobie malowania ścian albo układania podłogi na mokro! Czas szybko mija. Wiem co mówię u nas niby już już a jednak na weekend majowy nie ma szans na przeprowadzkę a też wszystko robimy sami Ja+Mąż. Pozdrawiam Czas pokaże, jak wszystko się ułoży. Na pewno nie będziemy na siłę przyspieszać prac, nie chcę mieć później problemów z wilgocią w domu. To jedynie takie moje skromne marzenie Szkoda, że nie prowadzisz swojego dziennika, poczytałabym ile czasu zajmują Wam kolejne etapy i miałabym punkt odniesienia Pozdrawiam Was serdecznie i życzę szybkiej przeprowadzki Ej, nasze płytki! Spodobały nam się wszystkie kolory tak, że w sumie użyliśmy 4 różne. Oglądaliśmy na żywo w sklepach w Lublinie i w Rzeszowie. Cztery kolory obok siebie wyglądają tak: http://img.wybieramprojekt.pl/wp-content/uploads/images/imola-saloon-gres.jpg Liczyłam, że odezwiesz się w sprawie płytek Dziękuję za to zdjęcie z porównaniem! Przekopałam Twój dziennik w poszukiwaniu podłóg i skoro na zdjęciach płytki tak świetnie się prezentują, to na żywo pewnie jeszcze lepiej My mieliśmy wrześniowe tynki - wszystko wyschło do zimy. A pomalować można farbami, które schną razem z tynkami. Jeśli tylko lato będzie suche to moment wszystko wyschnie! Lejesz miód na moje serce :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 14.03.2017 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Na żywo płytki równie ładne jak 3 lata temu przy układaniu, ładniejsze niż na tym zdjęciu. Najbardziej podobają mi się dwa skrajne kolory. Nie powiem że są super praktyczne, bo we wgłębieniach - wiadomo prędzej coś się zbierze niż na gładkiej powierzchni. Parę cięższych rzeczy nam upadło, nie przenosiliśmy też dylatacji z wylewki i obwodów podłogówki na układ płytek i nic nie pękało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.03.2017 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 u nas tynki były robione w czerwcu i w listopadzie były robione niemalże od nowa przeprowadziliśmy się na początku grudnia i bylo suchutko. z reku woda leciała wiadrami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 14.03.2017 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Gorbag, mnie też ten najciemniejszy rudy najbardziej się podoba Mężowi spodobał się taki układ i kolory, zdjęcie z netu, nie potrafię teraz odnaleźć źródła: Muszę się zastanowić nad jakimś sensownym rozmieszczeniem i połączeniem z korytarzem, który będzie w zupełnie innej kolorystyce Podłoga salon+kuchnia będzie taka sama. Nad blatem kuchennym któryś kolor z tych 15 cm płyteczek, nad tym też muszę podumać Emilko, 2 razy tynki?? Co się stało? A wylewki w jakim miesiącu mieliście robione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.03.2017 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 u nas tynki czerwiec/lipiec, posadzki lipiec, wprowadzka pazdziernik. po sezonie na pewno jest juz bardziej sucho, wilgotnosc akuratna ale wm dzialala na maksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 14.03.2017 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 u nas tynki czerwiec/lipiec, posadzki lipiec, wprowadzka pazdziernik. po sezonie na pewno jest juz bardziej sucho, wilgotnosc akuratna ale wm dzialala na maksa toż to błyskawiczną przeprowadzkę mieliście! Ale mnie nakręcacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 14.03.2017 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Matko, schnięciem się nie przejmuj. Gorzej pewnie czasowo z wykończeniówką, jeśli będziecie dalej polegać wyłącznie na pracy rąk własnych. Sama widzę jak brakuje czasu na wszystko, chociaż w każdej wolnej chwili poza pracą zawodową, coś się koło domu robi. Pocieszające jest, że macie tylko parter! My zaczęliśmy wykoańczać na dobrą sprawę dopiero w listopadzie, a z początkiem stycznia dało się już na parterze mieszkać. Póki co wiosna zaczyna się lepiej niż w zeszłym roku - oby cały rok tak sprzyjał budowniczym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.03.2017 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 toż to błyskawiczną przeprowadzkę mieliście! Ale mnie nakręcacie dobre planowanie to podstawa, wykonczeniowiec w blokach startowych czekal, ale u nas nie bylo duzo roboty, nie robilismy sufitow podwieszanych, zadnych cudow, gladzi tez nie robilismy, malowanie sami. wykonczeniowiec tylko osadzla parapety, kladl kafle, panele i robil bialy montaz. a i tak zeszlo mu 2 miesiace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 14.03.2017 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Czasu brak na wszystko. Niestety jak się pracuje zawodowo - my oboje na zmiany to ciężko jest:sick: Dobrze, że weekendy zawsze wolne to można coś podgonić z robotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.03.2017 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Matko, schnięciem się nie przejmuj. Gorzej pewnie czasowo z wykończeniówką, jeśli będziecie dalej polegać wyłącznie na pracy rąk własnych. Sama widzę jak brakuje czasu na wszystko, chociaż w każdej wolnej chwili poza pracą zawodową, coś się koło domu robi. Pocieszające jest, że macie tylko parter! My zaczęliśmy wykoańczać na dobrą sprawę dopiero w listopadzie, a z początkiem stycznia dało się już na parterze mieszkać. Póki co wiosna zaczyna się lepiej niż w zeszłym roku - oby cały rok tak sprzyjał budowniczym! Wykończenie w 100% własnymi rękami, ale po zrobieniu niezbędnego minimum już będzie przeprowadzka. Resztę wykończymy mieszkając. Faktycznie, marzec br. znacznie lepszy od zeszłorocznego. Rok temu była zabawa w błocie i czekanie aż przestanie padać dobre planowanie to podstawa Racja! Zrobię spis spraw do załatwienia i rzeczy do zrobienia, łatwiej będzie ogarnąć Czasu brak na wszystko. Niestety jak się pracuje zawodowo - my oboje na zmiany to ciężko jest:sick: Dobrze, że weekendy zawsze wolne to można coś podgonić z robotą My też pracujemy, urlopu tylko 26 dni w roku. Na szczęście pracę kończymy dość wcześnie i od godz. 16/16:30 możemy już działać na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 17.03.2017 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Zrobię spis spraw do załatwienia i rzeczy do zrobienia, łatwiej będzie ogarnąć Łatwiej ogarnąć to raz, a dwa - jak fajnie wykreśla się z listy to co już zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMark. 19.03.2017 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Chciałbym się przywitać u Was w dziennik. Domek już zaczyna wyglądać coraz lepiej a jako że to Z7 to będzie na pewno fajny.Pozdrawiam Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 20.03.2017 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Witaj Marku, dziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej U nas ciąg dalszy ściany szczytowej. Konstrukcja skończona. Fajnie wygląda, żal było zamykać Na podbitkę wykorzystane zostały deski odzyskane z szalunków. Dzięki obiciu ich folią, nie pobrudziły się betonem (prawie). Malowanie trzemaa różnymi kolorami impregnatu spowodowało powstanie specyficznej kolorystyki. Sobotnia brzydka pogoda nie pozwoliła zamknąć ściany w całości, z powodu zimna i siąpiącego deszczu zarządziłam ewakuację z budowy Impregnat na docelowe deski już zamówiony, jednakże na razie samych desek jeszcze nie zamawiamy. W tej postaci ściany trochę sobie pobędą, nie są sprawą pilną. Właściwie to przestałam być budowniczym, teraz tylko mąż z bratem Mój zakres obowiązków to catering, sprzątanie i papierologia Na parapetach Pi zagościły pierwsze kwiaty - w skrzyneczkach posadziłam kolorowe bratki i stokrotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.03.2017 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Może wreszcie ta pogoda zmieni się na lepszą. A skoro tak fatalnej aury tyle udało się Wam zrobić, to wtedy pójdziecie jak przecinaki Ps. Kocham bratki i stokrotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 20.03.2017 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 U nas dzisiaj był rano śnieg. Musiałam wywlekać zimowe buty, które w sobotę ze wstrętem wywaliłam do piwnicy. Ale od jutra ma się poprawiać. Oby tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.03.2017 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 U nas dzisiaj był rano śnieg. Musiałam wywlekać zimowe buty, które w sobotę ze wstrętem wywaliłam do piwnicy. Ale od jutra ma się poprawiać. Oby tak było. U nas lało cały weekend, ale to lało faktycznie, nie że tam deszcz pada. Niby coś ma drgnąć, ale jeszcze początkiem kwietnia zapowiadają ochłodzenie. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts