aisa222 16.05.2017 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 ...Aisa, dziękuję! Słowa uznania od Ciebie to nie byle co, przecież Ty też Zosia-Samosia Maj już nastał a nic nie piszesz u siebie, szkoda Yyyyyy ..... jest plan..... ale ciiiiii...... na razie się nie chwalę, bo nie chcę zapeszyć..... ale.... no.... napiszę, że mapki się robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.05.2017 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Mapki? To nowa chata będzie?? Teraz to mnie ciekawość zeżre, ale trudno, będę cierpliwie czekać na nowiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 16.05.2017 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Mapki? To nowa chata będzie?? Teraz to mnie ciekawość zeżre, ale trudno, będę cierpliwie czekać na nowiny Ciiiiiii....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 16.05.2017 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Drzwi pierwsza klasa, jestem pod wrażeniem Kolor desek bardzo, bardzo ładny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 19.05.2017 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 Tydzień miło upływa na malowaniu desek, mąż osadził wszystkie puszki do elektryki. W międzyczasie zadzwonił przedstawiciel firmy od tynków.... Tynki będą miesiąc wcześniej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 19.05.2017 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 Hej, zaglądam do Ciebie podziwiać postępy i kibicuję po cichu, więc co jakiś czas muszę dać znać, żeby nie być takim całkiem cichym czytaczem Nieustająco jestem pod wrażeniem Bardzo jestem ciekawa jak wyjdą drewniane ściany szczytowe, przyznam, że wcześniej nie widziałam takiego rozwiązania, tzn. może widziałam, ale nie byłam świadoma, że pod dechami nie ma muru, tylko drewno. miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 19.05.2017 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 Tsunami, dopiero w świetle dnia, tj. po tym jak się ociepliło i do domu zajrzało słońce, zauważyłam, że kolor desek wychodzi identyczny, jaki mają uszczelki w oknach Bardzo mi się podoba, pewnie jeszcze wykorzystam go na innych elementach wokół domu. Witaj mamiku Dziękuję, że zaglądasz, zostawiasz parę słów i jeszcze kibicujesz Mało jest ścian szczytowych z drewna, to stara metoda budowy i chyba odeszła w zapomnienie. Większość osób woli domy murowane niż szkieletowe "kanadyjki", bo wydają się być cieplejsze, stabilniejsze i bezpieczniejsze. Największym plusem takiej ściany jest tempo jej powstawania i że nie potrzeba ekipy czy drogiego sprzętu. Sama jestem ciekawa efektu końcowego, no i mam nadzieję, że deski z tym impregnatem trochę pobędą w dobrym stanie Maluję dokładnie, bez fuszerki, ale wiadomo - czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.05.2017 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 Hejka Asiu, drewnianą szczytową ścianę miałam w starym domu, oczywiście nie ma mowy o ściągnięciu technologii bo dom był budowany w 1847 roku. Ale było to takie malutkie arcydzieło sztuki budowlanej. Pięknie ta ściana wyglądała. Fajnie że robisz coś innego i nie ulegasz stereotypom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 19.05.2017 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 Największym plusem takiej ściany jest tempo jej powstawania i że nie potrzeba ekipy czy drogiego sprzętu. Eee! Największy to estetyka, chociaż niektórzy mają inny gust Kogo nie spytałem to wszyscy odradzali, włącznie z właścicielami podobnych rozwiązań. Konserwacja podobno co 3-5 lat. U nas dwa lata, są już jakieś pęknięcia powłoki, ale z dołu nie widać - nadal wygląda pięknie. Może za rok się przeszlifuje i przemaluje, przynajmniej ścianę od zachodu, bardzo nasłonecznioną, zamokniętą i przewianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 19.05.2017 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 Pusiu, lubię drewno, ale nie w nadmiarze. Taka ściana, to będzie "akurat" Gorbag - właściciele podobnych ścian też odradzali? Pewnie ta konserwacja daje w kość. U nas też układ wch-zach, a od zachodu dom jest niczym nieosłonięty, obok duże puste pole i wiatr się rozpędza, jak chce. Pewnie tam trzeba będzie częściej konserwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 19.05.2017 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 ach, piękny ten szary! Ja chcę udawaną szczytową z drewna, czyli zwykłą elewację z desek na ocieplonej murowanej, właśnie jako nawiązanie do architektury lokalnej;) Przy domku parterowym też mocno zastanawiałabym się nad prawdziwą drewnianą - w razie ewentualnej adaptacji strychu magiczny klimat <3 Praktyczność jest przereklamowana Hoho, no to Panowie Tynkowie przykręcili Wam śrubę, ale kto da radę jak nie Wy! edit: co to za impregnat? Szukam właśnie czegoś, co nie tworzy twardej powłoki, do przemalowania piaskownicy, z tym, że to coś musi być różowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 19.05.2017 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 U nas we wsi obok na jesień wybudowali parterówkę z drewnianymi szczytówkami. Zrobili to migiem! I wygląda tak klimatycznie, zawszesię na ten domek zagapiam jak jadę i kierownica mi sama skręca, więc muszę uważać haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 19.05.2017 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 Niechaj, maluję szybkoschnącym impregnatem Altaxu. W kolorach nie ma różowego, różowy w tej firmie to chyba jedynie w serii Viva Garden i to jest emalia akrylowa. Może się skusisz i przetestujesz? Sporo fajnych kolorów, ciekawa jestem jak z trwałością w praktyce (etykieta mówi, że do 5 lat). TsunamiM, zawsze możesz zajechać i poznać sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 19.05.2017 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 obok duże puste pole i wiatr się rozpędza, jak chce. Pewnie tam trzeba będzie częściej konserwować. No to podobnie jak u nas. Ale chyba zachodnie słońce działa jeszcze bardziej destrukcyjnie niż wiatr, bo przez pół dnia świeci coraz bardziej płasko. Oczywiście jest wtedy jeszcze ładniej, ale trwałość na pewno mniejsza. Z tego powodu od wschodu daliśmy sosnę, ale od zachodu jednak droższy modrzew. Zobaczymy w użyciu czy będzie widać różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 19.05.2017 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 Niechaj, maluję szybkoschnącym impregnatem Altaxu. W kolorach nie ma różowego, różowy w tej firmie to chyba jedynie w serii Viva Garden i to jest emalia akrylowa. Może się skusisz i przetestujesz? Sporo fajnych kolorów, ciekawa jestem jak z trwałością w praktyce (etykieta mówi, że do 5 lat). Viva garden znalazłam w markecie na C. i chyba na niej poprzestanę, bo impregnaty z kolorami z mieszalnika kosztują więcej niż piaskownica, miałam nadzieję, że znalazłaś coś tańszego;) Przetestuję pewnie w tygodniu i podzielę się wrażeniami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 25.05.2017 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Asieńka??? Czy Ty wczorajsza Joanna?? Jeśli tak to spóźnione najlepszego, a jeśli nie to i tak ściskam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 26.05.2017 05:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Tak, ja wczorajsza Dziękuję Pusiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 30.05.2017 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Kablowanie, rurowanie, foliowanie - wszystko na raz, robota wre, po raz kolejny wybór z7 okazał się strzałem w 10! Sił przybywa gdy widać postępy, a wszystko układa się w logiczną całość Rozdzielnia w pom. gospodarczym Korytarz-hol-przedpokój-przelotówka Ściana audio-video w salonie Centrum dowodzenia: kuchnia. Pod oknem zaplanowałam dwukomorowy zlew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 30.05.2017 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Ocieplenie wieńca Ocieplenie krokwi W ociepleniu trzeba było jednak zostawić otwór, ponieważ w Pi pojawiło się kopciuszkowe potomstwo Delikatnie mówiąc, domek coraz bardziej wtapia się w otaczającą przyrodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 30.05.2017 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Nadzór inwestorski, niestety nie ma tu jeszcze nic, co by można zjeść Pozdrawiam ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts