Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zetka w gałązkach, czyli o spełnianiu marzeń własnymi ręcami - budowa Z7 35

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pusiu, szkoda tylko, że z przodu działki jedyną działalność wykazuje trawa :sick:

Niestety nie da się zrobić wjazdu, kanalizacji, ani niczego, dopóki Tauron łaskawie nas nie podłączy. Mieli przyjechać w marcu, potem była gadka, że do maja będzie zrobione i tak czas leci. Nie wściekam się tylko dlatego, że nie będziemy mieć słupa ani transformatora.

Teraz jednak trzeba zacząć gnębić wykonawcę telefonami.

Ale pięknie! Zetka idealnie wpasowała się w otoczenie :yes: Idziecie jak burza! Niezmiennie zazdroszczę desek na szczytach, myślałam, że najpierw malujesz a potem montujecie? Czy to konstrukcja a na to pójdzie boazeria?

Choruję na taką kalinę :)

To jest konstrukcja. Ściana szczytowa zachodnia jest już przykryta membraną a wschodnia nie i na zdjęciu jest właśnie wschodnia. Na te deski przyjdzie jeszcze membrana i dopiero ta malowana boazeria.

Ocieplenie wieńca bardzo ważne. Ale po co ocieplenie krokwi? Strych będzie użytkowy?

Kiedyś tak :) Na razie ociepliliśmy tylko 4 skrajne krokwie, żeby można było montować deski wykończeniowe na szczytówkach i podbitkę. Jeszcze pianką trzeba pouszczelniać szpary.

Nie mam wentylacji w podbitce, ale pióro-wpust, sęczki, połączenia boazerii nie są szczelne. Przy ścianie też jakaś szczelina zawsze zostaje. Być może PVC i blacha są szczelniejsze i dlatego dodają wentylację. Docelowo pewnie zrobię kratki w obydwu szczytówkach, ewentualnie jakiś wpust na ganku. A może od mniej widocznej strony dam jakieś okienko?

Asiu gratuluję prądu:D

Szczyty drewniane wyglądają super, muszę rozważyć podobną opcję:D

Ja też będę miała wkrótce uzbrojoną działkę. Bardzo się cieszę, że coś się będzie działo.

Niestety Urząd nadal ma nas w d...:(

Urządzam się u Mamy, trochę ciasno ale powoli do przodu, oby przejściowo;)

Edytowane przez dana1s

Jest prund, jest moc, jest impreza :D. Jeszcze większa radość, jak się wyryje ładniutki dołek, wciśnie się w niego ładniutki kabelek, zakopie, a koniec wprowadzi do domu i podłączy do skrzyneczki tymczasowej nawet. Wiem co piszę, cieszyłem się jak dziecko, że nie muszę już ganiać z przedłużaczami po działce :D