PusiaKssawery 30.05.2017 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Ależ lecicie z robotą teraz to w oczach wszystko rośnie, przeprowadzka coraz bliżej Nadzór inwestorski, niestety nie ma tu jeszcze nic, co by można zjeść [ATTACH=CONFIG]390215[/ATTACH] Cudowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 30.05.2017 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Ale pięknie! Zetka idealnie wpasowała się w otoczenie Idziecie jak burza! Niezmiennie zazdroszczę desek na szczytach, myślałam, że najpierw malujesz a potem montujecie? Czy to konstrukcja a na to pójdzie boazeria? Choruję na taką kalinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 30.05.2017 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Ocieplenie wieńca bardzo ważne. Ale po co ocieplenie krokwi? Strych będzie użytkowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 30.05.2017 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Pusiu, szkoda tylko, że z przodu działki jedyną działalność wykazuje trawa Niestety nie da się zrobić wjazdu, kanalizacji, ani niczego, dopóki Tauron łaskawie nas nie podłączy. Mieli przyjechać w marcu, potem była gadka, że do maja będzie zrobione i tak czas leci. Nie wściekam się tylko dlatego, że nie będziemy mieć słupa ani transformatora. Teraz jednak trzeba zacząć gnębić wykonawcę telefonami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 30.05.2017 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Tauron Aż mnie ciarki przechodzą, nadal mam na nich alergię Teraz jednak trzeba zacząć gnębić wykonawcę telefonami. Jasne, że trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 30.05.2017 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Ale pięknie! Zetka idealnie wpasowała się w otoczenie Idziecie jak burza! Niezmiennie zazdroszczę desek na szczytach, myślałam, że najpierw malujesz a potem montujecie? Czy to konstrukcja a na to pójdzie boazeria? Choruję na taką kalinę To jest konstrukcja. Ściana szczytowa zachodnia jest już przykryta membraną a wschodnia nie i na zdjęciu jest właśnie wschodnia. Na te deski przyjdzie jeszcze membrana i dopiero ta malowana boazeria. Ocieplenie wieńca bardzo ważne. Ale po co ocieplenie krokwi? Strych będzie użytkowy? Kiedyś tak Na razie ociepliliśmy tylko 4 skrajne krokwie, żeby można było montować deski wykończeniowe na szczytówkach i podbitkę. Jeszcze pianką trzeba pouszczelniać szpary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 30.05.2017 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Zróbcie jakąś wentylację strychu. Latem robi się tam naprawdę gorąco. Nie robiłem kratek, ale też z założenia nie robiłem zbyt szczelnie, to jakiś przewiew jest. Za mały. Pewnie jednak zrobię jakieś kratki w szczytówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 30.05.2017 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Faktycznie, masz rację.Na razie jest lekki zaduch, ale też sporo szpar i 1/3 stropu bez folii. Im szczelniej, tym gorzej będzie. Masz wentylację w podbitce? Patrzę na podbitki pcv systemowe i zastanawiam się, do czego tam wentylacja jest potrzebna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 30.05.2017 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Nie mam wentylacji w podbitce, ale pióro-wpust, sęczki, połączenia boazerii nie są szczelne. Przy ścianie też jakaś szczelina zawsze zostaje. Być może PVC i blacha są szczelniejsze i dlatego dodają wentylację. Docelowo pewnie zrobię kratki w obydwu szczytówkach, ewentualnie jakiś wpust na ganku. A może od mniej widocznej strony dam jakieś okienko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 31.05.2017 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Okienko też by musiało być niezbyt szczelne.Chyba zrobimy wentylację w podbitce i na ściankach kolankowych (są z osb). Ciekawe, czy to wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 04.06.2017 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 :wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 04.06.2017 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 O w mordę!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 04.06.2017 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 (edytowane) Asiu gratuluję prądu:D Szczyty drewniane wyglądają super, muszę rozważyć podobną opcję Ja też będę miała wkrótce uzbrojoną działkę. Bardzo się cieszę, że coś się będzie działo. Niestety Urząd nadal ma nas w d... Urządzam się u Mamy, trochę ciasno ale powoli do przodu, oby przejściowo;) Edytowane 4 Czerwca 2017 przez dana1s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.06.2017 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 [ATTACH=CONFIG]390486[/ATTACH] :wave: [ATTACH=CONFIG]390487[/ATTACH] Asieńko ściskam Cię elektryzująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 05.06.2017 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Mother, dechy wyglądają świetnie, bardzo ładny i oryginalny dom będzie no ale szara skrzyneczka w tym konkursie wygrała niby niezbyt urodziwa, niby zawadza, a jak cieszy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 05.06.2017 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Jest prund, jest moc, jest impreza . Jeszcze większa radość, jak się wyryje ładniutki dołek, wciśnie się w niego ładniutki kabelek, zakopie, a koniec wprowadzi do domu i podłączy do skrzyneczki tymczasowej nawet. Wiem co piszę, cieszyłem się jak dziecko, że nie muszę już ganiać z przedłużaczami po działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 06.06.2017 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 Aaaaa gratuluję No teraz juz z górki . I taka ładna i zgrabna ta skrzynka , a nie jakiś słup czy transformator Szczyty pięknie sie prezentują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil2k3 07.06.2017 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Gratuluję skrzynki kawałek plastyku a tak cieszy Prąd bierzecie docelowy mam nadzieję nie dajcie się w budowlany wkręcić. No i miło zobaczyć, że u was robota cały czas do przodu idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 07.06.2017 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 NIEMOŻEBYĆ! Jaka piękna skrzynka, gratki! Deski wyglądają świetnie, kolor pięknie gra z dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 08.06.2017 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Asiu świetne wieści, gratulacje !!! :wave::wave::wave::wave::wave::wave: Macie zaplanowany jakiś termin na przeprowadzkę? Zaglądam do Ciebie, choć nie zawsze się odzywam i zostawiam ślad - mocno Wam kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts