Emila3000 20.09.2016 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Dana drewniane widoczne belki super by pasowały. Przecież w starych domach zawsze były widoczne belki które trzymały strop... można je zabejcowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 20.09.2016 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 "Belka" na 4,5 cm grubości z płytkami kolczastymi robi wrażenie techniczne dla smakoszy techniki, ale nie buduje oczekiwanego przez większość klimatu. Tondach przyjechał? Dobrze widzę? Jaki wzór? Szczytówki będą murowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 20.09.2016 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Tondach przyjechał, z Twoim wzrokiem wszystko ok Marsylka, glazura amadeus wiśniowa. Szczytówki będą drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 20.09.2016 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 A mi belki śnią się po nocach i kiedyś choćby nie wiem co - coś wymyślę, żeby jakoś je mieć, M nie chciał słyszeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 20.09.2016 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Jak drewniane szczytówki, to zwrócę uwagę na jeszcze jedną sprawę. Przeglądałem parę projektów i wysuwy (okapy od szczytówek) zawsze były w nich podparte dalej niż w połowie długości. U mnie tak nie wyszło, niestety. Nie wiem jak u Was, bo ciężko zgadnąć to z tej perspektywy. Jak się da, to podeprzyjcie jak najdalej. Druga sprawa - robiąc ścianę szczytową musieliśmy zdemontować podpórki wysuwów. Były to takie "niby płatwie" z desek dobite do wcześniejszych wiązarów. U Was tą rolę pełnią pewnie deski/słupki pionowe, na jednym z nich jest wiecha. Po demontażu tych podpórek wysuwy wyraźnie opadły! Sugeruję zatem najpierw podparcie wysuwów w inny sposób (daliśmy równając później długie żerdzie od ziemi), a dopiero potem demontaż tych podpórek, oczywiście jeśli podpórki kolidują z konstrukcją ściany szczytowej. Jak nie kolidują, to szczytówka powinna podeprzeć wysuwy, a słupki zdemontuje się po fakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 20.09.2016 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Dziękuję Ci za te niezmiernie istotne informacje! Szczytówki dopiero przed nami, na razie chcemy jak najszybciej przykryć dach.Ciekawa jestem jak to u nas wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 20.09.2016 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Jeśli najpierw kładziecie dachówki, to tym bardziej zwróćcie uwagę na to podparcie wysuwów. U nas była tam gęstsza konstrukcja, ale ona nie zapewnia sztywności, tylko na ten moment trzymają ją podpory montażowe. W razie opadnięcia podniesienie pokrytych okapów będzie jeszcze trudniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 20.09.2016 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Gratuluję postępów;)U mnie belek nie widać bo mam normalny lany strop ale ostatnio mąż coś zaczął świrować, że szkoda że antresoli nie ma że szkoda że nie widać tych belek!No teraz on to wymyślił! ha ha bardzo śmieszne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.09.2016 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Ja mam na szczęście nadmiar drewna na poddaszu, więc jestem zaspokojona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 20.09.2016 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Marsylka i do tego wiśniowa - będzie pięknie! Moim zdaniem to najładniejsza dachówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 21.09.2016 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Jeśli najpierw kładziecie dachówki, to tym bardziej zwróćcie uwagę na to podparcie wysuwów. U nas była tam gęstsza konstrukcja, ale ona nie zapewnia sztywności, tylko na ten moment trzymają ją podpory montażowe. W razie opadnięcia podniesienie pokrytych okapów będzie jeszcze trudniejsze. Sprawdziłam wczoraj organoleptycznie konstrukcję i podparcie nie będzie przeszkadzać w postawieniu szczytówek. Jeszcze raz dzięki za zwrócenie uwagi Gratuluję postępów;) U mnie belek nie widać bo mam normalny lany strop ale ostatnio mąż coś zaczął świrować, że szkoda że antresoli nie ma że szkoda że nie widać tych belek! No teraz on to wymyślił! ha ha bardzo śmieszne;) Sylwia, dziękuję Powiedz mężowi, że drugi dom zaplanuje lepiej Ja mam na szczęście nadmiar drewna na poddaszu, więc jestem zaspokojona. Emilka, nie mów hop A tak serio, to cały sufit masz drewniany? Marsylka i do tego wiśniowa - będzie pięknie! Moim zdaniem to najładniejsza dachówka Dziękuję Ewo Mnie też bardzo się podoba. Wczoraj na szybko zrobiłam zdjęcia telefonem: Drewno przyjechało zgodnie z planem, rozpoczęło się łacenie http://zmniejszacz.pl/zdjecie/490/6154053_IMAG0326.jpg Dziś niestety pada deszcz, więc przerwa w robotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.09.2016 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Dziś niestety pada deszcz, więc przerwa w robotach Przelotny ma być, pójdzie sobie może? Piękny kolor dachówki, już nie mogę się doczekać jak na dachu będzie całościowo wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.09.2016 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Wszystko-sufit i skosy i jedna ściankę działowa nie lubimy k-g i nigdzie ich nie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 21.09.2016 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Mąż pojechał do pracy, szkoda marnować urlop. Od jutra pogoda ma się poprawić Dziękuję za pochwałę koloru dachówki Oczyma wyobraźni już widzę jak pasuje do koloru liści śliw Pissardi, które zamierzam posadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 21.09.2016 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Wszystko-sufit i skosy i jedna ściankę działowa nie lubimy k-g i nigdzie ich nie mamy Też nie lubię k-g i planuję inne sufity, drewniane. Mąż jeszcze nic o tym nie wie, więc pytanie czy uda mi się wszędzie takie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.09.2016 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Drewno łatwiej się kładzie niż ciężkie płyty k-g. Nie trzeba szpachlowac szlifowac, nic się nie pyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.09.2016 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Oczyma wyobraźni już widzę jak pasuje do koloru liści śliw Pissardi, które zamierzam posadzić. ŁAŁ!! Też to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.09.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Ładna dachóweczka Dobrze, że śliwy mają nieco ciemniejszy kolor liści. Ładnie podkreśla kolor dachówki, a wiosną będziesz mieć burzę różowych kwiatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 21.09.2016 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Cuda Panie i Panowie! Ytong się objawił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 21.09.2016 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 No to do przodu, ściany działowe zostaną ukończone; wtedy już fajnie pomieszczenia widać, nie potrzeba sobie wyobrażać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts