Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Blokowy przedpokój woła o pomoc !!!

emilyrose

Recommended Posts

Hej,

jesteśmy w trakcie remontu. Na wszystkie pomieszczenia mam jakąś wizje, ale totalnie nie wiem jak sie zabrać za ściany w przedpokoju

mam nadzieje, że posłużycie dobrą radą

mamy już kupione płytki na podłogę, zrezygnowalam z gresów na rzecz płytek panelowopodobnych w jasnym kolorze. (Dodam, że przedpokój w bloku jest wąski i długi, noi wogóle nie oświetlony dlatego wybrałam jasne kolory.)

Sufit napewno będzie biały z halogenami ktore mąż już zamontował.

pod sufitem są narazie puste pawlacze, ale mąż ma robić uchylne drzwiczki z mleczną szybką.

Zamówiłam też już szafkę na buty w kolorze białym matowym z ciemnym blatem.

Nad szafką planuję powiesić lustro a na sąsiedniej ścianie mały wieszak na kurtki.

Napewno chcę drobny kamień dekoracyjny (jak na zdjęciu) i może troche koloru?

I teraz pytania

1. Na którą ścianę dać kamień ? Myślałam o ścianie nr 1, ale nie wiem jak go odciąć od tej małej ścianki po prawej stronie drzwi ?

2. Jakie kolory na ścianach ? Najpierw miałam postawić na biel, później myślałam, żeby na ścianie nr 2 i 2a dać jasny szary albo jakieś cappucino, żeby biała szafka ładnie wyglądała na jej tle.

3. Jakie lustro? Ze srebrną ramą ?

4. Jakie dodatki ? myślałam żeby może na szafce sztuczny storczyk, albo sztuczna trawa w białej doniczce, żeby jakieś ramki kolorowe tylko gdzie ? Noi może jakaś pufa skóropodobna w żywym kolorze jak dodatki na miejscu stołeczka- pod ścianą nr 3 ?

W załączniku dodaje zdjęcia z oznaczonymi nr ścian, bardzo bym prosiła o sugestie, z gory dziekuję

brukkk.jpg

8492_DSC04973j.jpg

2014-12-08 14.11.22.jpg

2014-12-08 14.10.19.jpg

2014-12-08 14.12.29.jpg

Kamień najlepiej pod kurtki, bo jasna ściana i tak będzie się brudzić od ubrań.

Moim zdaniem kolor stolarki drzwiowej jest tu zgrzytem do proponowanej kolorystyki (szaro-biało-srebrnej). Zwłaszza, że pierwsze co widac po wejściu do mieszkania to charakterystyczne drzwi do łazienki z okienkiem.

Wieszaki na kurtki - jeśli wszytskie kurtki i płaszcze rodziny będą na widoku, niestety nie będzie to tak ładnie wyglądać, jak w katalogach, gdzie wisi najwyżej jedna kurteczka.

Więc we wnęce ścian nr 2 widziałabym raczej szafę.

Edytowane przez Elfir