wrabbit 10.12.2014 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Mieszkam na parterze w 3 - piętrowym bloku z 2001 roku. Problem polega na tym, że słyszę u siebie co jakiś czas głośne dudnienie/stukanie jakby w rurach, który dochodzi u mnie z sufitu. Tak jakby w momencie gdy któryś z sąsiadów z góry puszcza wodę w kranie lub spuszcza wodę generował ten hałas. Scenariusz wygląda następującą: - słychać oddalony dźwięk jakby grzmienia , - pojawia się odgłos płynącej wody wraz z uderzeniami metalicznymi - czasem jest chwila przerwy, około 5 sekundowa - i znowu odgłos płynącej wody, jakby bulgotanie - i wszystko kończy się na prawdę głośnym kilkukrotnym stukotem który słychać u mnie, zlokalizowanym w suficie, słyszę to można powiedzieć na całej długości sufitu. - i zapada cisza W nocy pojawia się bardzo rzadko, więc jest to związane z aktywnością sąsiadów. Nie mogę tylko ustalić u którego to się dzieje, generalnie mówią, że nic nie słyszą. Czy ma ktoś jakieś podejrzenia ? Co to takiego może być i jak sobie z tym poradzić ? Bo jestem coraz bardziej zdesperowany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcink81 10.12.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 W blokach przeważnie stuka instalacja C.O, wodna też się czasem zdarza. Czasami dwie rurki się dotykają, przy skokach ciśnienia w instalacji będą stukały uderzając jedna o drugą. Mogą również nie być dobrze zaizolowane przejścia rur przez stropy. Przyczyn pewnie może być więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 11.12.2014 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Przejdź się po sąsiadach i poproś aby w twojej obecności spuścili wodę w ubikacji i wszystkich kranach po kolei. Drugi z rodziny niech słucha w mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts