kamilb1987b 10.12.2014 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Witam,jestem zwolennikiem budowy domów pasywnych i chciałbym sobie taki zbudować. W wątku o takim domu rozwinąłem myśl jakby taki dom miał wyglądać itp. ale... na jego budowę bym musiał wziąć duży kredyt i wszystko byłoby ok gdyby nie to że jego budowa będzie długa a mi się drugie dziecię ma urodzić w przyszłe lato. Więc pewnie nie będę miał zbyt dużo czasu na budowę a chciałoby się jak najszybciej zacząć budowę i jak najszybciej skończyć. Myślę że realnie to domy parterowe można zbudować w pół roku (mowa o samym domu bez zagospodarowania działki) więc to by mi pasowało. Tu mam takie zdjęcie działki [ATTACH=CONFIG]293606[/ATTACH] i na czerwono jest miejsce w którym chciałem stawiać pasywniaka a parterówkę chciałbym postawić tutaj [ATTACH=CONFIG]293607[/ATTACH] ten prostokąt czarny oznaczałby domek. Zasadnicze pytanie to jak to zrobić aby dostać kredyt na budowę tego domu? Cała nieruchomość należy do teściowej i jej siostry. Czy jakby teściowa w jakimś procencie dopisała mnie i żonę do tej nieruchomości to mógłbym pod nią jakby wziąć kredyt na budowę ale ten kredyt miałby być tylko na mnie i żonę? Nie mam jakiejś wolnej gotówki która byłaby wkładem własnym itp tylko wiem że z spłatą kredytu to bym sobie poradził bez problemu. Na budowę chciałbym wziąć maksymalnie 200tyś. I jeszcze taka sprawa, czy budując dom on byłby mój czy wszystkich właścicieli nieruchomości? Chodzi mi o prawną kwestię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts